1. Home
  2. Community
  3. lekkerbekje50
  4. Kookboek bijgerechten
Kookboek "bijgerechten"

Waanzinnig lekkere marokkaanse salade van farida …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke (meeneem)lunch, die zowel warm als koud gegeten kan worden. Niet-kneden broden vergen een minimum aan werk, maar leveren een geweldig resultaat. …  Lees verder »

Dit is een lekker pittig Indonesisch groentegerecht en een lekkere combinatie met de Indonesische makreel ( zie mijn andere recept ) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

In een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren. Lekker als snack of garnering. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Chinees

Pittige witte koolsalade. Een heerlijk bijgerecht bij een Oosterse maaltijd. Ook als zomersalade lekker met gebakken aardappelen en een stukje vlees. Maak de salade ruim tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een lekker bijgerecht voor bij een vegetarische rijsttafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

450 gr witte kool 50 gr wortel 300 ml azijn 150 ml water 75 gr suiker 2 theel. kurkuma …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Zoekt u ook wel eens de keuken af voor een lekkere en voedzame tussendoortje, het liefst eentje die geen moeite kost? Deze salade kan een oplossing zijn, voor mij is het de laatste tijd zeker het tussendoortje van de maand. Het is zoet, met een warme pittige noot van mosterd, vullend en ook nog eens heel verantwoord. Het blijft goed op smaak zo`n drie dagen in de koelkast, de rozijnen zuigen de dressing en sappen op en worden lekker dik en vol. Ik maak dus een flinke hoeveelheid en heb dan altijd een portie paraat. Natuurlijk kan deze salade ook als een heerlijk bijgerecht dienen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Heel gewone appelmoes, maar opgepimpt door spicy kruiden! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 komkommer in kleine stukjes 1 appel in kleine blokjes 125 gr uitgelekte ananasblokjes uit blik 1 banaan in plakjes 1 rode paprika in stukjes sap van 1 citroen 100 gr bruine basterdsuiker 2 el ketjap manis 2 tl sambal badjak …  Lees verder »

Heerlijk salade met een romige dressing en lekker bij BBQ of bij een feestje. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

1,5 kilo tomaten (roma) 6 tenen knoflook, gepeld 2 uien, in parten 2 takjes rozemarijn, alleen de naaldjes 3 el olijfolie 2 tl suiker …  Lees verder »

Makkelijk te maken gerecht, alles in een braadzak en dan in de oven. Je hebt er verder geen omkijken naar. Helemaal als je er ook een kip gerecht in de braadzak bij maakt. Je kunt de gerechten van te voren in de braadzakken klaarmaken. Heb je eters dan hoef je niet lang in de keuken te staan, oven voorverwarmen, ovenschalen met braadzakken erin en een uur later kun je eten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Makkelijk te bereiden hete kip uit de braadzak en even gegrild om ze extra lekker bruin en krokant te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

* 1 grote ui gesnipperd * 1 eetl olie * 1/2 blaadje laurier * 1 quindilla peper * 1 eetl bloem * 1 theel pikante *paprikapoeder, chilipoeder of cayenne peper * 1 dl water * 1.5 kg geschilde aardappels * naar smaak zout * naar behoefte olie om in te bakken  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 pak filodeeg (ca. 120 g) 100 g champignons 1 courgette (ca. 200 g) 250 wortels 1 kleine ui 2 el olie 100 g erwten (diepvries) zout en peper 2-3 el boter 150 g roomkaas of mascarpone bakpapier …  Lees verder »

Zelfgemaakte kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Biologisch

1 kg vastkokende aardappels 1 prei 1/4 groentebouillonblokje 4-5 el azijn 3-4 augurken + 4 el augurkennat 2 el mosterd zout en peper 1 bosje radijsjes 1/2 bosje bieslook 3 uien 2 el bloem 400 g dikke plakken ham 1-2 el olie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits
Top