1. Home
  2. Community
  3. kokkie1962
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het heeft er lange tijd naar uitgezien dat rood gestoofde peertjes van onze menu's zouden verdwijnen. Het tegendeel is eerder waar want de stoofpeertjes zijn begonnen aan een glorieuze comeback. In de jaren '70 en '80 zag het er naar uit dat de roodkokende stoofperen voorgoed uit ons repertoire van typisch Nederlandse gerechten zouden verdwijnen. Niets is echter minder waar want de stoofperen beleven intussen een glorieuze comeback. En dat ondanks het feit dat in ons land een groot aantal oude stoofperenrassen is verdwenen en we eigenlijk geheel en al zijn aangewezen op onze eigen Gieser Wildeman en Saint Remy die ook vanuit het buitenland wordt aangevoerd. Stoofpeertjes worden niet alleen als nagerechten opgediend. Het zijn ook de traditionele begeleiders van verschillende gerechten met wild en rundvlees. Bron: Hans Belterman …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

4 zeebaarsen ? 8 el zonnebloemolie ? 1 el citroensap ? 1 teen knofllok, uitgeperst ? 2 el milde kerrie ? zout ? veel zwarte peper uit de molen …  Lees verder »

Heerlijk ovengerecht met aubergine en geitenkaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks
Top