Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. jomoka
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Weinig tijd, snelle spaghetti! Ik heb in dit geval geen spaghetti gebruikt, maar een veel dunnere soort (zie foto). Het originele gerecht is vegetarisch, maar ik heb een paar ansjovisfilets gesmolten in de saus. Maak het geheel wat pittiger. In plaats van de pomodori (gepelde tomaten) in het recept heb ik mijn Inmaken-tomatensaus-lekker-op-voorraad Wij gaan dit zeker vaker eten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

150 gram boter 150 gram suiker geraspte schil van 1 citroen 2 eieren 200 gram bloem 50 gram maïzena 2 afgestreken theelepels bakpoeder snufje zout snufje gemberpoeder snufje kaneel snufje gemalen kruidnagel melk 4 bananen sap van 1 citroen 50 gram geschaafde amandelen poedersuiker …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Lekker en snel pasta gerecht met een apart smaakje …  Lees verder »

Chili uit de crockpot/slowcooker smaakt nog lekkerder. Door het lange sudderen vermengen de smaken zich tot een verukkelijk gerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

250 gr brickdeeg 350 gr geitenkaas (of gewone verse kaas) 150 gr ontpitte olijven 1 boeket koreander 1 ei + 1 eiwit wat bloem (voor het werkblad) Zout en peper Frituurolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

1kg mager kalfsgehakt 3 grote uien 2 citroenen 1 eiwit 1 boeket van koreander 1 boeket van peterselie 30gr bloem komijn, paprika, gember enkele saffraan draadjes zout, peper olijfolie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Ik heb wat geëxperimenteerd met ingrediënten. Ik wilde een soep "die stond in de maag"- en die heerlijk is voor een gure Herfst en of Winterdag. Een soep die je warm maakt en een soep voor een "luie" zaterdag en/of andere makkelijke dag. Als je de soep bvb op vrijdag maakt smaakt hij op zaterdag nog lekkerder! Er zit geen vlees in deze soep. Maar hou je van balletjes en/of soepvlees? Voeg ze toe! Ik heb voor de 1e keer deze soep zonder vlees gemaakt ( vegetariër kwam eten) en ik miste het niet, het is een heerlijke soep! Sinds ik dit recept geplaatst heb ik het al vele keren gemaakt met of zonder vlees/balletjes. Ik kan/wil geen kleine pan soep maken voor 2 personen. De rest gaat dus in de vriezer! Heerlijk voor een luie dag! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Het recept van deze echt verrukkelijke goulashsoep vond ik achter op een krantje van een supermarkt hier in Duitsland. Het leek me een heerlijke soep voor Nieuwjaarsdag en dat was het ook. We hebben er van genoten! Echt een TOPPER! Toevallig gisteren (7-11-2012) deze heerlijke goulashsoep voor onze buren gekookt. Mijn buurvrouw en ook haar dochter wilden allebei het recept. Ze vonden de soep heerlijk! Naar aanleiding van een vraag van een Smulweb-lid: Als je de soep in de Slowcooker wilt bereiden kun je alle ingrediënten er tegelijk in doen. Je hoeft het vlees niet aan te bakken, hoewel ik zelf vind dat er dan een iets vollere smaak aan de soep komt. Ik zet de soep plm. 6 uur op low en vind hem dan erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

Als antipasto....maar heb het ook al op een crostata gegeten en vond het lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

250 gr bloem125 gr koude boter75 gr suikermespunt zout Vulling: ca 500 gr kruisbessen25 gr custardpoeder 2 eieren100 gr suiker2 dl melk1 dl slagroom …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

3 lepels kappertjes 1 bosje basilicum 500 g mascarpone 2 lepels grove mosterd 750 g kabeljauw zout peper 200 g bacon in plakjes …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Een smakelijk en romig nagerecht. Een "Eigen recept" maar wat is een eigen recept? Ik heb gewoon geëxperimenteerd met de bekende ingrediënten die voor deze overbekende Engelse "pudding" nodig zijn en opgeschreven hoe ik het gemaakt heb. De pudding is dus geen pudding zoals de Nederlanders hun pudding eten. Deze "rijst pudding" is niet zo vast als een gewone Nederlandse pudding.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Volle smaak. Dit recept wordt wel een van je favorieten …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Een gemakkelijke en heerlijke manier om ribs (krabbetjes) te maken zonder een BBQ als dat zo uitvalt. Deze manier van koken maken de ribs (rund of varken) altijd mals! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Canadees

Nu een Slow-cooker recept, maar kan ook in de oven, heerlijk en gemakkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Canadees

100 g zelfrijzende bloem,100 g fijne suiker,100 g gemalen amandelpoeder,3 eieren.100 g boter,1 eetlepel rum,snijfje zout,6 eetlepels kriekenconfituur,350 g krieken op sap(uitgelekt),vetstof voor de vorm. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Luchtiger bestaat niet....Mayonaise kan dus ook best licht zijn, en de smaak verandert nauwelijks. Deze versie bevat aanzienlijk minder calorieen (bijna de helft van gewone mayonaise) en zal zeker voor verrassing zorgen. Zelfs de kenners smaken het verschil niet.... per portie (50 g) en met vergelijking met gewone mayonaise: lichte mayonaise = 181 Kcal /758 Kj (gewone mayonaise = 369 Kcal / 1541 Kj …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Slanke keuken
Top