Een overheerlijke soep die ook goed past in een vegetarisch menu. … Lees verder »
- 30-60 min.
- Frans
Een overheerlijke soep die ook goed past in een vegetarisch menu. … Lees verder »
Kersenvlaai vulling om zelf te maken, niets uit een blikje heerlijk in je vlaai of over je monchou taart. … Lees verder »
Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" … Lees verder »
1 kg. konijn 3 ons zuurkool 1/2 knolselderij 1/2 courgette 1/2 winterwortel 1 ui 1 teen knoflook 6 dl sinaasappelsap 1 bouillonblokje 2 tl thijm, of rozemarijn boter voor het braden peper en zout optioneel zure room … Lees verder »
Een origineel recept van mijn Indische schoonmoeder; lekker zoet-pedis en kruidig! Geschikt als (bij)gerecht bij de Indische rijsttafel. … Lees verder »
Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!! … Lees verder »
Verbazingwekkend lekker en o zo simpel … Lees verder »
Er zijn van die landen in de wereld waarover je pas na gaat denken wanneer je er mee te maken krijgt. De Filipijnen in Zuidoost-Azië is zo een land. Ik herinnerde me een aflevering van Planet food die ik laatst gezien had op Travel Channel. Zij bereidden Kip Adobo. Een veel gegeten gerecht op De Filipijnen, waar rijst het hoofdbestanddeel vormt van iedere maaltijd. Vooral de combinatie van de ingrediënten trok me aan én de enorme simpelheid waarmee het recept wordt gemaakt. Dit en andere recepten en verhalen is ook te vinden op http://hetetenisklaar.com … Lees verder »
700 gr aardappels (afkokers zoals eigenheimers) 1 knolselderij 3 wortels 50 gr boter 1,5 l vleesbouillon (van een blokje)1 middelgrote ui 1 laurierblad 1 kruidnagel 1 prei 1/8 l slagroomzout witte peper fijngewreven majoraan geraspte nootmuskaat 200 gr champignons 1 middelgrote ui 2 eetl fijngehakte kruiden (kervel, bieslook, peterselie) 50 gr boter … Lees verder »
Lekker en goedkoop … Lees verder »
Het lievelingsgerecht van de laatste keizer van Duitsland … Lees verder »
Jonnie Boer: `Op Sri Lanka hebben we deze echte kaneel voor je gevonden. Delicaat van smaak met een lichtzoet aroma. In dit blik bevinden zich zowel stokjes als gemalen kaneel. Heerlijk voor een stoofschotel maar ook voor in desserts.` … Lees verder »
Heel eenvoudig, maar oh zo lekker! … Lees verder »
Agrio Choeroeno krasato. Een gerecht uit Noord Griekenland Macedonie. … Lees verder »
Op een verrassende wijze optimaal genieten van boerenkool, lekker smeuiig en vol van smaak! … Lees verder »
Onze "verjaardags" favoriet. … Lees verder »
? 1 kleine rookworst (grof of fijn) ? 20 g boter ? snufje peper ? 250 g snijbonen ? ? dl melk ? 500 g aardappels ? snufje zout ? 1 pot witte bonen (grote) … Lees verder »
Een lekkere vegetarische soep die binnen een half uur op tafel staat. Met een aardappeltje erin tover je de soep om in een maaltijdsoep. … Lees verder »
De lente komt eraan daarom een taart met een zonnetje! Een koude taart dus makkelijk tevoren te maken. Kan ook goed als onderdeel van een buffet. … Lees verder »
Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is. Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is. En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zon stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees. … Lees verder »