1. Home
  2. Community
  3. kaatjess
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Feta tomaten olijfolie knoflook chilipoeder zwarte verse peper bosuitje of peterselie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

Deze Mexicaanse taart lijkt eigenlijk wel een beetje op lasagne. En dan bedoel ik niet zozeer de smaak, want met de fajitas kruiden de jalapeno en de mais is het toch zeker wel een echt Mexicaans gerecht. Het komt door de manier van klaarmaken met de opbouw van de laagjes tortilla`s. Voor mensen die vegetarisch eten, die kunnen heel gemakkelijk het gehakt vervangen door kidneybonen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dit is een wel hele bekende Italiaanse pasta die wereldwijd heel veel wordt gegeten. Wij hadden hem gegeten in de tuin want het was eens mooi weer. Hij is lekker pittig, maar ook romig door de olijfolie. Echt een lekker licht lunchgerecht met wat pit en heel snel klaar. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit is het originele en authentieke recept van het fastfood keten KFC met de geheime ingrediënten dat ik onlangs heb gekregen van een vriend uit Amerika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Snel en makkelijk te maken heerlijke salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Deze salade zag ik ooit eens ergens op een menukaart staan. En omdat ik altijd moeite heb met kiezen tussen vlees of vis is dit voor mij een ideale combinatie Ik kende de Surf & Turf wel als hoofdgerecht en durfde het dus wel aan om dit ook als salade te bestellen Het was een goede keuze Ik heb gewoon onthouden wat de ingrediënten waren en dus met een beetje creativiteit en uitproberen was het helemaal niet moeilijk om het zelf ook te maken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Australisch

De traditionele Rendang komt oorspronkelijk bij het Indonesische volk/stam Minang Kabau vandaan. Nadat wij hier een bezoek hebben gebracht zijn we gespireerd geraakt en hebben we dit gerecht meegenomen naar nederland. Geen potjes/pakjes. Ouderwets koken met eerlijke producten. Soja- en lactosevrij. De ingrediten zijn in ieder geval verkrijgbaar bij de Indonesische toko, maar grotendeels ook in de normale supermarkt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Lasagne uit de Italiaanse keuken kent iedereen wel, een klassieker die veel wordt gegeten. Omdat nu het aspergeseizoen is aangebroken heb ik er een leuke, maar heerlijke variant op. Als je hem echt goed maakt dan is dit een smulpartij voor het hele gezin van ongekende omvang. Geef er iets fris bij zoals een simpele salade van tomaat, komkommer, rode uien en balsamico vinaigrette. Drink er een goede, koude Lambrusco bij en de avond kan niet meer stuk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heb dit recept zelf nog niet geprobeerd het lijkt me heerlijk. Maar omdat ik op moment geen oven heb sla ik dit recept alvast op. Mocht iemand het recept al proberen ik hoor graag je reactie. …  Lees verder »

Hier heb ik best wel een tijdje op zitten broeden, en wat kwam eruit...........tada, géén kuikentje maar een kip en wel een "Tequila Lime Chicken". Dit gerecht stond "vroeger" op de kaart van de "H" restaurants (Harry`s, Howards, Harolds, Hardings, Harvey`s, Hammonds, Hamiltons, Harrissons, Hardy`s enz.) van CenterParcs uit de tijd van de Mexicaanse kaart Omdat ik het recept nog nooit ergens voorbij heb zien komen heb ik eens goed in mijn geheugen gegraven. Ik heb de nodige research gedaan en ik heb het een en ander uitgeprobeerd. Net zolang totdat ik uiteindelijk tevreden was met het resultaat Dit komt zo dicht mogelijk bij de smaak zoals ik me het gerecht van "vroeger" nog kan herinneren. Misschien dat iemand van jullie het ook nog kent? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Ik kwam deze via facebook tegen en vond het er zo leuk uitzien dat ik hem toch maar even overgenomen heb. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit recept is van Marianne Muis uit Zierikzee, die de laatste gast was voor de Pasen, bij koffietijd, die samen met Caspar een brunchrecept maakte. Het is een perfect brunch- of buffetgerechtje: klein, ziet er prachtig uit en iedereen lust het. Bovendien kun je eindeloos variëren met de ingrediënten, dus echt een recept waar je nooit op uitgekeken raakt. Heerlijk om te maken in de mei vakantie b.v. Echt heerlijk actueel in de aspergetijd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een prima manier om restjes rijst te gebruiken: het werkt zo zelfs beter, omdat de rijst minder plakkerig is en dus makkelijker te bakken dan vers gestoomde rijst. (Let overigens wel op dat restjes rijst in de koelkast bewaard en binnen een dag gebruikt moeten worden.) U kunt de garnalen door in blokjes gesneden kip, gebraden varkensvlees of ham vervangen en u kunt ook met de groente variëren: blokjes paprika, courgette en maïs doen het allemaal goed.` - Gordon Ramsay …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Ik had mijn lemoncurd weer eens gemaakt en aangezien een van mijn smulwebvrienden Marijke (alias marie-france) eens een boterkoek had gebakken die ze gevuld had met mijn lemoncurd wilde ik dat ook wel eens proberen. Ik heb altijd zelfgemaakte vanillesuiker in huis dus ik gebruik geen zakjes, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een zakje gebruiken. De boterkoek en de lemoncurd zijn beide gemakkelijk te maken. Heb je geen zin om lemoncurd te maken dan koop je gewoon een potje. Het zoete van de boterkoek met dat zuurtje van de lemoncurd is een heerlijke combinatie. Het boterkoek recept is uit een kookschrift van mijn vader en de lemoncurd is van mij. De link naar de Lemoncurd staat bij `Serveertips` …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

2 rode paprika`s 2 gele paprika`s extra vierge olijfolie zeezout en zwarte peper uit de molen 2 rode uien 2 tenen knoflook, gepeld en geraspt/geperst 2 handen vol verse bladpeterselie, de blaadjes fijngehakt, de steeltjes apart gehouden 2 eetlepels rodewijn- of balsamicoazijn 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas desgewenst 2 opgehoopte eetlepels mascarpone of crème fraîche 450 gram rigatoni, penne of spaghetti  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

* 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden * 4 wraps * 1 komkommer * 50 gram pijnboompitten * 2 pakjes (100 gram) gerookte zalm * 4 el groene pesto  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top