Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. joost026
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Stukjes varkenshaas in een lekker pruttelpotje en toch super mals. Als je alles voorgesneden hebt dan hoeft alles maar kort in de wok en daarom blijft de varkenshaas nog lekker sappig van binnen. Mocht je de feta saus te sterk van smaak vinden dan kun je de saus een beetje zachter van smaak maken door wat kookroom toe te voegen. Wordt de saus dan weer te dun dan moet je de saus eventueel iets binden met bijvoorbeeld allesbinder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Krokante korst met een smaakvolle vulling: naar mijn mening de definitie van troostvoer! Dit is een lekkere hartige taart met een Aziatisch-aandoende twist. Het gerecht bevat geen kaas en room en is daarmee een goed alternatief voor eenieder die daar niet van houdt.    …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken. - goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet ) - goulashsoep - bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch ) zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Oostenrijks

Heerlijk gerecht, kinderen smullen hiervan …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits

Zo lekker, deze curry zet je in een handomdraai op tafel. Gewoon, met gegrilde kip uit de supermarkt! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indiaas

Fajita is een zachte tortilla gevuld met kip, paprika en ui. Ik doe ze graag in het tosti-ijzer met kaas. Zodat de kaas lekker smelt en je ze makkelijk uit de hand kunt eten. Daarbij serveer ik graag zelfgemaakte guacomole.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

2 tortilla`s 2 eetlepels honing 5 dunne plakjes parmaham, in schijfjes gesneden 100 gr geitenkaas Olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Heerlijke romige taart die snel te maken is. De dunne ringen rode ui (witte is ook goed natuurlijk) gaan rauw op de taart. Lekker met crème fraîche en geitenkaas. Niet alleen lekker voor vegetariërs! Dit lust iedereen die van geitenkaas houdt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Het zoveelste roti-recept op het smulweb, maar deze is zo lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Eigen foto.De lekkerste, romigste quiche die ik ooit gegeten heb! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

'n Simpel recept uit de oven met kippendijen. Van wie gewoon tijdens mijn speurtochten gevonden bij Jamie. Is aan te raden vooral als je 'ns een keertje weinig tijd hebt om echt lang in de keuken te staan. Veel snijden en snipperen hoef je niet het is gewoon een kwestie van wat je lekker vindt om te marineren en erin te doen de oven doet al het werk. Het smaakte echt goed en komt zeker wel vaker op onze tafel. Veel plezier en smakelijk eten voor dan! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Makkelijk te maken met verbluffend resultaat. Een lekkere hap voor een umami gevoel van binnen. (denk om de pondjes, het is nota benen bladerdeeg) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Dit is het recept voor de perfectie Wiener Schnitzel, bestaande uit een dun lapje kalfsvlees met een knapperige korst met een heerlijke botersmaak. Zie voor de voorbereiding de bijgevoegde foto's. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Oostenrijks

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

De heerlijke sappige schnitzels worden heel kort rondom gebakken. Gaan dan in de oven overgoten met een verrukkelijke champignons-mosterdroomsaus. De schnitzels blijven hierdoor heerlijk sappig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Niet moeilijk, wel heel erg lekker! Dat is deze rode kip, lekker lang gemarineerd en vandaar ook helemaal rood verkleurd... Probeer het en je weet het, ik zeg: Smullen! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Surinaams

Boodschappenlijstje: 500 gr. rundergehakt 1 ui 3 eetl. suiker Olie Ketjap Manis ( ik gebruik trade mark) 1 runderboullion blokje zout peper Panneermeel (ong. 4 eetl.) 2 tenen knoflook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Af en toe heb ik er zo`n zin in en maak dan gelijk een kilo. Met twee personen kun je hier twee dagen heerlijk van smullen. Probeer het zelf maar eens en je staat verbaast van het resultaat. Als je dit één keer hebt gemaakt (en het is zo klaar). Dan ga je nooit meer naar de Chinees en maak je je eigen kostje. Ik heb ook nog wel andere bijgerechten maar die giet ik binnenkort in een artikeltje. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Een marinade die niet alleen uitstekend geschikt is voor speklapjes maar ook voor kipfilet, kippendijen, varkenshaas, hamlappen noem maar op. Deze keer heb ik er speklapjes in gemarineerd voor op de bbq maar vaak gebruik ik deze marinade ook voor kippendijen of drumsticks. Door de pittige kerriesmaak is deze marinade ook prima geschikt voor vlees. in combinatie met Oosterse gerechten. Deze hoeveelheid marinade is geschikt voor 1 kilo vlees. Reken op een marinade tijd van tenminste 6 uur (langer mag natuurlijk ook) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Dit van origine traditioneel Hongaars gerecht van kip met paprika lijkt qua smaak veel op goulash (porkolt).  Je kunt kipfilet gebruiken maar ook een hele kip of kippenbouten. De laatste heb ik gebruikt. Ik heb het gerecht naar mijn eigen smaak veranderd en aangepast zodat het voor de kenners misschien niet meer lijkt op een traditioneel gerecht. Maar authentiek of niet het was erg lekker en dat is volgens mij het belangrijkste. Je kunt naar eigen smaak een beetje spelen met de bereidingstijd. Ik heb de bouten goed gaar laten worden zodat het vlees van de botten valt en het vlees een geheel wordt met de saus. Let wel op dat er geen botjes achterblijven.  Ook kun je voor een wat kortere garingstijd kiezen zodat de bouten intact blijven. Ik heb hier de Edelsuss paprikapoeder van Jonnie Boer gebruikt eentje uit de serie die ik gewonnen had met mijn recept voor kruidenboter bij de bbq-battle 2014 op Smulweb. Maar je kunt natuurlijk ook andere paprika poeder gebruiken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Hongaars
Top