1. Home
  2. Community
  3. lealea
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De structuur van deze cake lijkt veel meer op een "gewone"cake dan een gemaakt met amandelmeel. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

AANGEPAST RECEPT PER 8 april 2012. Dit recept heeft een betere consistentie en smaak! 100 gr brood = 2 gram koolhydraten, per snee - pm 0,5 gram (GI waarschijnlijk bijna nihil) Kan ook gewoon als vloerbrood op een bakplaat gemaakt worden …  Lees verder »

Amandelmeel koop ik bij de natuurvoedingswinkel of toko. Je kunt het fijner malen om het nog meer op bakmeel te laten lijken. Ook kun je (al dan niet ) gepelde amandelen kopen en ze zelf fijnmalen in een keukenmachine. Ik heb een notenmix gebruikt, je kunt allerlei noten naar keuze gebruiken, alleen met walnoten is ook lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Simpel en heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Een zachte risotto met een vleugje salie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

200 gram Roquefort, 0.5 dl room 2 witte oude boterhammen zonder korst 1 ei 2 kg mosselen of gekookte mosselen uit de diepvries(ontdooid) 3 gedroogde tomaten (op olie) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dat de belangstelling voor het eten van mosselen in ons land dit jaar aanmerkelijk zal teruglopen behoeft niemand te verbazen. De aanvoer is beperkt, de prijzen daardoor (te) hoog en de mosselen zijn veel kleiner dan we eigenlijk wel gewend zijn. Die kleinere mosselen smaken echter bijzonder goed en dat is dan ook de reden om je een gerecht met mosselen voor te zetten dat je ook in een van de Zeeuwse restaurants die bekend staan om hun gerechten met mosselen en andere schelp- en schaaldieren kunt bestellen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Met avocado, walnoten, tomaat en bonen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit is zo lekker, niet normaal meer! En bovendien heel goedkoop, je kunt de goedkoopste ingredienten nemen, het resultaat is er niet minder om. Het recept is origineel van mijn collega Ineke, maar ik heb het een klein beetje op mijn eigen manier bewerkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Is toch echt een van mijn favoriete recepten. Makkelijk en ho zo heerlijk. Het enige dat je hoeft te doen is het snijden van groeten, de rest doet de oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Mager(260 kcal p.p.) en snel recept met prei/ananas/pepertjes en tartaar …  Lees verder »

Steur is een kraakbenige zoetwatervis, die wel 2 tot 3 meter lang kan worden. De steur speelt een rol in een legende. De vis werd gevangen om een maaltijd te bereiden voor de bisschop, die Kampen zou bezoeken. Deze annuleerde echter zijn bezoek wegens ziekte en de vis werd teruggegooid met een bel om zijn nek, zodat de steur gemakkelijk teruggevonden zou worden. Toen de bisschop later naat Kampen kwam, was de vis uiteraard verdwenen. In plaats van vis werden toen eieren klaargemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Overheerlijke lasagnaschotel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pa's recept van eiersambal …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een lekkere pittige indische eiergerecht, kan in combinatie bij rendang of babi ketjap en sambal goreng boontjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Heerlijk warm winter-nagerecht …  Lees verder »

Zak kabeljouw van de Aldi,blikje kreeftensoep,bekertje creme fraise. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is zeker de moeite waard om zelf een tomatensaus bij deze viskoekjes te maken: het is een stuk lekkerder dan kant-en-klare saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top