1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek vleesgerechten
Kookboek "vleesgerechten"

Een echt familierecept van een vriendin. `Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon makenÖEn mijn favoriete herfst en winter maaltijd.` Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept. …  Lees verder »

4 speklappen VOOR DE SAUS: 2 middelgrote uieen, 2 eetl. olie, 1 tot 2 theel. sambal oelek, 1 dl. sinaasappelsap, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. azijn, 1 eetl. honing en zout …  Lees verder »

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ok , vergeet je goede voornemens, vergeet je calorien , vergeet dat je bacon eigenlijk niet lekker vindt, vergeet gewoon alles want dit is slecht , super slecht lekker . kaas , mayo, bacon, in een gehaktbal , met mayo dip !¬† brrrr vies …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een heerlijk slow-cooker gerecht, waarin het vlees lekker zacht en gaar is gestoofd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijk pittig gekruide en smeu√Įge gehaktballen in een dito saus.¬† Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Pittige varkens sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Gevulde gehaktballen met kaas, heeeerlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige sat√©stoof van Janneke Philippi¬†uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur ¬†beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.¬†¬†¬† De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen √°ltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)¬† Uit het derde kookboek " Stoven¬† " ¬†in de serie :¬† " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Z√≥ simpel en z√≥ gemakkelijk om te bereiden. Een haasje als dit smaakt iedereen en kun je ook iedereen voorzetten. Iets feestelijks heeft dit haasje ook wel en ook niet onbelangrijk : hier passen ontzettend veel soorten groente bij . Een gebakken aardappeltje, puree of zelfs gekookte krieltjes doen het allemaal goed met of zonder sausje. Dit was smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

500 gram gehakt 1 ei paneermeel 1 eetlepel pindakaas 250 gram gesneden champignons oosterse kruiden 1 afgestreken theelepel sambal 50 gram boter scheutje ketjap …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk mals bij de borrel met ajvar, tzatziki of feta dip (staan op mijn pagina), maar ook zo natuurlijk met een beetje bonte salade voor de kleur. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Succesrecept van mijn zus (kan ook heel goed zonder vlees, dus vegetarisch). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

600 gr. verse worst, braadworst of saucijsjes 60 gr boter 1/2 ui 35 gr. bloem 1 blikje tomatenpuree 500 ml vleesbouillon(van een tablet) zout,peper wat tijm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekkere stoofschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een overheerlijk Indisch vleesgerecht dat niet heet is. Maak het een dag van tevoren klaar en alles kan lekker intrekken. Aangezien wij maar met zijn tweetjes zijn, doe ik alles in diepvriesbakjes voor 2 personen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

3 eetlepels olie - 3 grote uien, gesnipperd - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 2 eetlepels sambal oelek - 2 1/2 theelepels laos - 2 1/2 theelepels djahe, gemberpoeder - 750 gram magere riblappen, in blokjes - 3 eetlepels ketjap manis - zout - 2 eetlepels gemalen kokos  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch
Top