1. Home
  2. Community
  3. laurie64
  4. Kookboek Vegetarisch
Kookboek "Vegetarisch"

Herfstproducten zijn een genot om mee te koken en ik vind dan ook dat de herfst het rijkste seizoen van het jaar is.  De risotto op zich is vegetarisch. Ik heb het geserveerd met kippenpootjes omdat ik die toevallig in huis had maar gebruik in het wildseizoen een lekker boutje van eend, fazant of patrijs. Wil je het liever toch vegetarisch houden dan kun je deze risotto ook nog verrijken met een handvol noten zoals hazelnoten of walnoten. TIP: Dit vegetarische gerecht is een uitermate geschikt gerecht als je zowel vegetariërs als vleeseters aan tafel hebt want je kunt heel goed wat vlees, wild of gevogelte apart van de risotto bereiden en serveren zodat je het iedereen naar de zin kunt maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijk zo'n soep met een Mediterraans accent. Wanneer de temperaturen weer omhoog gaan en het mooi weer is krijg je hier weer trek in.  Als je de paprika's in de oven roostert is de soep NOG lekkerder en doordat je het velletje verwijdert is de soep ook nog eens vriendelijker voor je maag. Als je het (te)veel werk vind om de velletjes van de paprika's af te pellen kun je eventueel ook paprika's uit een pot gebruiken. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar vers TIP: Je kunt de feta ook vervangen door geitenkaas. Als je de soep helemaal vegetarisch wilt maken gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Alweer een nieuw recept met asperges en weer eentje van Jeroen Meus. Wel een beetje veranderd (sorry Jeroen) want ik had nogal dikke asperges en die vind ik lekker om schuin te snijden en in roomboter te bakken zoals ik altijd bij mijn Salade-met-gewokte-asperges-en-gerookte-zalm doe. Verder heb ik volkoren pasta (penne) gebruikt want het hele verdere schap van de pasta's was leeg. Met dank aan de hamsteraars die in deze Corona-crisis geen enkele rekening houden met andere mensen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een lekkere vegetarische ovenschotel uit italië die super lekker smaakt  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

1 grote zoete aardappel 1 courgette 1 ui 1 teen knoflook 1 bakje oesterzwammen 1 eetlepel rode thaise curry (naar smaak) flinke scheut finesse (kookroom) 1 liter groentebouillon …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Na de vegetarische variant van https://www.smulweb.nl/recepten/1474527/Royalistiqs-favo-maaltijd-andijvie-stamppot-met-spekjes-en dit recept en waarvan onze voorkeur toch uitgaat naar de variant met vlees nu voor mij een ECHT vegetarisch recept. Heerlijke smeuïge witlofstamppot met geitenkaas ( of feta) en met een crunchy bite van wal of pecannoten. Lekker en gezond en snel aan tafel . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Romig en met een goede smaak balans. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke kruidige (vega) soep …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Simpel kan zoooo lekker zijn! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een overheerlijke 'veredelde' linzensoep; gezond en eenvoudig te bereiden en U zal er alleen maar succes mee oogsten bij Uw gasten.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze vegetarische lasagne is een rijk en smakelijke alternatief voor de klassiekere vleesvarianten. De rookkaas geeft de lasagne een intense smaak, maar natuurlijk kan je dit gerecht maken met de kaas die je zelf lekker vindt! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Hartige taarten zijn altijd een plezier om te maken maar ook om je gasten voor te zetten en te eten natuurlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

EEN ZEER SMAKELIJKE VEGETARISCHE LASAGNE!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch
Top