1. Home
  2. Community
  3. Krientjes
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart. …  Lees verder »

1 kg. konijn 3 ons zuurkool 1/2 knolselderij 1/2 courgette 1/2 winterwortel 1 ui 1 teen knoflook 6 dl sinaasappelsap 1 bouillonblokje 2 tl thijm, of rozemarijn boter voor het braden peper en zout optioneel zure room  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Pools

Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Verbazingwekkend lekker en o zo simpel …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt. Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.com …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Filippijns

Lekker en goedkoop …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Jonnie Boer: `Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel voor je gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In dit blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel. Heerlijk voor een stoofschotel maar ook voor in desserts.` …  Lees verder »

Heel eenvoudig, maar oh zo lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Agrio Choeroeno krasato. Een gerecht uit Noord Griekenland Macedonie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Op een verrassende wijze optimaal genieten van boerenkool, lekker smeuiig en vol van smaak! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

? 1 kleine rookworst (grof of fijn) ? 20 g boter ? snufje peper ? 250 g snijbonen ? ? dl melk ? 500 g aardappels ? snufje zout ? 1 pot witte bonen (grote) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Goedkoop en snel

Een lekkere vegetarische soep die binnen een half uur op tafel staat. Met een aardappeltje erin tover je de soep om in een maaltijdsoep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

De lente komt eraan daarom een taart met een zonnetje! Een koude taart dus makkelijk tevoren te maken. Kan ook goed als onderdeel van een buffet. …  Lees verder »

Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is. Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is. En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zon stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Europees

Dit Balkangerecht, boordevol groente, smaakt zowel in de zomer als in de winter heerlijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Joegoslavisch

Mooi herfstrecept in het AD magazine van zondag 18 oktober 2015 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Pao de queijo`s zijn kleine kaasbroodjes die van binnen extreem smeuïg blijven. Je kunt ze eten als snack of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Braziliaans

Lekker hartige maaltijdsalade …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Recept was ik jaren kwijt, was van mijn oma en heb het nu weer gevonden en klaargemaakt. MMMMMMMMMMMMM ouderwets lekker Het deeg moet zo dun zijn als een blaadje papier, maar er mogen bij het uitrekken vooral geen gaatjes inkomen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal
Top