1. Home
  2. Community
  3. karinkip
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.' Tip: Lekker in combinatie met Mediterraanse-runderstoofschotel   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit was echt verrukkelijk! We hebben gesmuld van dit heerlijke pittige gerecht. Het is nog lekkerder als je het gerecht een dag tevoren maakt zodat de kruiden goed zijn ingetrokken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Thais

Al een heel oud recept ooit uit een blaadje van supermarkt gehaald.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Mmm lekker wat pittigs met koud weer wat toch uitstekend vult, maak dan deze ovenschotel eens. Helemaal geweldig voor mensen die van Mexicaans eten houden. Deze is niet pittig, deze is echt heel erg spicy. Experimenteer een beetje met de smaken door te proeven want je kunt het zo hot en spicy maken als je zelf wilt. Dat is het leuke van deze schotel. Echt heel erg lekker. Dit is voldoende voor 4 zeer royale porties. Leuk met de herfst en in de winter want hier word je helemaal warm van. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zevende Hemel, kriebel in jou buik lasagne. Deze moet je maken, jij wilt nooit weer anders. Zien ook mijn artikel Ode aan Italië. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heel leuk, denk aan de feestdagen, kerst, en verrassend voor je eventuele gasten. Ook erg lekker bij je vis of als groente bijgerecht. Ze smaken lekker krokant zijn hartig met een klein zoetje, kortom erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Heel erg lekker deze romige, herfstige, smaken verstopt binnen in een gehaktbrood. De bovenlaag is krokant door de gebakken uitjes. Deze staat garant voor een hemelse smul orgie aan tafel want alles gaat op Eet dit op een donkere koude dag samen met gebakken aardappels. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Het is heel guur herfstweer en fris dus hadden wij trek in een stevige (weekend) maaltijdsoep. Deze is het geworden, anders dan anders door wat te experimenteren met ingrediënten om meer smaak te krijgen. Alles is vers, geen pakjes en dat is aan deze voortreffelijke soep duidelijk te proeven. Dit is genoeg voor 4 royale porties en is ook heel goed in te vriezen. Als je een keer haast hebt of geen zin dan is er altijd wat lekkers binnen handbereik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Bonen heeft een negatieve klank bij veel mensen zoals .... * Bid niet voor bruine bonen * Heilig boontje zijn. * Boontje komt om zijn loontje * Honger maakt rauw bonen zoet * Voor spek en bonen * Ieder moet zijn eigen boontjes doppen. * Zo stijf als een bonenstaak * Ieder boontje heeft zijn toontje, ieder erwtje zijn concertje En toch zijn wij in ons gezin dol op bonen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Slanke keuken

Pho wordt vaak met rundvlees gemaakt, deze variant erop is met kip. Supersoep al zeg ik het zelf!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Heel gemakkelijk en lekkere ovenschotel. Snel klaar...smullen maar! Vooral kinderen vinden dit super lekker. N.B. Gebruik je verse spinazie kook die dan even voor, hak de spinazie een beetje fijner en laat hem goed uitlekken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Deze pompoensoep is tegelijkertijd heerlijk pittig en toch fijn van smaak. Je kunt de soep eten als voorgerecht, maar het is ook een prima soep als hoofdgerecht met crostini`s erbij. Ik heb al vaak gehoord dat iemand vooraf zegt geen pompoensoep te lusten. Maar, als deze soep op tafel staat, zit iedereen atijd te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Bak ca.1 kg. rundvlees in plakken gesneden (je kan er veel soorten rundvlees voor gebruiken ) in 2 ons uitgebruisde roomboter voeg er 1 in blokjes gesneden grote ui , 6 geperste tenen knoflook , 2 in stukjes gesneden tomaten , wat zeezout , 2 eetlepels sambal , 4 eetlepels tomaten ketjup en 4 eetlepels ketjap manis bij met de boter mee bakken dan nog een flinke scheut balsamico azijn , een plak verkruimelde ontbijtkoek ,3 kruitnagels en 3 laurierblaadjes (er later uit halen )bij voegen blus af met een flesje bier (kan met alle biersoorten ) laat lekker pruttelen voor ruim 2 1/2 uur en bind als nodig met wat maizena (het kan natuurlijk nog pittiger ligt aan je smaak ) eet smakelijk . met het vlees in blokjes en een paar uien meer heb je een heerlijke hachee …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Ik kreeg dit recept van een vriendin, het is een makkelijk te maken recept maar ik heb het wel aangepast aan eigen smaak en tevens aangepast voor de slowcooker. Mocht je geen slowcooker hebben dan kan dit gerecht ook in de oven of op het gas. Hier even een overzicht van de tijden (ongeveer) In oven: zet de oven op 200 °C voor ± 40 - 45 min. In braadpan (deksel op de pan) ook ongeveer 40-45 min. In slowcooker ± 2- 3 uur (hangt van je slowcooker af). Op 03.03.2012 weer eens gemaakt maar nu voor 4 personen. De ingrediënten die ik voor 4 personen heb gebruikt zet ik er vetgedrukt achter.Ik heb nieuwe foto`s bij dit recept geplaatst. Ps Mijn vorige slowcooker mocht ik niet voorverwarmen, mijn huidige slowcooker moet ik voorverwarmen. Slowcookers (net als ovens) variëren in bereidingstijd. Ik vermeld hier de tijden die voor mijn slowcooker gelden. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Een sensationele smaak-explosie en als je van knoflook houd komt je met deze receptje aan jou trekken.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Afrikaans

Leuk en vooral lekker recept dat ik tegen kwam op de blog vol gezonde E-nummer vrije recepten van Jacoline. Heel weinig voorbereiding en dan hup de oven in. Prima doordeweeks recept voor de hardwerkende moeder. Kinderen ook een hele paprika op! …  Lees verder »

Zo lekker heb jij nog nooit prei gegeten als bijgerecht. Lekker romig en lekker kruidig! Garneren met verse peterselie en je hebt een meesterlijk groentehapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een collega uit India vertelde me dat als er iets mogelijk is om te maken met melk, dan is het in India al eens gedaan. Dit recept is er een voorbeeld van. Gebakken yoghurt heb ik voor het eerst in India gegeten. Het is echt heel erg lekker. Vooral met een beetje honing erover heen. Het lijkt een beetje op griekse yoghurt, maar is toch anders. Het recept heb ik samengesteld van verschillende recepten die ik op internet heb gevonden. Je kunt het maken met vanille, maar naturel is het ook erg lekker. Het is super gemakkelijk om te maken en het resultaat is yummie! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas
Top