1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek ovenschotels
Kookboek "ovenschotels"

- 1 pot grofgehakte spinazie - 500 gr gehakt - 500 gr aardappelsschijfjes/-blokjes - 100 gr geraspte belegen of oude kaas - 3 eieren - paar handjes paneermeel of beschuitkruim - 125 cc slagroom - peper, zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Ovenschaal, die ik maak van een rest bietjes, die heel goed in te vriezen zijn. Ik ben zon "dubbele hoeveelheid koker": Ik kook een maaltijd met groenten, waarbij ik in dit geval expres een dubbele hoeveelheid bietjes kook die ik voor de helft invries en later maak ik er dan een ovenschotel van. Heb ik overgehouden van toen ik nog werkte. Bovendien vind ik een uur koken voor de bietjes én dan nog eens een ovenschotel maken te lang en dan is een ingevroren portie heel handig. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel  waar we lekker van hebben gesmikkeld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Makkelijk ovengerecht waarbij het water je letterlijk in de mond loopt. …  Lees verder »

Dit is een super lekkere ovenschotel. precies genoeg voor 2 personen. Ik heb hem gisteravond gemaakt en het ging echt tot de laatste kruimel op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Kids vinden dit na frietjes en pizza het lekkerste gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ovenschotel met prei, aardappelen en gerookte zalm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Heel lekker romige ovenschotel met broccoli en zongedroogde tomaatjes. Gezondheid ten top! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

De combinatie van snijbonen met gebakken spekjes, champignons en een lekkere smeuige aardappelpuree met veel kaas en erg lekker. Je kunt de ovenschotel een dag tevoren maken, koel bewaren en de volgende dag lekker bakken in de oven. Lekker als je een dagje weg bent geweest. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

In deze heerlijke ovenschotel komt de puree onderin de schaal. Daar bovenop de bloemkoolroosjes met daartussen het hardgekookte ei en de rauwe ham. Overgoten en een heerlijke boursin-kaassaus en dan nog even gratineren in de oven. Vegetariërs laten de ham gewoon weg. Ook dan is het een heerlijke ovenschotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk frisse ovenschotel met kabeljauw, kerstomaatjes, courgette en zalige mozzarella erover gesmolten. Lekker met pasta erbij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Klinkt goed en makkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Malse kipfilet met en gemarineerd in honing-mosterdsaus is bij bijna alles lekker. De combinatie van honing, mosterd, knoflook en een vleugje sinaasappel maakt deze kip zoet, pittig en lekker fris tegelijk. En doordat de kipfilet gegaard wordt in de saus blijft hij heerlijk sappig en mals. Echt een lekker gerechtje dus dat bovendien niet erg veel werk kost om op tafel te zetten. De baktijd hangt af van je oven en de grootte van de kipfilets. Even in de gaten houden. Controleer altijd even of de kip goed gaar is voordat je hem serveert en laat hem zo nodig iets langer bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

4 struikjes witlof, 4 gekookte aardappelen, 2 hardgekookte eieren, 100 g gekookte ham, klontje boter, 50 g versgeraspte oude kaas, 1 pak kookroom 2 dl, 8 takjes selderij, fijngehakt, paneermeel om te bestrooien, ovenschaal met een inhoud van circa 1,5 liter, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Mmmm lekker, echt een ouderwetse vreetorgie, maar met veel smaak. Niet moeilijk te maken, slank, goedkoop en voedzaam. Voor mensen die willen afvallen is dit ideaal. Al die lekkere Mediterrane smaken komen goed bij elkaar op het bord. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan
Top