1. Home
  2. Community
  3. joske1967
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Ronduit heerlijk brood en pizzadeeg die vanuit dezelfde starter worden gemaakt. Deze twee zijn gemaakt met instant gist en waren allebei voortreffelijk. Het brood kan een kind van 4 maken en verslaat de meeste bakkerijen! Het oorspronkelijke recept van Jim Lahey is de wereld rondgegaan met eenaantal variaties. Enorm luchtig en een super krokante korst. Jeff Varasano heeft een recept voor een topper van een pizzadeeg dat een heel lekkere "char" geeft. Het geheim zit in de hoge hoeveelheid water, wat het deeg laat uitzetten. Je kunt (en moet, vanwege het rusten) het pizzadeeg 1-6 dagen in de koelkast laten liggen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Schouderkarbonades in een stoofpotje, super lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Lesje pizzageschiedenis: wist je dat er al vanaf de 18e eeuw eenvoudige pizza?s met mozzarella op straat werden gegeten in Italie? maar de pizza raakte pas echt in de mode toen de koning van Napels (Ferdinand van Bourbon) de pizza leerde eten. zelfs de pizzakoerier bestond al in die tijd, alleen werd de pizza niet achterop de brommer vervoerd, maar gewoon op het hoofd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 kilo stoofpeertjes (bijvoorbeeld Gieser Wildeman) 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 2 dl rodebessensap 100 gr suiker …  Lees verder »

Een smeuige, heerlijke en zeer simpele chocoladetaart. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Scandinavisch

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een recept van mijn vader,(hij was banketbakker) het is een klassiek recept van cake,als je het recept opvolgt lukt het altijd! Mijn vader drukte mij altijd op het hart om nooit de bloem met de mixer door het mengsel toe doen. Doe ik dus ook nooit en ik volg nog altijd zijn raad op en schep als het ware de bloem door het boter/ei mengsel en ik krijg altijd een luchtige cake.De laatste keer (februari 2011) heb ik hem weer eens gemaakt en foto`s geplaatst. De foto`s heb ik toen bewerkt en daarom ziet het beslag er wat `korrelig uit, dat komt door de foto bewerking, volgende keer zal ik betere foto`s maken. Bij de foto`s staat ook hoe ik de laatste keer deze cake eens gevuld heb met jam en slagroom. Ik heb dat niet bij het recept vermeld maar de foto`s spreken voor zich. Voor de vulling heb aardbeienjam genomen -zoveel als nodig was- en door de slagroom wat poedersuiker plus één theelepel vers citroensap. (een natuurlijke slagroomversteviger). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Stamppot van aardappelen en raapstelen (broertje van rucola) samen met champignons en paprika …  Lees verder »

Heerlijk romige knoflook spaghetti …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Deze kipschotel is makkelijk aan te passen aan het aantal gasten aan tafel en bovendien helemaal vooruit te maken zodat de kip alleen nog maar een half uurtje in de oven hoeft. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

- 1 stokbrood - 4 tomaten - 1 bolletje mozarella - 10 blaadjes verse basilicum (fijngesneden) - 3 teentjes knoflook (geperst) - 1 eetlepel olijfolie - peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

De pasta fritata komt evenals veel andere pastagerechten uit het zuiden van Italie. Men gebruikte er aanvankelijk restanten van de middagmaaltijd voor. De pasta fritata viel echter zo goed in de smaak dat men er tegenwoordig een afgepaste hoeveelheid spaghettini voor kiest. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een snelle en makkelijke "andere pasta". …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

- Pasta met spinazie, spekjes en boursin - De spekblokjes kun je ook vervangen door kipfilet - Ook kun je champignons toevoegen …  Lees verder »

Uit nood geboren zondags recept omdat mijn groentetas een wel erg minimaal formaat andijviekropje bevatte, en bovendien een overmaat aan selderij en winterwortel heeft gebracht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top