1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek vleesgerechten
Kookboek "vleesgerechten"

Succesrecept van mijn zus (kan ook heel goed zonder vlees, dus vegetarisch). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

600 gr. verse worst, braadworst of saucijsjes 60 gr boter 1/2 ui 35 gr. bloem 1 blikje tomatenpuree 500 ml vleesbouillon(van een tablet) zout,peper wat tijm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekkere stoofschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een overheerlijk Indisch vleesgerecht dat niet heet is. Maak het een dag van tevoren klaar en alles kan lekker intrekken. Aangezien wij maar met zijn tweetjes zijn, doe ik alles in diepvriesbakjes voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

3 eetlepels olie - 3 grote uien, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 2 eetlepels sambal oelek - 2 1/2 theelepels laos - 2 1/2 theelepels djahe, gemberpoeder - 750 gram magere riblappen, in blokjes - 3 eetlepels ketjap manis - zout - 2 eetlepels gemalen kokos  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

MET PITTIGE GEGLACEERDE WORTELTJESEN GEKOOKTE KRIELTJES! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Deze verrukkelijke Indische speklapjes zijn heerlijk gekruid en worden heerlijk zacht en mals in de oven. Ik heb hiervoor speklapjes a la minute gebruikt, dus hele dunne lapjes. Een dergelijk recept stond ooit in Allerhande, maar ik heb mijn eigen kruidenmelange gemaakt en ook de oventijd helemaal aangepast. We aten deze speklapjes bij boerenkoolstamppot en dat smaakte super lekker. Ik ga ze zeker vaker maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker snel-te-maken broodje vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Lekker weekendgerecht. …  Lees verder »

Deze rollade is makkelijk te maken en lekker mals! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

3 eetl. cashewnoten of pistachenoten 1 kg. varkenslende of fricandeau (plat stuk) keukentouw zout, versgemalen peper 2 teentjes knoflook 2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) 1 eetl. gedroogde tijm 2 eetl. gehakte dille (vers of diepvries) 75 gr. boter 2 1/2 dl. kippenbouillon (van een tablet)  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

350 GR. VARKENSROLLADE 4 PLAKKENBELEGEN KAAS 4 SCHIJVEN ANANAS 4 PLAKJES MAGER GEROOKT SPEK 40 GR. BOTER 1/2 EETL. BLOEM 1 EETL. ROOM 1 TOMAAT 1 TN. KNOFLOOK 1/4 DL.BOUILLON PETERSELIE PEPER EN ZOUT - PAPTIKAPOEDER WORCHESTERSHIRESAUCE - SHERRY OF COGNAC. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Beslist een lekker receptje voor Pasen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Gewoon weer zin in een heerlijk mals balletje gehakt en heb toen deze bedacht. De herfstige saus is apart gemaakt (gaat heel snel) en past er uitstekend bij. Dit is wel zo'n lekker balletje en past uitstekend bij het seizoen, herfst. Probeer zelf maar hoe lekker dit is want is echt een heerlijke combinatie om je vingers bij af te likken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Niets is lekkerder dan draadjesvlees, probeer het op deze Aziatische wijze met sojasaus! Boordevol smaak en worteltjes die in je mond smelten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit recept heeft mijn moeder ooit gekregen van een oudere vlaamse dame die het weer van haar moeder had. Het zou kunnen dat mijn moeder ooit al eens iets aangepast heeft maar in ieder geval super lekker! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Deze week hebben we mijn nicht te logeren die echt geniet van lekker eten. Speciaal voor haar (en natuurlijk ook voor onszelf) maakte ik deze heerlijke sappige schnitzels met een romige paddenstoelensaus afgemaakt met een vleugje cognac. Door de schnitzels in de oven te garen met de saus worden ze heerlijk zacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

400 g varkenshaas 2 sjalotjes 30 g grove mosterd 1 tl rozemarijn 7 st groene peperkorrels 100 g boter 1 el olijfolie 1 dl witte wijn 1 teentje knoflook zout & peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top