1. Home
  2. Community
  3. karin11213
  4. Kookboek Karin's hoofdgerechten kookboek
Kookboek "Karin's hoofdgerechten kookboek"

Deze heerlijke roergebakken spitskool ontstond tijdens het koken. Halve spitskool, stuk prei, stukje spek en restant roomkaas in de koelkast. Dt moest wel lekker worden en dat was het ook !! Vlak voor het opdienen nog een lenteuitje in ringetjes erover gestrooid voor een lekkere bite. We hebben hiervan gesmuld en dit komt zeker vaker bij ons op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Echt een vakantierecept. Snel klaar en smullen maar. Ik heb hier wel koelverse ravioli gebruikt. Je kunt voor ditzelfde recept natuulijk ook tortelini gebruiken of de saus lekker over een andere pastasoort doen. Allemaal lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Mmm.... Voor pasta en kipliefhebbers is dit het perfecte hapje. Heerlijk romig met malse kipblokjes met champignons, paprika en lente uitjes. Lekker in de zomer met warm weer, maar ook in de winter met kou want je knapt er helemaal van op. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Omdat ik jarig ben mag ik mezelf trakteren en dan kies ik iets dat ik zelf heel erg lekker vind. Ik heb al eens een perfect recept neergezet, maar je probeert je saus altijd weer te perfectioneren. Nou deze en deze saus is tot in de grootste perfectie verbeterd. Makkelijk te maken en natuurlijk ontzettend vreselijk lekker. Hier heb je echt een hemelse lunch aan of ook perfect als weekendhap! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is weer een andere, betere, zelfbedachte versie van Hollandse hachee, maar dan nog lekkerder. De saus die je overhoud na het inkoken is zo lekker dat je je vingers erbij aflikt. Geen slap aftreksel, maar lekker pittig en vol smaken. Erg lekker nu het kouder wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Mijn chili con carne door de jaren verder ontwikkeld tot deze recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Erg lekker en erg herfstig, maar ook weer eens iets anders. Dit bijgerecht gaat qua smaak uitstekend samen met stoofvlees (draadjesvlees). Zo hebben wij het gegeten want de bonen moesten op. Lekker van smullen want was bijzonder smakelijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Herfst: dit is een leuk en lekker twee in één bijgerecht. Snel klaar, makkelijk, maar wel vreselijk lekker en stemt iedereen tevreden. Het hoeft niet elke dag uitgebreid en luxe. Met eenvoudige ingrediënten die niet al te duur zijn kun je ook lekkers op tafel zetten en ervan smullen en genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Zo lekker heb jij nog nooit prei gegeten als bijgerecht. Lekker romig en lekker kruidig! Garneren met verse peterselie en je hebt een meesterlijk groentehapje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijke pittige kip uit Argentinie, die eerst gemarineerd word en later in de marinade gestoofd. Superzachte kip in een heerlijke pittige saus.. Smullen!! Dit kan ook met biefstuk, dan alleen de biefstuk in de (grill)pan bakken, de Chimichurry erover gieten en dan direct serveren. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Argentijns

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Het is volop lente en ze zijn er weer de verse witte asperges! Men noemt ze ook wel "het witte goud". Nu ze vers weer volop te koop zijn (zelfs hier bij de boer) moet je daar volop van profiteren. Ik kon het niet laten om er als eerste een lekker bordje mee te maken. Asperges hebben een zacht-zoete-romige smaak. De serrano ham is ietwat zout en het sausje is echt hemels. Dit kun je zo in een fatsoenlijk restaurant op de kaart zetten en zal dan onder de gasten gretig aftrek vinden. Dit is echt mijn voorjaarstopper en de hoeveelheden zijn voldoende voor 4 couverts. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Lekker, apart, Zuid-Amerikaans hoofdgerecht. Vooral de combinatie tussen de sambal oelek, de ketjap manis, prei en bruine bonen is erg apart. En natuurlijk bij uitstek geschikt met dit natte weer!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

600 gram spareribs (naturel); 12 dikke asperges, geschild; 1 liter runderbouillon; 1 stengel citroengras, ingesneden; 1 cm verse gember, geschild en in plakjes; 1 eetlepel zoete ketjap; 2 eetlepels sojasaus; halve bol knoflook, losgemaakt en gepeld; halve galiameloen, geschild en verwerkt tot blokjes of bolletjes; 2 dl water; 1 eetlepel suiker; 1 blaadje basilicum; 1 takje munt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

24 Vers gekookte Witte asperges (anders uit een potje) 4 hard gekookte eieren 8 plakken boerenham 8 eetl mayonaise 2 eetl grove mosterd 1 theel suiker frissé sla peper/zout 8 Tortillawraps …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top