1. Home
  2. Community
  3. kuchina_antiano
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

- 3 eieren - 1 theelepel bakpoeder - 500 gram geraspte belegen kaas - snufje witte peper - ongeveer half kopje bloem …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Antiliaans

Dit is een Antiliaanse taart die eigenlijk alleen gebakken wordt ter ere van een bruiloft of een ander groot feest. Meestal krijg je een heel klein stukje (je moet dan denken aan een stukje van 3 x 5 x 1cm), verpakt in een cellofaantje (om het vochtig te houden) en een leuk klein doosje. Eigenlijk is het niet zomaar een taart maar een heel project.....Om het beste resultaat te bereiken ben je een paar weken kwijt! Zelf ben ik een Hollandse maar getrouwd met een Arubaan en ik vond dat ik toch minstens één keer in mijn leven deze taart gebakken moest hebben, hahaha. Ben op zoek gegaan naar recepten en heb er een aantal gecombineerd, want er zijn veel recepten van en ze zijn allemaal net even iets anders. Toen mijn eerste taart gebakken en uitgedeeld aan mensen die er verstand van hebben. Veel feedback gekregen en ben daarmee aan de slag gegaan, heb wat ingrediënten toegevoegd, weer andere laten staan en uiteindelijk een tweede taart gebakken. Deze heb ik viavia aan een oudere dame laten proeven die deze taarten in haar jongere dagen op bestelling maakte (en er dus veel verstand van heeft). Volgens deze dame was de taart de naam 'Bolo Pretu' helemaal waardig! Vandaar dat ik hem nu met jullie deel! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Antiliaans

Het openen van de 2e en volgende paginas van je kookboek. …  Lees verder »

Cashewnotentaart …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Antiliaans

Mijn eigen recept en tip van mijn oma over de ingrediënten. In mijn jonge jaren eten wij thuis 1 keer per week Carni Stobá met funchi of panbati. …  Lees verder »

200 gr. rijst 150 gr. bloem 1 tl. zout 1/2 tl. kaneel 1 eigeel 1/4 ltr. melk 1 eiwit, schuimig geklopt 2 el. rozijnen boter of olie om te bakken poedersuiker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Botertaart …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Antiliaans

Dit recept komt van de Curaçaose schoonmoeder van een oud-collega! Bolo pretu is een machtige taart vol vruchten en noten. Deze taart wordt geserveerd bij belangrijke gebeurtenissen als een bruiloft, doop of eerste communie. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Antiliaans

Echt Antiliaans toetje,exotisch en romig. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

Saus: 1/2 kop olijfolie 2 el azijn 1 1/2 kop water 1 el zout 2 el kappertjes 2 laurierblaadjes 24 gevulde olijven 1 ui, fijngesneden 1 knoflookteentje, fijngesneden 2 el verse koriander, fijngesneden Vis: 1 kg vis in mootjes 1 kop olijfolie 1 knoflookteentje, gekneusd 2 el zout 1 chilipeper, fijngesneden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Mondongo-soep is een traditioneel gerecht in grote delen van het Caribisch gebied en Latijns Amerika en wordt gemaakt van runderpens en groente als aardappels, wortel, pepers, ui, kool en pompoen. Er zijn veel variaties van dit bijzondere gerecht. In de ene regio voegt men er rijst of bonen aan toe, soms worden er mergpijpjes of pootjes bij gedaan voor de smaak. En de pens wordt in de ene versie gewassen of ingewreven met limoensap, en de andere keer ingesmeerd met bakpoeder. Ook in de keuze van groente en kruiden is er veel variatie Over de herkomst van de soep, die vooral op het platteland wordt gegeten, is niet veel bekend. Wel lijkt het erop dat de soep, die nogal bewerkelijk is en rijk gevuld met groente, vooral in het weekend, op zondag, bij de lunch wordt geserveerd. …  Lees verder »

Dit is een feestelijk gerecht. Erg lekker en heel makkelijk om te maken. Vulling kan gevarieerd worden met kip - of rundergehakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

1 pakje red kidney beans van 500 gram 1 pond zoutvlees 1/2 pond gezouten varkensstaart 4 teentjes knoflook 1 ui, fijn gesneden ?6 kopjes water 1 eetlepel olie 1/8 theelepel nootmuskaat 3 eetlepels suiker Dumplings 2 kopjes bloem ? kopje maismeel 2 theelepels bakpoeder 2 theelepels boter 2 theeleples olie 3 theelepels suiker ? theelepel zout ?3/4 kopje water …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Antiliaans

Traditioneel bijgerecht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

Typisch Caraibies/Spaans dessert …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Lekkere Antiliaanse spareribs. Crijo-jo betekend zoveel als plaatselijk of van hier. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

Op smulweb staan aan enkele recepten voor funchi, toch wilde ik de mijne er ook bij zetten voor wat extra informatie. Je hebt namelijk haast altijd wel funchi over. Opwarmen de volgende dag is dan niet zo lekker. Wat dan op Aruba vaak gedaan wordt is de funchi in plakken snijden, en dan net als gebakken aardappelen in de boter krokant bakken. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Antiliaans
Top