1. Home
  2. Community
  3. leonwolfs
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Gestoofde varkenspoot - wijze shanghai …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Het begin van de Chinese kookkunst gaat ongeveer 4500 jaar terug. Zo werd er duizenden jaren geleden al geĆ«xperimenteerd met eten. De invloed van eten op je lichaam en geest, de snelle manier van koken met zo min mogelijk gebruik van brandstof en het gebruik van artistiek gevoel en fantasie, door kleuren te combineren en ingrediĆ«nten samen te stellen die de evenwicht en harmonie zorgde. De Chinese keuken is rijk aan verscheidenheid. Op het menu van de lokale restaurants kun je vele gerechten met groenten, rijst en noedels, vis en insecten vinden maar ook vlees zoals kip, rund, varken en soms ook hond en kat. De Chinezen eten met stokjes…oefening baart kunst. In restaurants hebben ze geen babi pangang of fu yung hai (Dit is de Indische keuken). Wel de overheerlijk Siu Ab/Pekingeend. De Chinese keuken wordt verdeeld in 4 keukens. De Peking keuken (verfijnd en keizerlijk), de Kantonese keuken (pittig), de Szechuan keuken (mild) en de Shanghai keuken (gezond en weinig vet). …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees
Top