1. Home
  2. Community
  3. kicuis
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een fantastisch pittig, romige groente gerechtje voor bij de barbecue.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Een recept voor overheerlijke oliebollen dat al decennia lang een groot succes is binnen en buiten mijn familie. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Volgens bronnen op het internet zou dit het recept van de Wereldberoemde Dudok Appeltaart moeten zijn: Bodem 300 gram bloem 250 gr boter 150 gram basterdsuiker halve theelepel zout Vulling 1,5 kg kilo jonagold in dikke brokken/schijven 1 klein potje appelcompote 2 kopjes rozijnen/boerenjongens flinke eetlepel kaneel Eventueel een beetje suiker Kruimeldeeg 90 gr bloem 40 gr bruine basterdsuiker 40 gr boter 1 zakje vanillesuiker Bereidingswijze Voeg alle ingredienten samen, kneed het deeg en laat het een half uur koel en ingepakt rusten. Verdeel het deeg over de bodem en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand ter hoogte van de bakvorm Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de appelpartjes in een koekenpan en bak de appels even (Hierdoor worden de appels iets zachter en het hinderlijke vocht is eruit waardoor de bodem veel lekkerder blijft) Voeg een beetje water toe zodat de appels niet aanbakken. Meng de appels met de compote, kaneel en rozijnen/boerenjongens en eventueel de suiker. Doe dit over in de vorm en druk het goed aan. Kneed bloem, vanillesuiker en boter met de hand snel tot een kruimelig deeg, voeg daarna de bastersuiker toe en meng dit goed maar kneed dit niet meer. Verdeel het gelijkmatig over de appeltaart. Bak de taart op een rooster in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Zorg dat de kruimels mooi gekleurd zijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

中國烤豬肉 Geroosterd varkensvlees........ echt een verrukkelijke lekker stukje geroosterd varkensvlees... we zijn er gek op! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

6 /8 eieren, 1/4 tofu, champignons, kleine roosjes broccoli,1 sjalotje,1 grote tomaat., een stuk of 5 blaadjes basilicum, zout, peper, 1/2 theelepeltje, korianderpoeder, een snufje komijn, 1 theelepel chilipoeder, olijfolie en maizena express [klontert niet] …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

250 gram schoongemaakte bospaddenstoelen of gekweekte paddenstoelen (oesterzwammen, shi-itake, 500 gram schoongemaakte champignons, 25 gram boter, 2 gesnipperde sjalotjes, 1 gesnipperd teentje knoflook, zout, peper, 1,5 liter vleesbouillon, 2 eetlepels bloem, 2-3 eetlepels cognac, thijm, peterselie, laurierblaadje, marjolein, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/8 liter slagroom, bieslook om te garneren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ik had van alles en nog wat in huis en met het komende herfstweer weer eens zin in een stoofschotel. Het is een eenpansmaaltijd geworden. Makkelijker kan het niet! Hij is echt superlekker. Heb je een BK-slowcooker pas dan de tijd aan (ik denk zo`n 2½ -3 uur). Heb je geen slowcooker dan zet het gewoon op een heel laag pitje op het gas. De tijd moet je dan zelf even uitvinden maar proeven tussendoor is nooit een straf! Hetzelfde geldt voor de oven, zet het in de oven op een lage temperatuur ± 160-170°C (hangt van je oven af) en kijk na een paar uur. …  Lees verder »

Dit gerecht heb ik gemaakt bij mijn recept "Heerlijke stoofschotel". De smaken van beide gerechten passen uitstekend bij elkaar maar je kan deze pittige pompoen natuurlijk bij heel veel andere gerechten eten. …  Lees verder »

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit was een toetje waar wij altijd naar uitkeken als mijn moeder een speciaal dinertje klaar maakte. Heerlijk vooral als het extra warm weer was. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Kwark over en wilde iets bakken. Kwam tot dit recept wat erg in de smaak viel. Dacht pas aan een foto toen de taart al bijna op was. Nav reactie van ruthbrock in 2008 heb ik de beschrijving van het recept aangepast. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Een heerlijk roerbakgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Zo das pas lekker!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Als lunchgerecht of bij je hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Aziatisch

Rodekool bereid ik met o.a. sjalotjes, knoflook, rode wijn en appels. Verrukkelijk bij gekookte aardappelen en lekker bruin gebraden verse worst of saucijsjes. …  Lees verder »

Onsrichke schreef haar stoofvleesrecept. Ik was zo eigenwijs om daar het mijne naast te leggen. :-) We noemden het in ons studentenhuis altijd "sudderflappen" …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands
Top