1. Home
  2. Community
  3. kaz72
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een nagerecht zoals apple crumble is altijd goed! Deze variant van de BBQ uit de skillet is fantastisch van smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Het recept van de echte originele paella valenciana! En helaas moet ik je teleurstellen, de originele valenciaanse variant is geen mix van vis en vlees, maar alleen groenten, kip, konijn en eventueel varkensribbetjes en slakken. Er zijn meerdere varianten (paella mixta, paella de marisco, etc etc), maar dit is mijn redding voor kleine en grote gelegenheden, want hij is echt altijd ongelooflijk lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Normaal maak ik wraps of taco's altijd met kip of bijvoorbeeld gehakt. Om de Pangalicious pangafilets van Queens te testen besloot ik het eens over een andere boeg te gooien en viswraps / vistaco's te maken: een succes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

* 15 gr verse of 1 zakje gedroogde gist * 1/4 theel suiker * 375 gr bloem * naar smaak zout * 2-3 eetl olijfolie * 100 gr gedroogde tomaten op olie gehalveerd * 1 theel rozemarijnnaaldjes * naar smaak grof zeezout …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Wie eet ze niet graag? Bron: "Ballen". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

De originele zandkoekjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Zelf pasta maken is ontzettend leuk en heel erg lekker, maar het wel een klusje waar je even tijd voor moet maken. Zeker als je ravioli`s van plan bent. Ik ontdekte dat de wontonvelletjes van de toko, gemaakt met rijstmeel, een geweldig alternatief blijken te zijn. Ze zijn ook al op de goede maat voorgesneden, dus je hoeft ze alleen maar te ontdooien. Dit is een gillend lekker en mega eenvoudig receptje. Een zijdezacht lunchgerecht of voorgerechtje, ik ga het ook weer maken dit weekend, verheug me nu al...mmmmm. WONTON RAVIOLI MET RICOTTAVULLING Voor 4 personen als voorgerecht, voor 2 als lunch, voor 1 als troost. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Lekkere en bijzondere salade met tortellini voor bij BBQ of bij een picknick. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Lekker he, zo`n gloeiend heet tajine-gerecht, vooral nu de dagen weer killer en natter worden. Het staat ook zo gezellig op tafel. Heb je nu geen tajine (en dat schreef ik al vaker) maak tajinegerechten dan gewoon in een kookpan en serveer het op een mooie ronde schaal (de mooiste zijn te koop bij de Marokkaanse artisanawinkeltjes, maar ook bij veel Marokkaanse en/of Turkse supermarkten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Mijn opa vertelde dat vroeger in Indië, Chinezen door de straten gingen en kommen tami verkochten. Oospronkelijk werd de mie in reuzel gebakken, maar dat vind ik niet lekker. Het is een goed gevulde soep die een feestelijke tafel vult …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Ouderwetse appeltaart zoals oma die maakte …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Heerlijke Marokkaanse maaltijd …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Tortilla's zijn dunne, platte 'broodjes', die op dunne pannenkoekjes lijken. Het is natuurlijk makkelijk om tortilla's kant en klaar te kopen, maar het is best leuk om ze zelf eens te maken. Om ze op de originele Mexicaanse manier te maken, vereist wel enige oefening. Masa harina is een speciaal gemengd maismeel, waaraan je slechts water hoeft toe te voegen om het tortilladeeg te maken. Masa harina is kant en klaar in Spaanse winkels en toko's te koop. Als je niet makkelijk aan de echte ingredienten kunt komen, kun je tortilla's ook maken van een mengsel van middelgrof gemalen maismeel (polenta) en volkorenmeel of zelfs alleen van volkorenmeel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Veel variaties op vulling mogelijk. Bijvoorbeeld amandelspijs op de bodem i.p.v. abrikozenjam …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een basisrecept voor muffins, in het kader van muffins speciaal voor kinderen hier een beginnetje. …  Lees verder »

Top