1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek visrecepten
Kookboek "visrecepten"

Dit heerlijke gerecht kregen we als hapje voorgeschoteld bij een Paasbrunch. Zo verrukkelijk dat ik direct het recept heb gevraagd. In het oorspronkelijke recept worden cantharellen gebruikt. Natuurlijk veel lekkerder maar ook veel duurder. De keuze is aan degene die kookt. Inmiddels heb ik het recept helemaal aangepast. Nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het aspergeseizoen is begonnen! Dit waanzinnig lekkere pastarecept met witte asperges en gerookte zalm zet je gegarandeerd binnen een half uur op tafel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een overheerlijk en snel wokgerecht bestaande uit mie en knapperige groenten. De zalm wordt er apart bij geserveerd dus het gerecht is ook geschikt voor vegetariërs met bijvoorbeeld een lekkere omelet in plaats van de zalm. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Deze heerlijke sappige zalmfilet aten wij vorige week met mijn lekkere spaghetti aglio e olio. Een hele lekkere combinatie. De zalm moet wel even een half uurtje marineren. Daarna wordt de zalm voorzien van het korstje en gaat plm. 15 minuten in de voorverwarmde oven. In die tussentijd maak je de spaghetti. Snel klaar en heerlijk gegeten. Echt een aanrader. Jammer genoeg pas aan een foto gedacht toen we al begonnen waren met eten. Daarom een tweede foto erbij geplaatst van internet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De saus die ik bij de gebakken zalm gemaakt heb is eigenlijk een basissaus. Gebruik je geen dille, dan kun je ook gehakte peterselie, gehakte bieslook of andere verse kruiden in de saus gebruiken. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Hoe langer je de zalm laat marineren des te lekkerder smaakt de zalm. Met de marinade gaat de zalm de oven in. Dus dat gaat snel. Dit recept is een combinatie van recepten van internet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

500 g zalmfilet , ontdooid, in brede repen 4 eetl. olijfolie 2 eetl. citroensap 1 eetl. sojasaus of ketjap manis 1 eetl. honing 1 rode peper, zonder zaadjes, in stukjes 150 g taugé 2 mango`s, geschild, in dunne plakjes 2 eetl. gehakte verse bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

8 plakjes gerookt ontbijtspek 3 el olijfolie 1 sjalot, gesnipperd 150 ml droge witte wijn 300 g kabeljauw in 4 stukken 2 el kappertjes 2 el olijfolie extra vierge …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Weer een meesterlijk stukje vis met een minimum aan ingrediënten en voorbereiding. Pure smaken op het bord en heel snel klaar. Ideaal als je laat thuis bent, niet lang in de keuken wilt staan en toch gezond en slank wilt smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Een lekker stukje verse vis bereiden gaat snel en is echt niet zo moeilijk. Het cruciale is de garingstijd. Niet te lang en er even bijblijven om te zorgen dat de vis niet te droog wordt. Afgelopen vrijdag kwam mijn visboer hiermee. Zo simpel en echt walgelijk lekker. Je zet in nog geen 20 minuten een complete Oosterse maaltijd op tafel en is nog slank ook. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

In groentebouillon gekookte vis in smakelijke saus. Erna in zalm gerold. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

400 gr pasta naar keuze 400 gr gerookte zalm 3 el fijngehakte, verse dille 1 teentje knoflook, fijngehakt 250 ml (kook)room 100 ml witte wijn of citroensap extra vergine olijfolie zout en versgemalen peper Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Makkelijk klaar te maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Alle smaken van de vis blijven in het bakpier bewaard. De Provencaalse saus zorgt voor een heerlijke mediterrane geur en smaak …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ik had al een "zalm uit de oven" gerecht, maar deze is nóg lekkerder en even simpel en met weinig calorieën.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Slanke keuken

Ook dit is voortgekomen uit mijn koolhydraatarme dieet. Dat betekent niet dat je geen aardappelen of iets dergelijks toe kan voegen. Mijn vriend is geen fan van vis maar hier was hij toch wel erg blij mee! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Ik moest van de dokter ooit een koolhydraatarmdieet volgen om een bepaalde voedselintolleratie te onderzoeken. Veel is daar niet uitgekomen maar gelukkig dit gerecht wel! Heerlijk, snel, makkelijk en koolhydraatvrij... tenzij je er natuurlijk aardappeltjes bij bakt, wat ik tegenwoordig weer doe. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Heerlijke kabeljauw, lekker pittig door de pesto en de rauwe ham. De vis gaat rauw in de oven, dus snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Toen we deze vis aten zei mijn man een paar maal achter elkaar "Wat is dit vreselijk lekker, dat wil ik vaker eten." Ik heb de kabeljauw (mag natuurlijk ook een andere witvis zijn) in Parmaham gerold. Rauw in de ovenschaal en daarover de champignon-pesto-roomsaus. Toen in de oven en wachten tot de vis klaar is. Ondertussen kun je de rest van de maaltijd voorbereiden. Lekker makkelijk dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top