1. Home
  2. Community
  3. jurgina
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een topper ! Ik maak dit vaak als ik veel gasten krijg of gewoon voor een zondagse maaltijd, het een lekker en redelijk slank recept, je kunt het eten met gekookte aardappelen, puree, rijst of pasta. Ik eet het zelf het liefst met een lekkere gekookte aardappel (Nicola). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Net ietsjes anders door de toblerone …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Voorgerecht (met wat rauwkost) of als borrelhapje. Waarschuwing: in kleine blokjes of sneetjes snijden - machtig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

1 e margarine 1 vol e suiker 180 ml water of iets meer 80 g tomatenpuree 1 vol t uienpoeder 3/4 t knoflookpoeder 1+1/2 e sojasaus 1+1/2 t gemberpoeder 1-2 t sambal (afhangende van eigen smaak) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Waarom een sjalot? De sjalot geeft de bitterbal een volle, hartige smaak, wat belangrijk is voor een warm bittergarnituur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze kunnen warm of koud gegeten worden. Mijn grootmoeder nam ze altijd mee op reis. Bij een stop plaats keek iedereen er naar uit. Nu maak ik ze een paar keer per jaar en natuurlijk ook voor de heenreis van de vakantie. Tussen de voorbereiding van de vakantie is het altijd een klus om ze tussendoor klaar te krijgen. We missen ze altijd op de terug weg. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

4 sinaasappels, suiker, water, pure chocolade …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

1 doosje Honig wraps 1 bakje ongezouten notenmelange ca. 175 g 1 zakje dadels (250 g) 1 pakje Mon Chou (100 g) 4 eetlepels honing 3 eetlepels creme fraiche citroensap  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Arabisch

Een zeer bijzondere soep met een speciaal tintje. De smaak is helemaal geweldig. De soep is absoluut niet te zwaar. Leuk bij een culinair etentje en echt niet te veel opscheppen. Dus er staat 4 personen maar voor mij is dat echt 6 personen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Deze huisgemaakte ketchup lijkt niet op ketchup van het flesje! Deze is goed genoeg voor de meest exclusieve gerechten! Voor de beste smaak moet deze ketchup minstens 1 dag in de koelkast staan! Recept = 5 dl …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

2 preien, in dunne ringen 25 g boter 2 el fijne mosterd 8 dl kippenbouillon 2 dl slagroom 75-100 g licht belegen geraspte boerenkaas 2 el grove mosterd 2 lente-uitjes, in heel dunne ringen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gewoon een ouderwetse lekkernij met een moderne naam. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een heerlijk verjaardagscadeau; in aluminiumfolie kan je het lang goed houden. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Succes verzekerd: makkelijk te maken, liefst een paar dagen van te voren en erg lekker met de bosbessen-portsaus. Goed voor 20 plakken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

500 gram rundergehakt zout en versgemalen peper 250 gram gesneden soepgroenten 5 eetlepels gepureerde tomaten uit een pak 2 teentjes knoflook bosje lente-uitjes 2 eieren 1 dl room enkele eetlepels paneermeel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Limoncello-achtig aperitief om zelf te maken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Tijdens het bakken ruik je de heerlijke geur van de tuinkruiden!! …  Lees verder »

Deze jam is onder andere lekker in een hartige fruitsalade en bij een stukje kaas.Goed voor 4 potten van 350 cl inhoud.Houdbaar ca 6 maanden. …  Lees verder »

Traditionele soep uit Madeira. Je kunt het daar overal eten en het smaakt verschrikkelijk lekker. Het wordt ook wel dronken tomatensoep genoemd. Let wel even op met verse koriander, die moet echt naar smaak worden gebruikt: dus niet teveel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

Heerlijke machtige en romige saus, met zoete accenten. Makkelijk te maken, en altijd succes! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion
Top