1. Home
  2. Community
  3. joyce202
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze leuke bezigheid om klaar te maken is een streling voor je tong. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Kabeljauw met gebakken banaan, ui, bacon en kaas …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een lekker licht lunchgerecht op basis van de klassieke combinatie van zalm,verse asperges,hard gekookte eieren en verschillende soorten sla. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit komt ook uit het gastenboek van Tineke, m`n man heeft dit boekje gekregen van haar nadat hij een keer in de uitzending gekookt had. Je had toen een praatprogramma 1.2.3.4.5.6.7.8.9. Tineke Daar heeft hij een keer in mogen koken. Dit is een recept van Piet Romer en Andre Hazes, zij hebben dit toen samen klaargemaakt …  Lees verder »

Heerlijke romige soep, die de hele familie graag bij ons komt eten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Lekker als er mensen komen eten en altijd een succes !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Heerlijk Italiaans stoofpot, waarbij je de warmte proef en de geuren ruikt van het zonnig Italie. Het is net alsof je er even op vakantie bent. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

200 gr. shoarmavlees ( kant en klaar) 150 gr. champignons 1 tomaat 50 gr. prei 50 gr. komkommer 4 bladeren ijsbergsla 4 el. yoghurt 1 klontje boter …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Overheerlijke gegrilde kipreepjes met guacamole en zure room …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

In 2008 hebben wij in Griekenland heerlijke Moussaka gegeten. Ik zocht "even" een recept. Op Smulweb stonden er al 239 en bij Google ???? PFFF.. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Alle recepten bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten maar de hoeveelheden,de kruiden, wel/geen aardappelen enz. enz. verschilden zoveel dat ik besloot een eigen versie maken wat op Moussaka moest lijken, daarom heet het dus "Moussaka a la Louise." Ik zet dit NIET op Smulweb om het 240 ste Moussaka recept toe te voegen maar omdat wij het heel lekker vonden en OOK omdat ik het niet meer kwijt wil raken! Mocht je het een keer willen proberen? Leuk, gewoon doen. De hoeveelheden kloppen, de oventijd klopt (kan variëren natuurlijk) maar het is dus gemaakt en geproefd! En de zelfgemaakte foto staat erbij. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Olie om in te vetten 1 pak spek/ui aardappelschijfjes 1 scharrelei 125 ml. slagroom 1 teentje knoflook gepeld 2 el. verse bieslook, geknipt peper, zout …  Lees verder »

Vrouwen houden ook heel erg van lekker eten. Daarom geef ik jullie nu het recept van Scampi`s op Han`s eigen wijze. Ik wilde graag scampi`s op de kaart in mijn restaurantje, maar niet zoals iedereen in knoflook roomsaus. Mijn idee was iets met een Aziatische smaak. Het duurde wel een half jaar van prutsen, rommelen en proberen voordat ik het laatste ingrediënt vond en dit recept vervolmaakt had. Het is nu dan ook perfect! Dus jongens, wil je je lieve vrouwtje eens lekker verrassen, heb je een nieuw liefje waar je indruk op wil maken, probeer dit recept gewoon een keer. En houd eerst een generale repetitie (het karamelliseren vergt een beetje oefening). Dan gaat het zeker goed. Met dit recept heb ik het hartje van de liefde van mijn leven veroverd. Toen zij bij ons eerste afspraakje door mijn achterdeur naar binnen liep, liep ik net naar buiten.... We liepen elkaar met rasse schreden voorbij, heel apart.... en in het voorbij lopen verdraaide ik mijn nek zowat .... Wow dacht ik, that´s The One for me. En mijn scampi´s overtuigden haar dat ik zelfs ik de moeite waard was om te proberen.... Na het eten hebben we vurig gezoend, en dat was niet omdat de scampi´s zo pittig zijn  :-P Ik ben nog steeds helemaal stapel op mijn Mega Meissie, en zij op mijn Scampi´s  .... (en gelukkig soms ook een beetje op mij) .... ... en we zijn nog steeds So Happy Together ! En nu ik dit recept hier tik denk ik, dat moet ik toch maar weer vaker klaarmaken voor mijn mooie droommeisje, ik ga zometeen scampi´s halen .... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Algemene informatie over Piccalilly Piccalilly is een tafelzuur. Het tafelzuur bestaat uit een geconserveerd mengsel van groenten. De groenten bestaan meestal uit fijngesneden augurken, zilveruitjes en bloemkool. Het conserveren wordt over het algemeen gedaan door een zuur te maken van azijn en mosterd en de groenten hierin in te leggen. Het groentemengsel krijgt hierdoor een frisse smaak. Het mengsel heeft een felgele kleur. Deze kleur wordt verkregen door toevoeging van kurkuma (geelwortel) Piccalilly is kant-en-klaar verkrijgbaar in de supermarkt. Het wordt meestal verkocht in glazen potten. De potten zijn langere tijd houdbaar. Is de pot eenmaal geopend, dan moet ze worden bewaard in de koelkast. Zie voor de houdbaarheid de informatie op het etiket. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Gezond en oh zo heerlijk, met veel groenten en bovendien nog eens van te voren te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch
Top