1. Home
  2. Community
  3. kb14
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

1 fles droge rode wijn ( 0,75 liter ) 2 rode grapefruits 3 uien 1 1/2 dl vleesfond ( inh 300 ml, AH ) 1 1/2 eetl. tomatenpuree 1 theel tijm 1 theel. rozemarijnnaaldjes 1 klein teentje knoflook zout, versgemalen zwarte peper 4 eendenborstfilets zonder vel a150 gr 40 gram boter 8 (ca 800 gr) aardappels 4 eetl olijfolie 2 eetl rode bessengelei 1 dl melk serveren met veldsla en gekookte bietjes  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Kleine plakjes vlees. De pijnboompitten maken het hapje een beetje krokant. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze amusehapjes van avocadomousse met garnalenroom doen niet onder voor die in een restaurant! Serveer ze bij het aperitief of amuse of in een glaasje als voorgerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekker voor op stokbrood bij de borrel. …  Lees verder »

Zalig borrelhapje. Gemakkelijk te maken en heel goed voor te bereiden. Hoeveelheid is goed voor plm. 36 stuks. Wil je een vegetarische versie dan kun je ipv zalm in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes ertussen doen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

3 wraps 1 bakje filet americain 1 kleine ui zoet zure augurkblokjes uit pot …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Deze leuke koekjes zijn én hilarisch én lekker. …  Lees verder »

Superlekker gehaktrecept, meer dan het proberen waard!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Heerlijk Italiaans gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is echt een feestgerecht dat veel voorbereiding vergt. Je zet echter wel een pronkstuk op tafel met bijzondere smaken. In de film Big Night werd de Timpano ook gemaakt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Leuke kleine gebakjes met een hele luxe uitstraling, iedereen zal denken dat je ze bij de banketbakker hebt gehaald... …  Lees verder »

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 75 g margarine, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes  …  Lees verder »

Ik vond dit echt leuk om te maken, voor de lijn is dit natuurlijk een BOM . Maar af en toe mag je jezelf wel eens verwennen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

1 bakje diepvries frambozen, 1 doosje verse frambozen, 125 gram suiker, 2 verse eierdooiers, 1 vers eiwit, 400 ml slagroom,150 gr witte chocolade, 12 blaadjes munt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Nog een "mondvermaakje" uit Librije`s Atelier. Ik maakte er al diverse, zie mijn artikel over de kookworkshop Dit recept is "Idiot proof". Ik vind zelf dat de hoeveelheid mousse eerder voor circa 10 personen geschikt is; het is per slot een amuse! Sterker nog, ik heb er al een keer 20 kleintjes (in borrelglas) van gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Dit recept heb ik gemaakt tijdens een workshop bij Librije`s Atelier. Heel eenvoudig en ontzettend lekker! Geschikt als amuse maar ook als borrelhapje tijdens een verjaardag. …  Lees verder »

Deze bijzondere "shake" hebben wij omwille van de tijd slechts gedeeltelijk zelf bereid tijdens een kookworkshop in Librijes Atelier De benodigde dragonsiroop was bijvoorbeeld al gemaakt. Ik geef hiervoor een eigen recept, maar als je het zelf beter weet, gebruik je een eigen siroopje. Ik vond de "shake", die je ad fundum moet drinken erg lekker, maar voor sommigen was de smaak iets te gewaagd. …  Lees verder »

Knutselen met fillodeeg. Het filllodeeg wordt om een satéprikker tot vlaggetje gevouwen. Het vlaggetje zet je in een mooi glaasje, eventueel verzwaard met bijvoorbeeld zeezout zodat het niet omvalt. Te lastig, maak er dan gewoon mini-loempiaatjes van. Dit mondvermaakje werd door één van de andere deelnemers van de workshop in Librijes Atelier gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion
Top