1. Home
  2. Community
  3. karingin
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Voor de liefhebbers van kruiden hier het recept van ras el hanout Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmengeling en het betekent letterlijk "het beste van de winkel". Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt. Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste Belgische grootwarenhuizen of marokkaanse winkels. Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim. Het mengen wordt als een kunst beschouwd. Ras El Hanout is lekker bij stoofpotjes, gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous. Indien je het zelf wenst te maken is hier een recept: …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

14 middelgrote champignons 4 lente-uitjes, fijngehakt 1 el boter 8 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngehakt 1 el droog broodkruim 3 el parmezaanse kaas, geraspt peper & zout Voor de Pesto: 100 - 150 gram verse basilicumblaadjes 2 teentjes knoflook gepeld 50 gram pistachenoten, geroosterd 35 gram parmezaanse kaas 1,5 dl olijfolie peper & zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

*drie groene paprika's;* 1 kilo rundvlees (met been);*2 tomaten;*1/2 koffielepel komijn;* 1/2 koffielepel Ras el Hanout (zie mijn artikel hierover of kopen bij een Marokkaanse winkel);* 2 teentjes knoflook;* 2 koffielepels tomatenpuree;* 300 gram jonge krielaardappeltjes;* 2 uien;* 250 ml. runderbouillon; * olijfolie; * peper en zout. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Yoghurt-komkommer saus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een mezze, borrelhapje uit het Midden Oosten. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Arabisch

1 kop rode linzen, 3 eetlepels olie, 2 uien, fijngehakt, 2 rode pepers, fijngehakt, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 theelepel gemberpasta, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel koriander, 2 tomaten, in stukjes, 2 theelepel garam masala, 1 dl yoghurt, zout, naar smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een klassiek Turks recept voor Rode linzensoep oftewel mercimek corbasi. Nog veganistisch ook!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklopte eieren, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden 1/2 kopje fijngesneden selderij, 1/2 kopje fijngesneden lenteui, 1 tl komijnpoeder, 3 el tahinpasta (sesampasta) 3 el bloem, 2 tl cayennepeper, wat zwarte peper, 2 tl zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Deze uiensaus is de bekenste en kom je bij de meeste bekende shoarmazaken tegen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

900 gram aardebeien 5 eetlepel(s) balsamico-azijn, oude 1 stuk(s) sinaasappel 4 eetlepel(s) rietsuiker 300 gram mascarpone …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een indonesisch groentegerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk recept voor tonijn empanadas. past perfect bij een avondje tapas. (recept voor ca 10 stuks) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Een vegetarische dip of smeersel …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Gezien bij Life & Cooking …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

300 a 400 gr lamsgehakt 1 geraspte ui 1 tl paprikapoeder 1 tl komijn 2 tomaten 1 tl chilipoeder 2 kleine Turkse broden 1 el peterselie peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

Mezze …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Mezze …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

2 uien 2 tenen knoflook 1 aubergine 2 handen rozijnen 5 zongedroogde tomaten kaneel paprikapoeder komijn koriander zout peper olijfolie couscous 1/2 liter water bouillonblokje geraspte belegen kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Lekkere romige pasta met en saus van courgette, tonijn, ui, paprika, tomaat en pesto. Mijn eerste zelfbedachte recept. Ontstaan uit enkele jaren hobby koken in de keuken met andermans recepten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan
Top