Dit is een heerlijk gerecht en pittig van smaak, Ik kwam hem toevallig tegen op het internet bij thaiNL. Het smaakt net zo lekker zoals wij hem jaren geleden aten bij restaurant Bangkok in Amsterdam. Het is super eenvoudig klaar te maken, en erg lekker. Heb er zelf nog wat champignons aan toegevoegd. …
Lees verder »
Uit mijn eigen recepten verzameling ooit op een "floppie" gezet en weer gevonden! Het is een supersimpel gerecht maar echt lekker en nog snel klaar ook! Gewoon te gebruiken als je eens weinig tijd hebt dan komt dit wel van pas. …
Lees verder »
Dit noem ik een lekkere lente curry. Toch lekker pittig en iets zoet van smaak, maar super lekker door de mango en de lente uitjes en heel snel te maken. Dit is gezond en slank, dus niet vet. …
Lees verder »
2 kipfilets
2 tomaten in dunne plakjes
15 g verse basilicum
30 g mozzarella, geraspt
2 el olijfolie
75 g rucola
8 kerstomaten, gehalveerd
2 el balsamicodressing …
Lees verder »
Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …
Lees verder »
De lekkerste recepten om samen te koken
Je kunt natuurlijk uit eten gaan. Maar het is net zo gezellig om samen te koken. Proef samen of het lukt, en dek gezellig de tafel voor twee. Kaarsje erbij, en er is minstens zoveel sfeer als in het duurste restaurant. En met deze recepten maak je ook een heerlijke maaltijd klaar. En voor de echte koks onder ons, geen recept staat vast. Je kunt naar hartelust uitproberen... …
Lees verder »
Super malse gestoofde kip in tomatensaus met gesmolten mozzarella. Erbij simpel wat gebakken paprika's. Makkelijk en bomvol smaken.
https://chivanne.nl/ovengebakken-kip-mozzarella-in-tomatensaus/ …
Lees verder »
Kai Panang een zeer populaire curry uit Thailand. Iets pittig en kruidig van smaak en ook niet verkeerd...... gemakkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Ik heb alleen geen pakje boemboe van rode curry van Conimex gebruikt, maar ben gaan zoeken op internet naar een recept en dat heb ik gebruikt.
https://www.smulweb.nl/recepten/1481267/Thaise-boemboe-rode-curry-zelf-maken-is-zo-gebeurd-
En..... je zou het niet verwachten, maar kruiden en pittige voedingsmiddelen zijn goed om te eten tijdens een hittegolf. Het is ook niet voor niets dat vaak in warme landen op het zuidelijk halfrond pittig gegeten wordt. Dit verhoogt je lichaamstemperatuur en bevordert zo het zweten, zodat het lichaam beter op de juiste temperatuur blijft.
Het eten van salades in alle soorten en maten helpt bij het op peil houden van de vochthuishouding in je lichaam. Sla bevat veel water en is licht verteerbaar, zodat het lichaam minder energie nodig heeft bij het verteren van je maaltijd en die energie weer kan gebruiken om af te koelen. Voor komkommers geldt hetzelfde.
…
Lees verder »
Zelf kip kerrie maken? Voor deze variant heb je niet veel ingredienten nodig en ik voeg er mijn eigen twist aan toe met een paar lepels pindakaas. Zo wordt deze kip kerrie eigenlijk een soort kruising tussen kip kerrie en pinda curry. En dat met ingredienten die je wellicht al in de voorraadkast hebt staan! Alleen nog even de kip en verse groentes halen en je kan aan de slag. …
Lees verder »