1. Home
  2. Community
  3. kloesse
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

De rijke schatkamer van de Boheemse natuur biedt in de herfst een overvloed aan paddestoelen. Een perfecte combinatie met de aardappelen, waarvan een deeg wordt gemaakt dat tot staafjes wordt verwerkt, en gesmoorde uien. Vergeet niet een royale scheut room toe te voegen, die kenmerkend is voor de Boheemse keuken; deze tempert niet alleen de scherpe uiensmaak, maar rondt de smaak van dit (vegetarische) gerecht op volmaakte wijze af. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Tsjechisch

1-1/2 kg aardappelen 1/4 l melk 125 gr griesmeel 1 tl zout 2 sneetjes witbrood margarine …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

5 oudbakken broodjes 2 fijn gehakte uien gehakte peterselie 40 gr varkensvet 1/4 l melk 1 ei 1/2 tl zout 40 gr bloem water, zout 250 gr spek zout niet gerookt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Gebruik voor dit recept verse merg, bij voorkeur geschept uit het scheenbeen of de schenkel. …  Lees verder »

Een recept uit Wenen; de Knoedel (Fleckerln = vierkantjes) worden eerst voorgekookt en vervolgens in de oven gebakken …  Lees verder »

Een lunchgerecht uit Oost-Tirol: omelet met deegballetjes …  Lees verder »

Oostenrijks nagerecht van gistknoedels met maanzaad, gevuld met pruimenmoes; het recept voor de pruimenmoes (Powidl) staat bij mijn recepten onder 'Anders'. …  Lees verder »

Oostenrijks recept voor pruimenmoes (liefst van kwetsen gemaakt), dat gebruikt wordt als vulling voor knoedels; heel makkelijk te maken en op een koele en donkere plaats bewaard ongeveer zes maanden houdbaar …  Lees verder »

Weer een typisch Oostenrijks nagerecht: gistbolletjes met vanillesaus. Deze 'Knoedel' worden in de oven gebakken. …  Lees verder »

Heerlijk bij Dukatenbuchteln of Apfelstrudel! (zie nagerechten) …  Lees verder »

Kwarkballetjes met aardbeiensaus. …  Lees verder »

Beroemd Oostenrijks recept van souffle met poedersuiker. Na het bakken direct opdienen, omdat de souffle anders inzakt; ook tocht of het ruw neerzetten van dit donzige toetje kan inzakken tot gevolg hebben. …  Lees verder »

Uit Stiermarken (Oostenrijk) komt dit recept voor rundvleessalade met eieren, paprika en pompoenpittenolie. …  Lees verder »

Met pruimenmoes (Powidl) gevulde deegpakjes. Zie voor het recept van Powidl de smulpagina van 'annabee', onder 'anders'. …  Lees verder »

In dit originele Oostenrijkse recept worden de aardappelknoedels bereid van gekookte aardappelen in combinatie met geraspte rauwe aardappelen. …  Lees verder »

Waldviertler Mohnnudeln: aardappelnoedels in maanzaadboter. …  Lees verder »

Heldere bouillon met leverballetjes, een populair gerecht in Oostenrijk …  Lees verder »

Een typisch Oostenrijks gerecht: makkelijk te bereiden heldere bouillon met griesmeelballetjes …  Lees verder »

Oudweense specialiteit van snoekknoedels in dillesaus …  Lees verder »

Top