1. Home
  2. Community
  3. karelkokos
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Hete kip met komkommersalade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Een heerlijk borrelhapje waar je blijft van pakken! (Ingrediënten voor 18 hapjes) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Voor circa 30 kleine citroentaartjes …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Op deze manier kan je natuurlijk ook quarter pounders maken, dan het vlees wat dikker maken tot hamburgers, sesambroodjes pakken ipv hamburgerbroodjes en de uien grover laten en 2 plakken cheddarkaas,1 erop en 1 eronder. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

4 ronde meergranen broodjes 4 eieren 4 plakken fetakaas of 4 el fetablokjes kleingesneden 2 a 3 tl olijfolie 2 a 3 tl olijfolie extra 1 el verse rozemarijnblaadjes kleingesneden of 0,5 tl gedroogde rozemarijn kleingesneden 1 middelgrote tomaat in 8 dunne plakken blaadjes jonge spinazie of rucola of ijsbergsla zout en peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

Dit is een typisch amerikaans nagerecht wat vaak gemaakt word voor kinderverjaardagen en bij halloween. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Een heel makkelijk recept is Tiroler Gröstl. Dit traditionele Oostenrijkse recept is goed voor een voedzame lunch op de berg. Dit recept is ontstaan doordat de koks van de gasthofen altijd teveel eten maakte voor de gasten. Met de restjes van een paar dagen kreeg het personeel om de paar dagen Tiroler Gröstl. Inmiddels is het een zeer gewaardeerd gerecht. Hieronder lees je hoe snel en simpel je deze Tiroolse specialiteit op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

RECEPT KOMT VAN DE UITZENDING VRIJDAG 7 OKT.OP LOKATIE MET DE THAISE CHEFKOK LUKE NQUYEN VAN REST. CABRAMATTA …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Deeg: * 225 gr bloem, plus extra om te bestuiven * 2 el cacao * 150 gr boter * 2 el fijne tafelsuiker of witte basterdsuiker * 2 eetl koud water Vulling: * 175 gr boter * 350 gr bruine basterdsuiker * 4 eieren, lichtjes losgeklopt * 150 gr pure chocolade * 4 eetl cacaopoeder * 300 ml kookroom * 1 tl chocolade-extract Ter decoratie: * 400 ml slagroom, stijfgeklopt * chocolade schaafsel, vlokken en of krullen …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Een makkelijk recept voor koekjes. …  Lees verder »

* 250 gr marsepein * 250 gr gepelde walnoten * 250 gr gepelde hazelnoten * 1 eetlepel chocoladepasta, puur * 2 eetlepels roomboter * 200 gr extra bittere chocolade of couverture * Hagelslag chocolade en hazelnoot …  Lees verder »

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekker voorgerecht om het voorjaar mee te beginnen …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

250 gr spaghetti 500 gr witte asperges 250 gr achterham 10 blaadjes verse basilicum 1 sjalotje 1 teentje knoflook 0,5 dl witte wijn 1,5 dl room 1 eetlepel boter 75 gr geraspte parmezaan  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

6 verse perziken (of 1 blik halve perziken) 150 ml Spanish dressing van Oil & Vinegar 50 ml sinaasappelolijfolie EV van Oil & Vinegar Vanille- of chocolade-ijs 100 g fijn gehakte pecannoten suiker naar smaak …  Lees verder »

Pizza uit de oven op twee grote ovenbakplaten gebakken en superlekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Valentijn …  Lees verder »

De gehaktbal is in Nederland nog steeds mateloos populair, dus hoe maak je die nou op z`n lekkerst? …  Lees verder »

5 stronkjes witlof in lange repen gesneden 3 el diksap appelsmaak 2 el vloeibare margarine grof zeezout en grofgemalen peper 1 takje rozemarijn grofgehakt 75 g dik gesneden bacon in reepjes  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top