1. Home
  2. Community
  3. juliacs
  4. Kookboek oostenrijk
Kookboek "oostenrijk"

Deze goulash is gemaakt van een combinatie van rundvlees en varkensvlees. Het is echt overheerlijk. Ik heb het recept gekregen van een kennis uit Oostenrijk. Inmiddels heb ik in de loop van de tijd wel e.e.a. aangepast. Iedereen die deze goulash proeft wil het recept. Dus maken! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Dit recept komt van de site www.winterclub.nl Officieel is het een nagerecht, maar het is zo machtig dat je Kaiserschmarren ook gerust als hoofdgerecht kunt presenteren. Onderstaand gerecht is voldoende voor een hoofdgerecht voor 2 personen of als dessert voor 4 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

De lekkerste GLUHWEIN eindelijk thuis! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Waarschijnlijk staat deze soep er al vele malen op.Maar ik zet hem er toch nog een keertje bij.Hij is ook zo lekker !! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

400 ml rode wijn bv Vina Temprana Old Vine Garmacha, 100 ml Stroh rum 60, half kaneelstokje, anderhalve tl theeblaadjes, 2 kruidnagels en een stukje schoongeboende sinaasappelschil …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

400 gr. rode kool 50 gr. rozijnen sap van 1 sinaasappel 2 appels 2 el. zoetzure uitjes 50 gr. hele walnoten Voor de dressing: 2 el. olie 2 el. appelazijn 1 tl. honing gemberpoeder zout, peper …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Oostenrijks

Lekker Oostenrijks gerecht. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Oostenrijks

500 gr. bloem 4 eieren 2 dl. melk scheutje olie 2 dl. water 15 gr. zout 2 uien 100 gr. spek 100 gr. champignons 50 gr. boter 2 braadworsten 50 gr. peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

4 zoetzure appels zakje studentenhaver bladerdeeg kaneelijs 3 eetlepels amaretto kaneelpoeder 20 eetlepels suiker 200 gram Bloem ¾ flesje kookroom 50 gram roomboter  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Een simpele souffle die behoorlijk vult. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

- 125 gram boter - 125 gram poedersuiker - geraspte schil van 1 citroen - 4 eieren - 125 gram bloem …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Een van de variaties uit mijn grote emmer vol pruimen.... Met de "kruidige pruimenjam met rode port" (of een andere soort jam) kun je deze pruimentaart op de manier zoals ze het doen in het Oostenrijkse Linz. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

Een heerlijke (wal)notentaart uit de keuken van mijn oostenrijkse vriendin. In dit recept gebruik je praktisch geen bloem! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Oostenrijks

De jamvulling loopt tijdens het frituren ietsje uit de deegnaden. Probeer het deeg flinterdun uit te rollen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Echt eens wat anders! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

500 gram aardappels. 250 gram knolselderij. 2 uien. 1 prei. 125 gram schouderham.(vleeswaar) 1 flesje Maggi Basis voor kippensoep. 0,5 liter melk. 1 theel. paprikapoeder. 1,5 liter water. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Eenvoudige aardappelvariant uit de Oostenrijkse keuken …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Oostenrijks

Een echt hoofdgerecht voor een makkelijke dag; gebakken aardappelpartjes met spiegeleieren in een pan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Oostenrijks

Fris en pittig is de smaak van deze salade.De salade is direct geschikt om te eten en is in de koelkast nog een paar dagen te bewaren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Oostenrijks

50 gr bloem - 1/8 l melk - 1 ei - snufje zout - 1/2 bosje peterselie - 2 el boter - 1 l runderbouillon - 1 bosje bieslook …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks
Top