1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek visrecepten
Kookboek "visrecepten"

Er staan 157 kibbeling recepten op smul, waarvan 99% zeggen 500 gr. kibbeling uit een bakje , wat dus geen kibbeling is. das wit vis, pollock of ander ondefineerbaar beest . echte kibbeling maak je zelf , met je eigen saus, ja het is niet zomaar klaar maar goed dan heb je ook wel wat   …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Kleine eenpersoons ovenschaaltjes vind ik fantastisch en ik gebruik ze vrij geregeld.... Geen gepruts met verdelen aan tafel en.... voor HEM wat meer en voor HAAR wat minder. Ideaal toch?   Compleet met vis, spekjes, gemengde paddenstoelen, tomaat , koksroom en aardappelschijfjes... mmm …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De letterlijke vertaling van "saltimbocca" is "spring in de mond" en de meest bekende versie is de Saltimbocca alla Romana, die is gemaakt met dunne kalfslapjes die gerold zijn in plakjes rauwe ham (prociutto crudo) vergezeld van, natuurlijk niet te vergeten, de blaadjes salie. Deze verrassende combinatie van ham met kabeljauw is een voortreffelijke combinatie. Je zou dit gerecht ook wel de Italiaanse "surf en turf" kunnen noemen. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat ik de combinatie niet zelf heb bedacht. Ik kreeg dit namelijk geserveerd in een (huiskamer)restaurant, als onderdeel van een verrassingsmenu. Het werd daar als hoofdgerecht geserveerd. Ik heb het thuis als voorgerecht gemaakt omdat ik voor mijn dineetje al een ander hoofdgerecht in petto had en nog op zoek was naar een voorgerecht. Maar in principe kun je dit als voor-, tussen-, of hoofdgerecht serveren. Ik zou het alleen niet zo snel als nagerecht kiezen  N.B.: Op de foto ziet de ham er misschien niet zo "netjes" gesneden uit maar dat komt omdat ik zelf plakjes heb gesneden van een groot stuk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Maak tijdens het gourmetten heerlijke zalm zoals van de teppanplaat! Zorg dat je de zalm goed heet bakt in het gourmetpannetje en voeg als laatste de teriyaki saus toe. Serveer de zalm met sesamzaadjes voor een lekker resultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke visschotel, helemaal van te voren klaar te maken tot het moment dat de vis de oven ingaat. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Ook de ouderwetse manier om mosselen te koken zat? Probeer dit recept dan eens en je zal verast zijn, de licht pittige smaak is echt heel erg lekker. Probeer ook eens mijn recept voor mosselen op Italiaanse wijze …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gevulde kipfilet met gerookte zalm in bieslooksaus …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Soms heb je zin in comfortfood. Maar dan wel een beetje gezond en voedzaam. Deze risotto is daarvoor perfect!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit recept staat in SMULT, uitgave 05 Herfst 2014. Ik heb het recept overgenomen zoals in het tijdschrift. Ik heb nog gezocht of het recept al op Smulweb stond, maar ik kon het nergens vinden. Wij hebben dit vandaag gegeten en hebben ervan geSMUL(D)T. Ik heb de vis - zoals aangegeven in Smult - niet in rolladetouw gebonden. Vond ik eigenlijk niet nodig. Verder het hele recept gevolgd. Volgende keer laat ik de vis iets korter in de oven van de 25 minuten die zijn genoemd in het recept. De vis was daardoor iets aan de droge kant. Ik vind 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte) voldoende. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

5 jaar geleden ben ik 2 weken in Thailand op kookles geweest, geweldige ervaring! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

En heel goed voor te bereiden gerecht als je gasten hebt. De saus kun je van te voren al bereiden. Even warmen en de kabeljauw erin. Ondertussen kun je een pasta naar keuze bereiden en eventueeel een Italiaans getinte salade erbij maken. Italiaanse-salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Als liefhebber van de Thaise keuken heb ik hier een stukje gerookte makreel verwerkt tot een salade met een heerlijke Thaise touch. Lekker als hapje bij de borrel maar zal zeker ook niet misstaan op een buffet. Ik heb er cassave kroepoek bij geserveerd maar dit kan ook gewoon op een toastje of op een stukje stokbrood. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Mosselen met monchou-boter …  Lees verder »

Kabeljauwhaasjes omwikkelt in Serranoham met trostomaatjes uit de oven! Een lekkere, snelle en lichte maaltijd.en het ziet er ook nog eens prachtig uit!  https://chivanne.nl/kabeljauw-in-serranoham/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Gepocheerde zalm in een witte-wijn-roomsaus met tomaatjes en spinazie! Heerlijk met bijvoorbeeld pasta.  https://chivanne.nl/zalmmoten-in-spinazieroomsaus/ …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit lekkere visrecept is van Pascale Naessens. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast (hoe dat kun je zien als je op de link klikt). Het is een heerlijk visrecept vonden wij. Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een echt super super lekkere zomerse eenpansgerecht met rijst in de hoofdrol.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Gabakken zalm is op zich al ontzettend lekker maar de miso maakt de zalm net even specialer. Miso is een Japanse smaakmaker. De frisse salade met Misodressing.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze visnuggets zijn gewoon heel erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vis
Top