1. Home
  2. Community
  3. kb14
  4. Kookboek soepen
Kookboek "soepen"

Griekse soep met een zachte, frisse smaak. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Onze jongste zoon vindt deze soep echt super lekker. …  Lees verder »

1 sjalotje, 1 kleine knolselderij, 10 gr boter, 1 1/2 eetl kerriepoeder, 2 vleesbouillonblokjes of potje runderbouillon, zout, peper, 4 takjes peterselie. …  Lees verder »

1 bosje lente-uitjes, 1 dl droge witte wijn, 2 kruidenbouillontabletten, 1 teentje knoflook, 2 zakjes waterkers a 74 gram, 50 gr koude roomboter, 100 gram gerookte zalm, 1/4 liter slagroom, zout, peper. …  Lees verder »

1 eetl. boter, 200 gr kipfilet, 2 uien, 1 citroen, 1 appel, 1 vleestomaat, 1 laurierblaadje, 4 takjes peterselie, 1 takje selderij, 1 theel. tijm, 1 eetl kerriepoeder, 1 theel. gemalen ketoembar, 1/2 theel. gemberpoeder, 1/1 theel. djintan, 1 mespunt cayennepeper, 1 eetl. bloem, 1 1/2 kippebouillontablet, 25 gr droogkokende rijst, 1 bekertje creme fraiche, zout, peper. …  Lees verder »

Deze soep kan vrij eenvoudig gemaakt worden en is een zuppa buonissima! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Ik ben echt gek op kippensoep, maar hij moet wel kruidig en beetje pittig zijn. Ik heb al veel geexperimenteerd, maar vandaag heb ik kippensoep gemaakt met deze ingredienten en hij was echt HEERLIJK!!! Voor herhaling vatbaar dus. Zelf maak ik soep meestal in een grote pan, maar dit recept is voor een half weeshuis. Pak die soeppan dus maar uit de kast! Dit soepje is heerlijk vooraf, maar met wat stokbrood, soepstengels e.d. erbij kan je het ook als hoofdgerecht zien. Oja: je moet er wel de tijd voor hebben... (bouillon moet trekken he) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke soep die de chinese tomatensoep van de chinees evenaart. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

500 gr courgettes, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 eetlepels olijfolie, 600 ml groentebouillon, 1/4 tl cayennepeper, zout/peper, 50 ml droge witte wijn en 2 eetlelepels basilicumblaadjes …  Lees verder »

Serveer de soep met geroosterd brood met mozzarella of een andere roomkaas. Deze soep kan in de zomer ook heel goed koud geserveerd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

2 eetlepels olie 100 g maïskipfilet, in dunne reepjes 1 portobello, in reepjes 250 ml bospaddestoelen- of gevogeltefond (pot a 380 ml) 2 eetlepels medium dry sherry 1 teentje knoflook, gehalveerd 1 theelepel gedroogde dragon 2 takjes peterselie, fijngeknipt plukje tuinkers, om te garneren …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

8 sneden witbrood (met de hand gesneden) 8 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook 4 ansjovisfilets (blikje a 48 g), uitgelekt 1 krop ramona sla, in repen 2 potten gevogeltefond (a 380 ml) 2 eierdooiers, losgeklopt 125 ml slagroom 100 g parmezaanse kaas (stukje) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

1 kleine ui 2 bakjes grotchampignons (à 175 g) 25 g boter of margarine 1/2 teentje knoflook 1 takje verse tijm 1 eetlepel cognac of vieux (slijter) 1 1/2 kippenbouillontablet 1 eetlepel olijfolie met truffel zout (versgemalen) peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

2 courgettes, in blokjes 1 liter kippenbouillon (van tablet) 125 ml slagroom 100 g gerookte zalm, in snippers 2 eetlepels olie 1 ui, gesnipperd …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 liter groentebouillon 350 gram aardappel 1 grote prei 150 ml slagroom 50 gram spekblokjes 2 eetlepels bieslook …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

1 blokje tuinkruidenbouillon 50 gr roomboter 50 gr bloem Basilicum vers of gedroogd verse peterselie 1/4 lt sauer cream 1 bakje champignons, in plakjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

1 pot bouillon met kippevlees 1/2 kippebouillontablet 75 gram snelkookrijst 1 rode paprika 1 1/2 citroen 125 ml slagroom 2 eieren 1 theel citroenrasp zout en peper 4 takjes peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

500 gram prei 1 eetl olijfolie 1 winterwortel 1 middelgrote aardappel 1 pak groentebouillon/kippenbouillon 1 pompoen 1 theelepel nootmuskaat 125 ml cream fraiche  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

2 maal 300 g rijpe tomaten 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 1 komkommer 1 groene paprika 1 gele paprika 4 sneetjes oud witbrood 6 eetlepels olijfolie 3 dl tomatensap 2 eetlepels (witte wijn)azijn 2 theelepels suiker zout cayennepeper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

6 grote uien 50 g boter versgemalen peper 2 eetlepels bloem 4 eetlepels cognac (of rode port, slijter) 1 1/2 liter runderbouillon (van tablet) 2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm) 8 sneetjes stokbrood (Le Champain of 4 sneetjes Pain de Campagne) 150 g geraspte Gruyère (kaas) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top