1. Home
  2. Community
  3. jurrian1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik gekregen van Francesco van Bertolli Italie. Ook als je geen tomaten lust, zou ik het toch maar proberen; het is echt heel lekker. Ik ben geen tomatenliefhebber, maar hiervoor maak ik een uitzondering.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Typische brood; recept gekregen van de bakker …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

Een traditionele kalfsblanquette, recept van mijn moeder, waarbij zij een deel van het kalfsvlees verving door kalfsgehakt. Onovertroffen :-) (voor kipblanquette: idem maar dan met kip) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Ook weer een heerlijk Indonesisch recept van mijn moeder. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Niet authentiek, maar gewoon erg lekker en makkelijk te bereiden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Chinees

In elk Italiaans gezin staat met kerst dit brood op tafel. Ook in ons land is de panettone volop te koop, maar de echte liefhebber bakt hem natuurlijk zelf. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Dit is een recept van mijn vader. Hij woonde 38 jaar geleden een half jaar op kamers bij een mevrouw in Paramaribo. Van haar is oorspronkelijk dus dit recept. Zeer authentiek, zie de maggi-blokjes. Ik ken hier ook een Surinaamse ook zij maakt alles op smaak met maggi-blokjes! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams
Top