1. Home
  2. Community
  3. juut30
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zo n heerlijke makkelijk pasta die binnen 15 minuten op tafel staat EN ook nog is helemaal geweldig smaakt. Deze pasta is gemaakt met Fettuccine maar kan met allerlei andere soorten natuurlijk. Room, knoflook, kruiden en Parmezaanse kaas.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

250 gram bloem 1 mesp. zout 2 grote eieren 0.5 l melk boter om te bakken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een stevige erwtensoep is erg handig om te serveren wanneer er makkelijk gegeten moet worden en er meerdere mensen aanschuiven. Erwtensoep wordt er alleen maar lekkerder op wanneer hij een dag van te voren wordt gemaakt. Ideaal dus als morgen iedereen wat stevigs in de maag wil hebben en snel door wil naar de pakjes....... En vers gemaakte erwtensoep is ook echt lekerder dan een blik. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een poosje geleden at ik in een Italiaans restaurantje in Keulen het gerecht  "Rigatoni Bianco", pasta met een heerlijke gehaktsaus met witte wijn en verse kruiden. Thuis ben ik op internet gaan speuren naar een recept wat er op leek. En dat heb ik gevonden op een website van een Amerikaanse kookzender. Ik heb het wel hier en daar wat aangepast.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit is een basisrecept voor cake, die niet kan mislukken. Voor iets meer afwisseling laat u uw fantasie werken en voegt u allerlei ingredienten toe. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Maaltijdsalade met zalm en avocado HOOFDGERECHT - 4 PERSONEN 20 MIN. (ca. 600 kcal p.p.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Ik had een iets te kleine koolraap die nu echt op moest, maar het was toch iets te weinig voor 4 personen. Dan maar iets anders erbij gezocht. Gekozen voor de winterpeen en gebakken uien en dat smaakte prima. Lekker met een goede rookworst en gebakken spekreepjes hadden we een heerlijke maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

In slanke uitvoering en ook nog favoriet van de kinderen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze soep is heerlijk voor de zomer en koud gegeten worden (warm is hij ook erg lekker met een schepje creme-fraiche …  Lees verder »

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Nu er weer volop asperges te koop zijn is het weer tijd om een beetje met nieuwe gerechten te experimenteren. Zo is deze heerlijk soep ontstaan. Ik heb de kerrie Madras van Jonnie Boer gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een andere kerrie gebruiken. Gebruik echter wel een milde soort of niet teveel. De kerrie mag niet overheersen want anders proef je de asperges niet meer. Wil je de soep vegetarisch maken, voeg dan geen kip toe en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is HET 'geheime' recept van de heerlijke eiersalade van 'La Place' . Een tijdje geleden kwam ik het toevallig tegen en daar werd ik behoorlijk blij van. Ik heb het nu zelf thuis gemaakt en het is inderdaad net zo lekker als in het restaurant. Met dank aan 'La Place' voor HET 'geheime' recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Kip en spekjes vervangen voor Quorn naturel stukjes en je hebt een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om Bolognesesaus te maken. Zo krijg je dus vanzelf ontelbare recepten. Normaal gesproken maak ik het zelf altijd gewoon uit de losse pols. Maar nu heb ik het eindelijk toch maar eens een keertje opgeschreven.  Dit zijn toch wel de basis ingrediënten die ik meestal gebruik. Vaak ligt het er ook een beetje aan wat ik in huis heb en wat er voorhanden is in de tijd van het jaar. Ik varieer wel eens met paprika, courgette e.d. Ik gebruik ook een vele grotere hoeveelheid groenten dan in de meeste originele recepten het geval is. Zodoende is dit comfort food toch nog een gezonde maaltijd. Enne . . . .  goed werk heeft tijd nodig dus laat de saus minstens 1 uur zachtjes pruttelen. Dit komt de smaak echt wel ten goede. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Heerlijke spruitjes schotel op de oven... zelfs als je niet van spruitjes houd moet je deze hebben geprobeerd... want het zal zeker je mening veranderen... kijk ook eens op mijn website voor meer lekkere recepten. http://www.puur-eten-leven.nl/ …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Door het pokkeweer van de afgelopen periode word ik een beetje moe van het overal zien van die zomersalades. Niemand hier heeft er nog trek in want het lijkt er inmiddels wel op dat je in Nederland 365 dagen per jaar moet stoken en een paraplu bij je moet hebben. Aangezien het wel herfst lijkt kwam ik op het idee zelf een heerlijke champignonsoep te maken. Nou lekker was hij, smullen maar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans
Top