1. Home
  2. Community
  3. laurie64
  4. Kookboek Slowcooker
Kookboek "Slowcooker"

Voor ons ( omdat we allebei wel graag een stukje vlees of vis bij de maaltijd eten) is een vegetarische maaltijd pas écht geslaagd als we het vlees of de vis niet missen. Dat was bij deze risotto https://www.projectgezond.nl/pompoenrisotto/dus het geval. Zoveel smaak zonder vlees of vis. Dat is bij deze schotel ook het geval Nog mooier oogt deze schotel als je 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Heerlijke stoofpot van kippenpoten in groenten en tomaat. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 kg lekker riblappen, 50 gr boter, 300 gr cocktailuitjes, 2 sneedjes bruin zuurdesembrood, 5 eetlepels grove mosterd, 750cl bruin bier, tijm laurierblaadjes en salie …  Lees verder »

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. De smaak is de volgende dag nóg intenser. Verwarm het gerecht al roerend op laag vuur. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Pools

Een recept van Smulweb uit Smulweb Agenda 2015! » Kijk voor de actuele aanbieding op http://www.smulweb.nl/agenda …  Lees verder »

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Even snuffelen op internet en kwam deze tegen wel aangepast aan Paleo. Je kan de ingredienten vervangen heb de vervangbare ingredienten tussen haakjes geplaatst. Wij vonden het heerlijk ! Natuurlijk ook in een gewone braadpan klaar te maken,vind de slowcooker fijn voor dagen dat  we druk zijn met andere dingen. Smorgens erin op low en na uren is het gerecht zover dat het opgediend kan worden. Je hebt er verder geen omkijken naar en vlees is heerlijk mals. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ik had nog kalfsvlees in de vriezer.Het is een eenpansgerecht uit de slowcooker geworden. Je kunt het ook in de stoofpan of tajine maken.Dan kun je een stooftijd van 2 uur nemen.Heerlijk mals en smakelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

In de slowcooker maak je de allerlekkerste hachee, binnen 5 minuten (plus 10 a 12uur sudderen) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

De oud-Hollandse klassieke hachee. Dit is een goed recept en zo hoort hij gemaakt te worden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Deze "beef stew" is over mie pasta met maanzaad geserveerd. Men kan ook rijst gebruiken. Vlees kan ook in een slowcooker gekookt worden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Lekkere mediterraanse vleesschotel uit het blad "Boodschappen" aangepast voor de slowcooker. Een lekkere variatie voor rundvlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mediterraan

Een lekker machtig winters toetje wat wel iets weg heeft van de Engelse Christmas pudding. Nu gemaakt in de slowcooker. …  Lees verder »

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Het oorspronkelijke recept uit boekje van slowcooker klopte helemaal niets van. Net zo lang geprobeerd dat het naar mijn zin was. Ps. Als je de lange lijst ingrediënten ziet denk je misschien dat het veel werk is, Ok het is wat snijwerk maar verder heb je er geen omkijken meer naar! Ik heb vorige maand (febr. 2013) dit recept weer eens gemaakt maar nu met veel meer kip en dus ook meer olijfolie voor het braden gebruikt. De rest van de ingredienten heb ik ongeveer hetzelfde gehouden. Wel heb ik een rood pepertje toegevoegd en naderhand verwijderd. Dit keer heb ik ook eens het vel van de kippenbouten eraan laten zitten. Naderhand kan je dus zelf kiezen om het eraf te halen of niet. Over de binding van het gerecht. Ik heb gemerkt dat ananassap de binding van de saus verstoort (ik heb dit keer aardappelmeel gebruikt). Volgende keer laat ik het ananassap dus achterwege. Nieuwe foto`s van feb.2013 staan nu bij het recept. …  Lees verder »

Top