1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

Heel lekker romige ovenschotel met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Gezondheid ten top! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

De combinatie van snijbonen met gebakken spekjes, champignons en een lekkere smeuige aardappelpuree met veel kaas en erg lekker. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken, koel bewaren en de volgende dag lekker bakken in de oven. Lekker als je een dagje weg bent geweest. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk frisse ovenschotel met kabeljauw, kerstomaatjes, courgette en zalige mozzarella erover gesmolten. Lekker met pasta erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Klinkt goed en makkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mmmm lekker, echt een ouderwetse vreetorgie, maar met veel smaak. Niet moeilijk te maken, slank, goedkoop en voedzaam. Voor mensen die willen afvallen is dit ideaal. Al die lekkere Mediterrane smaken komen goed bij elkaar op het bord. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Ik heb dit recept vanavond gemaakt en het was zo verrukkelijk dat ik het meteen op smul heb gezet!! Je snapt niet dat zo iets eenvoudigs zo verrukkelijk is. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijk hartig en snel recept uit Smult 13 om de herfst mee door te komen! Wil je Smult thuis ontvangen zodat je alle lekkere recepten kunt bekijken? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat een heerlijke maaltijd was dit. De eerste keer gemaakt en dat ga ik zeker vaker maken. Ik had kipdijfilet in huis (veel, veel lekkerder dan kipfilet) waarmee ik een snel eenvoudige maaltijd wilde maken. Op zoek dus naar een lekker recept op internet. Daar kwam ik een ovenrecept met kipfilet tegen dat me wel aanstond. De baktijd was ongeveer net zo lang als de aardappelwedges die ik vaker maak in de oven. Recept aangepast. En dit kwam eruit. De combinatie van de aardappeltjes met de heerlijke sappige kipdijfilet was verrukkelijk. Een beetje van "Honingtomaten" en wat meer van mezelf. De pittige tomatensaus wordt in de pan gemaakt en komt later op de kip. NB. Voor wie meer saus bij de kipdijfilet wil maakt van de opgegeven hoeveelheid het dubbele. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Spinazie kan je op zoveel manieren eten en in dit jaargetijde staat het wel wekelijks op het menu hier in huis lekker vers . Doe graag aan experimenteren en aangezien ik vanmiddag tijd had en al wat in mijn koppie had hoe ik dit ging aanpakken, kwam hier weer een heerlijk gerecht uit voort. …  Lees verder »

Kokkinisto =rood maken van vlees door het  in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).  Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,  waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Af en toe heb ik een periode dat ik weer even aan mijn lijn moet denken, slik. Ik maak dan koolhydraat arme recepten. Dit recept is niet helemaal zelf bedacht. Er bestaan genoeg gevulde puntpaprika recepten natuurlijk. Ik heb alleen de kruiden naar eigen idee gedaan. Het resultaat is erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze heerlijke ovenschotel kregen we tijdens onze vakantie in Zweden van onze Zweedse gastvrouw Lotta. We kregen it recept mee en hebben het een week later zelf gemaakt. Heerlijk met rijst en een frisse salade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld
Top