1. Home
  2. Community
  3. lelie2
  4. Kookboek aardappels
Kookboek "aardappels"

Het hele jaar door lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

700 gr krielaardappels, ongeschild,- 4 scharreleieren, hardgekookt,- 600gr sperzibonen, beetgaar gekookt,- 1 ui, in ringen,- 2 blikjes tonijn in olijfolie a 160 gr, uigelekt,- 1 zak friseesla, 200gr,- 100 gr zwarte olijven,- 6 el honing-mosterd dressing. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 eieren, losgeklopt 8 aardappelen vastkokend, geschild en grofgeraspt 2 uien, gesnipperd 2 el bloem 200 g emmentaler kaas, geraspt 1 teen knoflook, geperst 40 g boter …  Lees verder »

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Rosti; gebakken aardappletjes. Elk van de vier taalgebieden in Zwitserland kent zijn eigen specialiteiten. Het Franssprekende deel van Zwitserland is beroemd om zijn kaasgerechten, Fondue of Raclette. In Tessin kun je verukkelijke Polenta eten en in Graubunderland kun je te goed doen aan Bundnervlees en notentaart. In het Duitssprekende deel van Zwitserland tenslotte, zijn de Birchermueslie en de Rosti wel het meest geliefd. Vooral de Bernse Rosti is bijzonder knapperig en lekker; hierbij horen spiegeleieren, in kleine stukjes gesneden vlees of braadworsten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Maak zelf de lekkerste stamppot met dit recept voor een zoete aardappelstamppot met spinazie en chorizo. Serveer de stamppot met een glas Merlot van Barton & Guestier . …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Die dure potjes heb je helemaal niet nodig!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Geinspireerd door de titel van een forumonderwerp ben ik me wat gaan verdiepen in hutspotten. Dit recept sprak me erg aan. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

3 eetl. olie,1 kilo aardappels,1 pakket bamigroente,2 eetl.kruidenmix nasi[conimex],zout,5 zakjes sate …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke pittige stamppot. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

750 gr kruimige aardappelen 50 g pittige kaas (bijv. oude of parmezaanse), geraspt 4 eetlepels verse peterselie (zakje a 30 g), fijngesneden 2 eetlepels boter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk Hollandse stamppot met chinese smaken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Dit recept vond ik in een oud kookboekje van mijn schoonmoeder!! Het smaakt echt heerlijk en kan dienen als tapashapje of als bijgerecht bij vlees. …  Lees verder »

Aardappel pannenkoeken -------------------------------------------------------------------------------- Ingrediënten: 1 kg rauwe aardappelen 2 grote eieren 30 gram bloem of paneermeel peper en zout flink mespunt nootmuskaat 1 theelepel gedroogde peterselie Bereiding: Schil de aardappelen, rasp ze en doe ze in een kom. Voeg de eieren, bloem en andere ingrediënten toe. Maak het vet in de koekenpan heet en laat er voldoende van het beslag inlopen voor een dun pannenkoekje. Bak het pannenkoekje aan beide zijden bruin en knapperig; niet te snel, want dan zijn de rauwe aardappelen nog niet gaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Regionaal

*750 g krielaardappels in de schil *50 g zachte roomboter *4 blaadjes verse salie fijngehakt *1 teen knoflook geperst *een handje zwarte olijven zonder pit *grof zeezout *versgemalen peper …  Lees verder »

Dit lekkere bijgerecht kan je de dag van te voren al klaar maken.Op de avond zelf alleen nog even opwarmen in de oven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Weer eens andere gebakken aardappelen. Als hoofdgerecht met een lekkere salade prima! Dit is natuurlijk ook heel lekker bij de barbecue. Zorg wel dat je eerst de aardappelschijfjes goed knapperig bakt. We hebben er echt van gesmuld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Op zoek naar een origineel recept met aardappelen? Dan moet je dit zeker eens proberen! Dit Zweedse gerecht komt oorspronkelijk van 'Hasselbacken', het restaurant in Stockholm waar het voor het eerst werd geserveerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch
Top