60 ml olie, 1 ui in ringen gesneden, 1 kg rundergehakt, 2 eetlepels tomatenpuree, 400 gr, tomaten ( blik ), 250 ml water, 2 theelepels, oregano, gehakt, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel worcestersaus, 1 kaneelstokje, 400 gr penne, gekookt, 2 eieren, 60 gr romano of gruyere kaas, geraspt, peper en zout
voor de bechamelsaus:
125 gr ongezouten boter, 3 eetlepels bloem, 1 l melk, 250 gr romano of gruyere kaas, geraspt, 4 eierdooiers …
Lees verder »
Als ik weinig tijd heb en toch gezond wil eten maak ik vaak deze roerbakschotel. Ik maak het ook als ik een dagje geen vlees wil eten. We zijn er echt dol op en je kunt vaak restje groenten gebruiken die je nog in huis hebt. …
Lees verder »
Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is.
Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is.
En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zon stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees. …
Lees verder »
Hazenpeper is de poulet van hazenvlees, zeg maar "Hachee van wild". Hier staat een heerlijk herfstrecept met hazenpeper. We stoven de hazenpeper in een rode wijn en voegen cognac toe en als je dit straks op tafel zet kun je daar gerust een paar vrienden of familie bij uitnodigen. Als je de receptuur volgt dan kan het niet mis gaan. Op een herfst- of winters buffet mag deze niet ontbreken. Deze misstaat ook niet met de kerst want je weet niet wat je proeft! …
Lees verder »
Als zoon van een brood-en banketbakker moet ik zeggen: DEZE ZIJN LEKKER!!!!
Zo zijn worstenbroodjes bedoeld om te zijn, de smaak van vroeger! …
Lees verder »
I.p.v. kipfilet, kippenlevertjes gebruikt en een beetje van dit en iets weggelaten van dat. Smaakte voortreffelijk!Wij zijn gek op (kippen)lever. …
Lees verder »
Na een hele tijd - lees jaren - en aandringen van ons Jiri toch maar vanmiddag eens geproefd...
En gesmuld!!! Weg trauma van die akelige droge smaak!!!
Voor iedereen die ook zo'n ervaring heeft uit hun jeugd: probeer het eens op deze wijze, echt waar!
Ik weet -vrijwel- zeker dat je er nu anders tegenaan gaat kijken …
Lees verder »
Een oude Nederlandse versie van korrelkonfyt - een van de populairse Zuid-Afrikaanse jams - bevatte anijszaad (1 tl meegekookt met de pruttelende jam). Gember en kaneel geven dit recept een oosters tintje. Deze jam is heerlijk bij gegrild vlees of gerookte vis. …
Lees verder »
Deze saus wordt in griekse restaurants geserveerd met rijst en bij moussaka. Het is een saus met turkse(!) invloeden. Deze saus heb ik leren maken via een collega in een grieks restaurant. (Hij heeft nu eigen restaurant vlak bij de grens van Sittard: in Tuddern... beetje reclame maken mag..)
Het hoofd-ingredient is turlu. Dit is een turks groentemengsel van tomaten, okrabonen, en aubergines. Het mengsel is uitsluitend in blik te verkrijgen. Ga hiervoor naar een turkse winkel en vraag naar "turlu" of "tursu" (Let erop dat het blik niet beschadigd is, want dit wil bij deze groenten nog wel eens het geval zijn)
saus heeft een typische smaak. …
Lees verder »