1. Home
  2. Community
  3. kokenopdriehoog
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een zomerse variant op de Franse klassieker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

250 g verse gemberwortel, geschild en in stukken 165 g rietsuiker of ander zoetmiddel dat tot dikvloeibaar ingekookt kan worden 120 ml water koolzuurhoudend water schijfjes citroen …  Lees verder »

6 aardappelen een halve koolraap 1 flinke sjalot, gesnipperd 2 kruidenbouillontabletten 100 ml azijn 1 eetlepel suiker 2 eetlepels mayonaise http://www.smulweb.nl/1389388/koken/recept/Mayonaise 1 eetlepel yoghurt peterselie bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Welsh rarebit maar dan met spinazie en een gepocheerd ei. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Heerlijk onderdeel van Spaanse tapas; komt uit Albert Heijn eetboekenreeks Amuses …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een gebonden romige soep met de pure smaak van knolselderij als voorafje bij een herfstig of winters maal... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Belgisch bierbrood ge├»nspireerd op een Frans broodrecept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

Eigenlijk een hartige kroeghap. Of de Britse variant van kaasfondue. Lekker en het proberen zeker waard. Zie ook: http://en.wikipedia.org/wiki/Welsh_rarebit …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Dit recept vond in een kookboek van Tessa Kiros. Zij is de dochter van een Finse moeder en een Cypriotische vader. Haar kookboeken zijn geweldig. Schitterende foto`s en heerlijke recepten. Ik heb ze allemaal en dit recept is een topper. Lekkerder tzatziki heb ik nog niet gegeten! Deze tzatziki blijft een paar dagen goed, dus ideaal voor een feestje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Jamie Oliver: stoofpot met kip uit de oven Dit recept is gebaseerd op de klassieke Franse fricassee van kip die ik als student zoveel jaar heb moeten maken. Ik heb het geluk gehad authentieke fricassee klaargemaakt te zien worden in zowel Frankrijk als Itali├ź. Fricassee betekent met bloem bestoven vlees dat wordt gebakken en gestoofd, waarbij de saus met bloem gebonden wordt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans
Top