1. Home
  2. Community
  3. jolanthe1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

400 gr macaroni zout 2 teentjes knoflook 250 gr schouderham 250 gr prei 25 gr boter 2 dl room-culinair 100 gr geraspte Pardanokaas …  Lees verder »

Ca 1200 gr boerenkool aan de stronk of 600 gr schoongemaakte en gesneden boerenkool 500 gr bieflappen 4 sinaasappelen olie of boter om te bakken 2 el tomatenketchup 1 el Worchestershiresaus allesbinder zout en versgemalen peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

600 g magere lamslappen (van de bout) 1 tl kurkuma 1 tl koriander 1/2 tl komijnpoeder mespunt versgeraspte nootmuskaat mespunt kaneel mespunt kruidnagelpoeder 2 el olijfolie 1 flinke wortel 2 stelen bleekselderij 1 flinke ui olie om te bakken 2 teentjes knoflook 250 gr rijst (geen snelkookrijst) 6 dl groentebouillon of kippenbouillon (van een tablet) Zout en vergemalen peper 250 gr doperwtjes (diepvries) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

300 gr rijst 400 gr kipfilet peper 1 tl komijnpoeder (djinten) 1 tl gedroogde tijm 1 ui 3 el olijfolie zout 1 mespuntje saffraan of kurkuma 2 el pijnboompitten 100 gr blanke rozijnen 1 dl kippenbouillon van tablet 2 el gehakte peterselie …  Lees verder »

Heerlijke stoofpot met vlees en groenten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Verschillende ingrediënten kunnen met de rösti vermengd worden, bijvoorbeeld spek of (geiten)kaas …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Deze fluweelzachte mosterdsoep kunt u als complete maaltijd serveren. Bijvoorbeeld met zelfgebakken, zoute koekjes van kant- en klaar bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Natuurlijk hoef je geen Penne te gebruiken maar kan je dit gerecht ook met andere pasta?s maken. Hou je van vis en pasta dan is dit TOP …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

750 gr runderlappen, 2 eetl. bloem, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 1 sinaasappel, 1 eetl boter, 2 eetl olijfolie, 500 gr tomaten, 1 tl kaneel, 1 tl tijm, 1 laurierblaadje, 1 eetl maggie vloeibare bouillon rundvlees. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Eenvoudig te maken en erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Leuk om te serveren of op een lepel, of leuk klein schaaltjes met prikkertje enz enz. De amuse kan je makkelijk een dag van te voren maken. Dus SUPER !!! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Frans

Echt een leuke amuse om te serveren. Staat enig op een lepel maar ook in een klein schaaltje met een prikkertje. Erg makkelijk om te maken en kan van te voren bereid worden  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

- 500 g verse kabeljauwfilet - 3 vleestomaten - 250 g roomboter - boter voor het invetten - 1 dl droge witte (huis)wijn - 1 sjalotje - 5 peperkorrels - 1 laurierblaadje - 5 el azijn - 3 eidooiers - zout - peper …  Lees verder »

1 kg schoongemaakte jonge rabarber- 1 dl rode Port- 225 gram witte basterdsuiker- 1 theelepel kaneelpoeder- 1 theelepel kruidnagelpoeder- 2 eetlepels limoensap- 2 steranijsjes- 2 vanillestokjes- 50 gram gedroogde cranberries- 2 dl crème fraîche- 1 eetlepel maïzena- 1 eetlepel water- …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Makkelijke en heerlijke bereiding! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Jammie jammie...dit is zóoooo lekker... (let wel op de lange bereidingstijd in de oven.. hoe langer de kruiden en specerijen in het vlees kunnen trekken, hoe lekkerder het uiteindelijke resultaat...!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Blijft lekker, gaat van moeder op dochter …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Heerlijke romige fruitige saus voor bij de spaghetti. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept staat in een (handgeschreven) kookschrift van mij. Ik weet niet hoe ik aan dit recept kom of van wie ik dit overschreven heb. (niet van internet want dat schrift is `uit de oude doos` !) Ik ben oude recepten van mij op Smulweb aan het zetten en deze moet er beslist bij. Want ik weet dat het heel lekker is! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Marokkaans

Gevulde kipfilet met feta, paprika en ui. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan
Top