1. Home
  2. Community
  3. lekkerbekje21
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 teentje knoflook, ca. 300 gram geraspte courgette, 100 gram geraspte oude kaas, 3 eieren, 100 ml crème fraiche, 100 ml olijfolie, 200 gram bloem, 1 zakje bakpoeder, 2 tl zout en peper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

* 4 eetl olijfolie * 4 drumsticks * 150 gr chorizo in blokjes * 1 groene peper zonder zaad in reepjes * 4 tenen knoflook fijngesneden * 150 gr gekookte ham in blokjes * 1 eetl cajunkruiden 500 gr langkorrelrijst * 1 blik tomaten stukjes 400gr * 1 theel tabasco * 7.5 dl kippenboullion (tablet) * 1 rode peper zonder zaad in reepjes * 500 gr gepelde garnalen * 3 lente uitjes in dunne ringetjes * 2 eetl fijngesneden peterselie * naar smaak zout en versgemalen peper  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Varktjops in koffie- en uiesous: 4 varknektjops, oortollige vet afgesny (schouderkarbonade) 60 ml meel 2 ml sout 2 ml varsgemaalde swartpeper 5 ml mosterdpoeier 30 ml olyfolie 1 groot of 2 medium uie, in skywe gesny 5 ml gedroogde salie 30 ml koffielikeur (opsioneel) 250 ml filterkoffie, sterk en swart 250 ml hoender-aftreksel (kippenbouillon) 125 ml witwynasyn en 125 ml appelwynasyn* (ciderazijn) 125 ml gouestroop (golden syrup bij groter AH te kopen) 1 klein kaneelstok 2 lourierblare Korrelmosterdkapokaartappels: 4 groot of 6 medium aartappels, geskil 100 ml melk, verhit tot lou-warm 10 ml heelkorrelmosterd sout en witpeper, na smaak gekapte pietersielie Spesery-croutons**: 2 snye wit-, bruin- of volkoringbrood, korsies verwyder, gesny in 1 cm-blokkies 2 lourierblare, geskeur 1 klein kaneelstok 1 ml fyn neutmuskaat 5 ml komynsaad 5 ml koljandersaad 1 steranyssaad 6 kardemompeule, gestamp sodat hulle net oopbars 60 ml ligte olyfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

25 g boter 1 blik croissantdeeg 4 eieren 4 eetl. kookroom of demi crème fraîche (Melkan) zout en versgemalen peper 1 eetl. gehakte verse dille 100 g gerookte zalm (Vismarine),in reepjes …  Lees verder »

150 g gepelde Hollandse garnalen 3 rijpe vleestomaten 100 g suiker enkele basilicumblaadjes enkele druppels tabasco  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Heerlijk soft ijs van yoghurt, wel direkt serveren! …  Lees verder »

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk yoghurtijs voor een schuldvrij dessertje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1 pakje roomkaas met kruiden(Val Blanc v.d. Aldi pakje houdbare slagroom 1 pak gerookte zalm (200 gr.) 3 blaadjes gelatine. bieslook  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top