1. Home
  2. Community
  3. juudje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

250 g pruimen, ontpit 20 g boter om in te vetten 125 g bloem 4 eieren 25 cl melk, lauwwarm 100 g kristalsuiker 50 g boter, gesmolten mespuntje zout Eventueel: glaasje pruimenjenever …  Lees verder »

Heerlijke pruimenjam, makkelijk recept. …  Lees verder »

Recept van het niet meer bestaande restaurant le grand comptoir in paris uit de jaren 50 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Er zijn nog steeds pruimen dus geniet er van. Snel te maken en...je eet je vingers er bij op!Inclusief en bakken kost het je een uurtje.Met kaneelijs en superlekker toetje.Maar ook een heerlijk warm taartje bij een kopje thee of koffie. Het recept komt uit het Duitse blad Essen und Trinken van augustus 1997. Een fantastisch blad als je van goed koken houdt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

De lekkerste pruimentaart ever, mits je goed pruimen gebruikt. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

120 gr boter 100 gr basterdsuiker 160 gr bloem of meel 1 ei een scheutje melk een klein beetje zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Het maken van brood komt feitelijk op het in de juiste hoeveelheid vermengen van meel, zout, suiker, vet, gist en water. Met dit mengsel maak je deeg, en daar kun je brood van bakken, maar je kunt er ook iets doorheen mengen en er een hartig hapje van bakken. Beide zal ik hier laten zien. …  Lees verder »

Brooddeeg is eenvoudig te maken. Het mooie ervan is dat je alle ingrediĆ«nten zelf kunt bedenken. Instant gist is in zakjes te koop in de supermarkt. 10 gram die ik gebruik staan gelijk aan 35 gram verse gist. Verse gist is voor de particulier moeilijk te krijgen of je moet een goed bakkertje kennen die je dat zou willen verkopen. 25 cc olijfolie staat gelijk aan, iets minder dan, een borrelglaasje. Hier volgt de stap voor stap uitleg ervan. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

-meel 500g -gist 7 g -klontje boter -lauw water 125 dl -zout …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Gazpacho is een koude tomatensoep. Heerlijke gazpacho is lekker op een warme zwoele zomeravond. Of gewoon als gezond tussendoortje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een van de heerlijkste produkten van Spanje …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Tapenade van zongedroogde tomaten en pijnboompitten Ingredienten: 300 gram gedroogde tomaten 200 gram pijnboompitten 60 gram kappertjes 100 gram zwarte olijven zonder pit 4 teentjes knoflook (gedroogde) tijm, oregano en basilicum mooie olijfolie Bereidingswijze: Wel de zongedroogde tomaten gedurende 15 minuten in gekookt water en spoel ze daarna goed af (vanwege het zout). Spoel de kappertjes goed af onder de kraan. Laat de olijven uitlekken Voeg alle ingredienten samen en maal ze fijn in de keukenmachine. Voeg gedurende het malen olie toe tot een mooie smeuige massa ontstaat. Naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen. Bewaren in glazen potten en afdekken met olijfolie. Lekker met in een beetje olijfolie gebakken stukjes brood en wat verse basilicum als garnering. Ook lekker op een boterham met kaas en verzin maar verder ? Toastje, en een lekker glaasje wijn op een mooie zomeravond. Een toefje verse basilicum erop ? Op gebakken kippenlevertjes? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Na veel experimenteren dan toch een lekkere tomatentapenade... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mediterraan

Gisteren op een gezellige verjaardag geweest en daar was tudssen de lekkere happen een super lekkere tomaten tapenade. Smaakte op een of andere manier zelfgemaakt. Klopte! Hier dus het recept (met dank aan Marijke die het weer van haar schoonzus heeft): …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Zachte zoete wafels, als tussendoortje …  Lees verder »

Ze zijn vaster en zoeter dan de Brusselse wafels: in het stevige gistdeeg wordt suiker verwerkt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Dit courgettetaartje in bladerdeeg is erg lekker als je eens zin hebt in een hartige taart die niet zoet is. Lekker als (bijvoorbeeld) hoofdgerecht, bij de koffie/thee of als bijgerecht. …  Lees verder »

Dit is een heerlijke kruidige worteltaart met een super lekkere romige laag. Ipv een taart kun je ook worteltaart-cupcakejes bakken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees
Top