1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek soep
Kookboek "soep"

Een heerlijke oosters getinte kippensoep die door iedereen in mn kennissenkring erg geliefd is! Voor ongeveer 3 tot 4 personen een ideaal voorgerechtje... …  Lees verder »

Jaren geleden maar dan ook echt jaren, denk zo een 30, had ik een Surinaamse collega die het altijd over pindasoep had. Nou dat wilde ik wel een keer proeven dus nam ze paar dagen later een bakje voor mij mee en vertelde wat er zoal in zat, ik heb daar merendeel van onthouden en het verder zelf aangevuld dus authentiek zal mijn recept niet zijn maar wel heel erg lekker en al jaren een succes  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Iedereen kent natuurlijk Stracciatella ijs, maar minder bekend is de Italiaanse soep die ook stracciatella heet. De soep bestaat uit een krachtige kippenbouillon die ik heb getrokken van kippenpoten. Wil je een keer snel klaar zijn dan kun je ook bouillon van tabletten gebruiken. Ik heb voor de vulling van één ei gebruikt, maar in veel recepten van deze soep worden méér eieren gebruikt en dan ook meer kaas. Ik geef de voorkeur aan een luchtige vulling. Ik heb gebruikt gemaakt van een combinatie van diverse bestaande recepten van de stracciatella. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke licht-pittige gevulde rode currysoep. Lekker als hoofdgerecht met vers brood. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Heerlijke maaltijdsoep. Door het rundvlees wat minder calorierijk. Ons smaakt deze soep uitstekend. Denk aan het weken van de bruine bonen! N.B. Voeg pas zout toe na het einde van de kooktijd van de bonen. Dat vermindert de kooktijd van de bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Bereidingstijd is exclusief kooktijd soep. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Ben gek op rode soepen, en in het bijzonder tomatensoep. Deze soep, van Jamie, leek me erg lekker. Weer heel anders dan dat ik gewend ben te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik had deze goulashsoep ook Huttensoep kunnen noemen want in Oostenrijkse berghutten is deze soep een topper en is niet alleen erg populair onder de wintersporters maar ook bij zomerse wandelaars staat deze soep hoog aangeschreven. Je hoeft dus vanaf nu niet meer speciaal naar een Oostenrijkse berghut om van deze soep te genieten maar je kunt hem nu voortaan ook makkelijk thuis zelf maken. Goulashsoep is een gerecht met geschiedenis. Oorspronkelijk komt het uit Hongarije, maar nadat het land in de 14e eeuw in handen kwam van de Oostenrijkers, is het ook daar terecht gekomen. Er zijn veel variaties op de traditionele Goulashsoep. Vooral de kruiden zorgen voor de karakteristieke smaak. Laat nooit de karwij (kummel) weg want dit is essentieel voor de echte goulashsmaak …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Wat eet je als je een weekendje in Groningen bent? Groninger mosterdsoep natuurlijk! Zo heb ik daar eens een keer zo een heerlijk mosterdsoepje gehad zoals ik het nog niet eerder had gegeten. Ik vroeg aan de serveerster wat deze soep zoveel lekkerder maakte maar daarop kreeg ik geen bevredigend antwoord. Ze deed er een beetje geheimzinnig over. Geheim van de kok. Daar kon ik het mee doen. Aan het einde van de avond toen we de rekening hadden betaald en op het punt stonden om het pand te verlaten en het dus tijd was om gedag te zeggen kreeg ik van haar een vette knipoog en zei ze; vergeet de wijn niet. . . . . Ik keek naar mijn wijnglas wat toch echt tot op de laatste druppel leeg was, toen ze eraan toevoegde. . . . . in de soep …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

Een poosje geleden was ik bij mijn dochter en die had deze heerlijke soep gemaakt. Toen ik naar het recept vroeg moest ze eerlijkheidshalve bekennen dat ze het gemaakt had met een gemakspak van Jumbo. Niks mis mee en het resultaat was heerlijk maar ik maak toch liever gewoon helemaal zelf een pan soep die vaak eerst en vooral begint met een bouillon trekken  Bovendien weet je dan ook precies wat erin zit Ik heb de ingrediëntenlijst en de bereidingswijze van het pakket eens onder de loep genomen en daarin het een en ander aangepast, toegevoegd en veranderd.  Een beetje van Jumbo en een beetje van mezelf dus en met een knipoog naar het gemakspak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Mexico meets Holland met deze Mexicaanse bonensoep. De rookworst is de Hollandse twist. Waarom zou je rookworst in je soep doen, vraag je je nu misschien af. De rookworst heeft een rookachtige smaak, hierdoor komen de Mexicaanse specerijen perfect tot hun recht. Deze maaltijdsoep staat snel op tafel en is niet prijzig om te maken. Een heerlijk gerecht voor het hele gezin.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Lekker en makkelijk, je moet wel even tijd hebben. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

8 dl. kippebouillon ( van blokken),75 gr. rijst, 1 dunne prei, 200 gr. kipfilet, 25 gr. boter, 3-4 theel. kerriepoeder, 1/8 liter slagroom, zout, peper. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Deze zalige soep kan beslist de concurrentie met de soep van de chinees aan. Je moet wel alle kruiden in huis hebben want die zijn echt bepalend in dit gerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Heerlijke soep die we graag lusten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk soepje en snel klaar! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze klassieker is supersimpel en rapide te maken, en heerlijk in zijn smaken! Geschikt voor alledag, tovert op de gezichten ook tijdens de feestdagen een tevreden lach! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Dit Saoto soep recept is er een zonder zakjes of blokken hij is geheel vers gemaakt ik heb dit recept ooit in een ver verleden leren maken door over de schouder van een indische buurvrouw (wiens naam ik kwijt) ben mee te kijken maar heb het in de loop van de jaren een beetje aangepast  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top