1. Home
  2. Community
  3. karina7
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

2 eetlepels arachideolie 340 g kipfilet 1 rode ui (170 g), gesnipperd 1 eetlepel bloem 1½ liter kippenbouillon 500 ml tomatensap 420 g maïskorrels uit blik, uitgelekt 2 verse chilipepertjes, zaad verwijderd, fijngehakt flinke hand vers korianderblad …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Turkse Bulgur (of couscous) 2 Ontvelde tomaten 1 l olijfolie beetje zout 1 groene peper klein gesneden (niet pittige variant) 1 gele paprika 1 eetlepel tomaten puree 1 thl domates salca 1 ui, fijngesneden 5 glazen water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Dit recept is simpel, lekker en veel goedkoper dan de echte Heks`n kaas !!. De hoeveelheden zijn precies voldoende voor een Zuurkoolstamppot voor 4 personen. Natuurlijk kun je deze heerlijke saus ook voor andere recepten gebruiken. Toen ik gisteren mijn Zuurkoolstampot-met-heksenkaas weer eens ging maken en een potje Heks`n Kaas ging kopen schrok ik van de afschrikwekkende lijst met ingrediënten en de " relatief " dure prijs. Ik had mezelf al eens eerder betrapt dat ik soms meer weggooide van de Heks`n-kaas dan wat ik door de zuurkoolstamppot deed omdat het over de datum ging. Daarom heb ik zelf een sausje gemaakt die lekker, goedkoop en gezonder is. Het is een slanke, natuurlijke versie geworden met de volle smaak, die iets dunner en minder dik maakt en/of is !! Als kruidenkaas gebruikte ik de goedkope Val Blanc van de Aldi. Val Blanc bestaat uit melk (53%), room (45%), zout, boter, tuinkruiden (0,4%), knoflook (0,3%), azijn, witte peper, zuursel. De duurdere Paturain en Boursin zijn ook goed en bevatten plantaardig stremsel. Peterselie had ik niet meer in de tuin dus de gedroogde versie deze keer …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

*2 wilde eenden *1 dl. water of bouillon *2 el. olie *wildkruiden Tip: Prik gaatjes in de eend met een scherpe vleespen of houten sateprikker om het eventueel aanwezig vet eerder te verwijderen. Bestrijk de buitenkant de laatste 15 minuten met een mengsel van 3 el. honing en 1 el. sojasaus voor een knapperig korstje.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Olijfolie 1 ui 4 teentjes knoflook 180 gram rijst 1 blik hele gepelde tomaten handjevol verse koriander 2 rode pepertjes 250 ml water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Eigen foto, met tzaziki, koosalade en tomatenrijst. Een blijvertje hier. Een feestmaal!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een mooie combinatie samen qua kleur, textuur en smaak. Voor extra kleur schilt u de roder appels niet, maar wast u ze grondig voor u ze in blokjes snijd. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

350 g macaroni 50 g boter 1 ui, kleingesneden 1 el bloem 1 dl melk 1 dl koffieroom 100 g geraspte belegen kaas 250 g ham, in kleine blokjes 1 ei zout peper nootmuskaat 3 el paneermeel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gebakken Champignons met Brie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Basis recept met suggesties voor vulling  …  Lees verder »

Het lekkerst is om dit gerecht s`ochtends of een dag van te voren klaar te maken en s`avonds op te bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een waanzinnig leuk en makkelijk voorgerecht. Leuk ook om te maken en van te voren bereiden, dus lekker met je gasten aan tafel zitten terwijl het voorgerecht al bijna helemaal klaar staat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Deze bijzondere manier van presenteren doet niet voor die van een topkok onder en vraagt desondanks heel weinig voorbereidingentijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Amuse, borrelhapje of voorgerecht het maakt niet uit, lekker is het !! de foto is van haringtartaar als voorgerecht,en wel uit eigen keuken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijk rolletje met een verrassende smaak. Ik had dit als klein voorgerecht bij een dinertje. Per persoon 2 rolletjes tegen elkaar. Zag er super uit en viel duidelijk in de smaak.We vonden het allemaal verrukkelijk. Snel klaar, dus ook geschikt als borrelhapje. Maken dus! …  Lees verder »

Top