1. Home
  2. Community
  3. juliacs
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

150-200 gram gedopte tuinbonen 2 trostomaten 1 of 2 teentje(s) knoflook 0,5 theelepel dille 75 gram geitenfeta peper en zout olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Heel apart! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

WW-recept Voor 2 porties, ca. 2,5 dl per portie Bereidingstijd: ca. 20 minuten (C) (V) (N) en 154 Kcal per portie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

De tuinbonen geven aan deze saus een overheerlijke, zachte smaak, en de spekjes houden de pit erin. Smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

* Foel achdar bi-chass *Lang voordat Columbus op Cuba onze geliefde sperzieboontjes ontdekte, stond de tuinboon al welig te tieren in de moestuinen van Europa. We hebben hier dus tijd genoeg gehad om veelzeggende namen te verzinnen als: wollewantjes (voor heel jonge), mollenbonen, flodderbonen, boerentenen, dikke duimen, poepenbonen, labbonen, paardenbonen ... In het Midden-Oosten zijn indrukwekkend veel manieren verzonnen om tuinbonen klaar te maken. Ze praten er dan ook heel anders over: 'Een vrouw, breed in de heupen en zacht als een tuinboon', fluisteren mannen elkaar hitsig toe ... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

Zomers gerecht voor mensen, die niet zo van tuinbonen houden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Biologisch

* Favas frescas em salada *Als je de knoflook even kookt, wordt de smaak milder, zodat deze salade slechts een subtiel knoflooksmaakje heeft …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

2 kilo verse tuinbonen enkele takjes bonenkruid (of gedroogde,potje) 1 ui 2 eetlepels boter 150 gram in blokjes gesneden ham 1 groot potje creme frache 2 eetlepels gehakte peterselie peper,zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Juni!! Tijd voor de verse tuinbonen. In dit recept kun je natuurlijk ook diepvries tuinbonen gebruiken, maar - als ze er zijn - gebruik van de verse tuinbonen. Wij vonden dit recept van Onno Kleijn een heerlijke variatie op de tuinbonen met spekjes. Lekker pittig en de kipfilet krijgt - door deze te bakken in het uitgelopen vet van de chorizo - een heel bijzonder smaak. Echt lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Lekker spaans bijgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Heerlijk romig en gekruid spitskoolmengsel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Er zijn zoveel "moeilijke" mosselgerechten. Dit is de simpelste manier om mosselen te koken. Dit voor mensen die het graag een keer willen proberen maar nog nog gedaan of gedurfd hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

Voor 24 broodjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

1 ui - 400 gram kalfslever - 75 gram spek in reepjes - 50 gram boter - 25 gram bloem - 2 dl. melk - 0.5 dl. bouillon - 2.5 dl. slagroom - 8 eetlepel verse salie - 1 pot kappertje - zout en peper …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

Wie van noga en marsepein houdt, is dol op deze Mozartballetjes. Dit recept is goed voor 50 stuks !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Lekkere soep, waar zeker van is dat je niet erg gewaardeerd wordt de dag erna. Dus plan geen sollicitatiegesprek na het eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

Origineel recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

100 gr. bitterkoekjes, 75 ml hete melk, 40 gr. custardpoeder, 50 gr. suiker, 1 l. melk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top