1. Home
  2. Community
  3. kooktgraag
  4. Kookboek Ovenschotels
Kookboek "Ovenschotels"

Een lekkere complete én gezonde maaltijd. Eenvoudig klaar te maken. Erg lekker ook weer enne...Engels. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Waarom zou je ovenschotels eigenlijk alleen maar s winters eten? Zon heerlijk goudbruin korstje is midden in de zomer net zo lekker! En handig: de ingredienten bereidt u voor en tegen etenstijd hoeft de schotel alleen nog maar in de oven.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

EEN HEERLIJK FRIS KIPMENGSEL VOOR IN DE TACO. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Na veel pogingen om de krokantste aardappeltjes te maken, is dit voor mij de receptformule om de lekkerste aardappels uit de oven te toveren.  Iedere oven lijkt echter een eigen persoonlijkheid te hebben, dus pas het recept en de berijdingswijze gerust aan, wanneer het resultaat niet naar behoren is! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Dit is oorspronkelijk een Russische maaltijd en wordt veel in het noorden van de VS gegeten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Russisch

(uit Engeland) Van: "Wilma" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Nee, koolrabi is niet de Duitse naam voor koolraap, maar een veel te onbekend staaltje van Hollandse teeltvakmanschap. Zoals het hartje het lekkerste gedeelte van de artisjok is, zo is ook de verdikking van de stengel van een koolrabi een bijzondere delicatesse. Lichtgroen of zachtpaars van schil, wit van binnen en pittig van smaak. Rauw of gesmoord, gevuld of gefrituurd mag ik je uitnodigen voor een nieuw culinair avontuur? …  Lees verder »

Ooit dit recept gekregen van mijn dochter en toen ik het weer eens maakte wist ik waarom ik het bewaard had! Het is niet alleen een slank gerecht (310 cal p.p.) maar ook nog eens heerlijk. Het is zonder vlees maar je zou ook het heel goed restjes gaar (rund)vlees of rul gebraden gehakt kunnen toevoegen of neem vegetarisch vlees. Wij eten wel vlees maar ik miste geen moment `vlees` in dit recept. Van de week (oktober 2012) weer eens gemaakt en nu er eindelijk foto`s bijgeplaatst. Ik heb het voor 2 dagen gemaakt en het recept iets veranderd. (zie onderaan) De volgende dag in een andere ovenschotel gedaan en zo hadden wij voor twee dagen een heerlijke schotel. Voor andere tips lees onderaan bij "Serveertips" …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker ) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een te gekke zuurkoolschotel uit de oven. Het lijkt een "drukke " combinatie, maar het is zo lekker , proef het maar. met zo`n heerlijke knapperige korst. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De courgettes in m'n groentetuintje groeien tegen de klippen op en ook de eerste tomaten in het kasje kleuren rood, dus lekker smullen.... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekkere(vegetarische) ovenschotel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

In 2005 Ik had Broccoli, kipfilet, voorgekookte aardappeltjes en 1 blik kippenragout en geraspte oude kaas in huis en eigenlijk moest "het op" zo is dit recept ontstaan. Het was heerlijk! Ik ben niet zo voor 1.2.3. voedsel maar als de nood aan de man is... dan is dit handig! Bovendien de Broccoli is natuurlijk vers (en gezond). In 2014 Het is nu 03.10.2014  en op 19-02-2005 maakte ik het voor het eerst en dit keer heb ik er fotos van gemaakt.  Een paar weken geleden had ik het heel druk had en toen maakte ik weer eens dit recept. Het is net iets anders omdat het nu eenmaal een recept is wat veranderd kan worden.  ;)  Ik had aardappelpuree over van de vorige avond, broccoli  lag vers in de groentela, blik kippenragout in de voorraadkast, geraspte kaas, stukje kipfilet plus aangebroken bekertje creme fraiche in de koelkast. Gewoon een gemaksschotel  gemaakt die van pas komt voor restjes verwerken en nog lekker is ook.    …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk kipgerecht en de marinadesaus is superlekker! Ik heb het al meerdere keren gemaakt. Je ziet bij de eerste foto`s een ovenschaal met aluminiumfolie onder de kip. Die foto is gemaakt toen ik het in een ovenschaal die snel "aankoekte" maakte op ons bootje.(15.08.2009). In het weekend (02.07.2011) weer eens gemaakt voor meer personen, met 5 kippenbouten en een stuk of zes kipkluifjes. Alle ingrediënten voor de marinade/ saus gewoon verdubbeld. De aardappelen ook verdubbeld en alvast in blokjes geneden en toen gekookt (wel zo makkelijk). Ook heb ik toen de kip uit de marinade eerst wat droog gedept en toen even aangebraden op het gas, daarna in de oven gezet. Het kan dus op beide manieren. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal
Top