1. Home
  2. Community
  3. lady76
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze Spaanse amandeltaart, ook wel Tarta de Santiago genoemd, at ik eens in een Spaans restaurantje. Ik moest er natuurlijk achter komen hoe je dit zelf maakt en het is super simpel. De Spaanse amandeltaart maak je op basis van amandelmeel en is dus ook nog eens helemaal glutenvrij. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Heerlijke komkommersalade. Het recept is afkomstig uit een kookboek van Tessa Kiros. Smaakt heerlijk bij gravedlax of gerookte zalm. Was een onderdeel van ons feestbuffet van september 2009. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Scandinavisch

Eenmaal een fan altijd een fan zullen we maar zeggen. Ik zocht een warm stoofpotje of ovenschotel voor deze koude herfstdagen en in dit gerecht van Jeroen Meus kwam het allemaal bij elkaar. Een heerlijk stoofpotje/ovenschotel ineen en een heerlijk geurende keuken er ook nog eens bij. Ik heb het stoofpotje hier en daar een beetje aangepast en de aardappelpuree en worteltjes uit de losse pols gemaakt. Alweer een prima samenwerking tussen Jeroen en mij …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

1 ui, gesnipperd 1 courgette, halve plakken 1 groene paprika, blokjes 100 gr wortel, plakjes Halve rode peper, reepjes 100 gr champignons, plakjes Stukje gemberwortel, 1 cm, geraspt 1 blik kikkererwten, uitgelekt 1 eetl olie 1 teen knoflook, geperst 1 theel djinten 1 theel ketoembar 1 dl gezeefde tomaten, pak 1 dl groentenbouillon …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Met lekkere ingrediënten is het niet moeilijk om een lekker gerecht te maken Dit is een typisch voorbeeld van eigen creativiteit, zo eventjes uit mijn mouw geschud …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

This recipe is really worth it if u love greeck food, but allso a great Challenge Cuz it take 3 hours to make this lovely dish. But i bet u love it! 8 personen Inhoud Recept * griekse salade * Gepofte aardappel met kaassaus * Tzazikki saus * Rode rijst * Suzuki (griekse hamburger) * Souflaki spiezen * Gyros …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Een verrukkelijk en eenvoudig voor te bereiden borrelhapje bestaande uit bladerdeeg, serranoham (een Spaanse gedroogde ham), pesto en Hollandse geitenkaas. Heerlijk voor een feestje! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

700 gram magere hamlappen, in dobbelsteentjes zout peper 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie 3 uien, in grove stukken 4 teentjes knoflook,gehakt stukje verse gemberwortel (circa 3 cm), geraspt 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 6 eetlepel ketjap manis 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) eventueel allesbinder of maïzena ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel …  Lees verder »

Hartige taart met prei en pesto …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het basisrecept voor deze heerlijke ovenschotel vond ik in het kookboekje Chez lHirondelle. Omdat ik niet gauw tevreden ben heb ik er iets aan veranderd. Wij vonden het heel erg lekker. Dus hierbij het recept. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

250 gram bloem 1 mesp. zout 2 grote eieren 0.5 l melk boter om te bakken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een soort van pizza met croissantdeeg …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Echt lekkere pastasalade met onder andere kip, pesto, tomaat en parmezaanse kaas, heerlijk als maaltijdsalade of bij een zomers buffet, recept gekregen van een vriendin …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Hartige tortilla puntjes voor bij de borrel. Bevat per puntje: 110 kcal., 6 gram vet, 5 gr. eiwit, koolhydr. 9 gr. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mexicaans

Diepvries bladerdeeg 2 ons katenspek Ui 3 eieren Roomkaas Crème fraiche of slagroom Geraspte kaas Eventueel een uitgeknepen teen knoflook …  Lees verder »

Voor de rijsttafel die ik maakte wilde ik ook wat groentengerechten. Niet te ingewikkeld. Ik kwam toen op het idee om de bonen gewoon te koken en daarna ik een lekkere pittige kokossaus op te dienen. Ze waren zo op. Heerlijk! Een afzonderlijke foto van de sperziebonen heb ik vergeten te maken. De sperziebonen staan helemaal achterin op de tafel op de rechaud. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Heerlijke smeuïge erwtensoep naar oorspronkelijk recept van mijn lieve opa. Uitermate geschikt voor een gezellige oudhollandse snertavond met je vrienden of familie. Succes gegarandeerd! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Valt niks aan toe te voegen; dit moet je geprobeerd hebben! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans
Top