1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek vleesgerechten
Kookboek "vleesgerechten"

Als liefhebber van gehaktballen en sauzen kwam ik deze tegen Niet mijn recept, maar van een chefkok met Antilliaanse roots en iets aangepast. Echt weer een ander hemels balletje gehakt in een heerlijk prutje. De smaak is verrassend, je kunt er ook mini-borrelballetjes van maken, ook erg lekker. Dit is voldoende voor 4 personen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Ik had zin in een lekker balletje dus heb deze gemaakt. Botermalse gehaktballen in een heerlijk, stroperige gebakken uien en champignonsaus. Je kunt ze zo eten met de saus als lekkere snack, maar ze passen eigenlijk overal bij. Echt super lekker! Binnen 30 minuten klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Een eenvoudig en slank stoofje waar je blij van wordt. Kleuren van de herfst komen in dit stoofje goed tot zijn recht . Wij hebben ervan gesmuld, want na de fietstocht van ruim 50 km over de schitterende Veluwe konden we wel wat smakelijke energie gebruiken. Heerlijk met rijst of aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk! Check het recept en meer op:¬†https://chivanne.nl/italiaans-gehaktbrood/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Een echt familierecept van een vriendin. `Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon makenÖEn mijn favoriete herfst en winter maaltijd.` Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept. …  Lees verder »

4 speklappen VOOR DE SAUS: 2 middelgrote uieen, 2 eetl. olie, 1 tot 2 theel. sambal oelek, 1 dl. sinaasappelsap, 2 eetl. tomatenketchup, 1 eetl. azijn, 1 eetl. honing en zout …  Lees verder »

Het grappige aan deze curry is dat (bijna) alle ingredienten rood van kleur zijn. Rood vlees, rode curry, rode peper, rode uien, rode paprika en tomaatjes. Misschien vind je dat het er saai uitziet, maar de smaak is verre van dat. Ik heb wat suiker en bouillon toegevoegd om de scherpe kantjes van de curry af te halen want niet iedereen is op erg pittig gesteld. De kokosmelk maakt het heerlijk romig. Ook heerlijk is om het met wilde rijst te serveren. Je kunt er natuurlijk ook Thai Jasmin of Basmati rijst bij serveren, maar neem in elk geval geen gewone witte snelkookrijst want daar zit erg weinig smaak aan. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Ok , vergeet je goede voornemens, vergeet je calorien , vergeet dat je bacon eigenlijk niet lekker vindt, vergeet gewoon alles want dit is slecht , super slecht lekker . kaas , mayo, bacon, in een gehaktbal , met mayo dip !¬† brrrr vies …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Een heerlijk slow-cooker gerecht, waarin het vlees lekker zacht en gaar is gestoofd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijk pittig gekruide en smeu√Įge gehaktballen in een dito saus.¬† Erg lekker bij rijst en een gemengde groentenschotel! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Pittige varkens sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Gevulde gehaktballen met kaas, heeeerlijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige sat√©stoof van Janneke Philippi¬†uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur ¬†beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.¬†¬†¬† De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen √°ltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)¬† Uit het derde kookboek " Stoven¬† " ¬†in de serie :¬† " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Z√≥ simpel en z√≥ gemakkelijk om te bereiden. Een haasje als dit smaakt iedereen en kun je ook iedereen voorzetten. Iets feestelijks heeft dit haasje ook wel en ook niet onbelangrijk : hier passen ontzettend veel soorten groente bij . Een gebakken aardappeltje, puree of zelfs gekookte krieltjes doen het allemaal goed met of zonder sausje. Dit was smullen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Lekker vleesgerecht uit de oven. Supersnel en superlekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

500 gram gehakt 1 ei paneermeel 1 eetlepel pindakaas 250 gram gesneden champignons oosterse kruiden 1 afgestreken theelepel sambal 50 gram boter scheutje ketjap …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk mals bij de borrel met ajvar, tzatziki of feta dip (staan op mijn pagina), maar ook zo natuurlijk met een beetje bonte salade voor de kleur. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Bulgaars

Succesrecept van mijn zus (kan ook heel goed zonder vlees, dus vegetarisch). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

600 gr. verse worst, braadworst of saucijsjes 60 gr boter 1/2 ui 35 gr. bloem 1 blikje tomatenpuree 500 ml vleesbouillon(van een tablet) zout,peper wat tijm …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal
Top