1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek vleesgerechten
Kookboek "vleesgerechten"

Met deze bijzondere gehaktballen maakt je van de zondag gehaktdag. …  Lees verder »

Herfst en winter staan hier veelal in het teken van de stoofjes omdat ze super lekker en leuk om te maken zijn. Bovendien geurt je hele keuken naar al dat lekkers. Het basisprincipe van dit stoofje is hachee (rundvlees en uien), maar dan met die heerlijke Indonesische smaken. Beslist niet moeilijk na te maken. Ook geschikt als bijgerecht op een rijsttafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Van biefstuk Stroganov bestaand ettelijke recepten. Ook dit zal wel geen echte Stroganov zijn, maar wij vinden dit heerlijk! Lekker wokken, dus snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit recept is afkomstig uit het Groot Indonesisch Kookboek van Bep Vuyk. Ik heb het recept iets aangepast. Ik heb dit kookboek al heel wat jaren in mijn bezit, maar heb er nog niet zoveel recepten uit gemaakt. Ik ben zo langzamerhand weer begonnen recepten uit mijn kookboeken te halen en minder van internet. Dit was niet zo'n ingewikkeld recept en weinig ingrediënten. We vonden het verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Grootmoeders gehaktballen in een volle hartige uiensaus met rundvleesfond en bruin bier.. Hoe Bourgondisch is dat?! De donkere dagen zijn weer aangevangen en dat doet me verlangen naar huiselijkheid en warme nostalgische gerechten. Zo fijn om dan een lekkere grote gehaktbal met saus en puree op je bordje te hebben.  https://chivanne.nl/gehaktballen-in-bruin-bier-en-uiensaus/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heerlijke Aziatische rundergehakt balletjes, drijvend in pindasaus en licht pittig van smaak. Lekker bijgerecht bij de warme maaltijd of als snackballetjes bij de buis. Ik maakte ze bij het hoofdgerecht met rijst en gewokte peultjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Als liefhebber van gehaktballen en sauzen kwam ik deze tegen Niet mijn recept, maar van een chefkok met Antilliaanse roots en iets aangepast. Echt weer een ander hemels balletje gehakt in een heerlijk prutje. De smaak is verrassend, je kunt er ook mini-borrelballetjes van maken, ook erg lekker. Dit is voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Ik had zin in een lekker balletje dus heb deze gemaakt. Botermalse gehaktballen in een heerlijk, stroperige gebakken uien en champignonsaus. Je kunt ze zo eten met de saus als lekkere snack, maar ze passen eigenlijk overal bij. Echt super lekker! Binnen 30 minuten klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een eenvoudig en slank stoofje waar je blij van wordt. Kleuren van de herfst komen in dit stoofje goed tot zijn recht . Wij hebben ervan gesmuld, want na de fietstocht van ruim 50 km over de schitterende Veluwe konden we wel wat smakelijke energie gebruiken. Heerlijk met rijst of aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk! Check het recept en meer op: https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een echt familierecept van een vriendin. `Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon makenEn mijn favoriete herfst en winter maaltijd.` Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept. …  Lees verder »

4 speklappen VOOR DE SAUS: 2 middelgrote uieen, 2 eetl. olie, 1 tot 2 theel. sambal oelek, 1 dl. sinaasappelsap, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. azijn, 1 eetl. honing en zout …  Lees verder »

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ok , vergeet je goede voornemens, vergeet je calorien , vergeet dat je bacon eigenlijk niet lekker vindt, vergeet gewoon alles want dit is slecht , super slecht lekker . kaas , mayo, bacon, in een gehaktbal , met mayo dip !  brrrr vies …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een heerlijk slow-cooker gerecht, waarin het vlees lekker zacht en gaar is gestoofd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijk pittig gekruide en smeuïge gehaktballen in een dito saus.  Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Pittige varkens sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Gevulde gehaktballen met kaas, heeeerlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch
Top