1. Home
  2. Community
  3. jokewvg
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Heerlijke rijke saus voor bij de spaghetti of andere pasta's met lekkere salade erbij. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Simpel en snel te maken taart met biscuitbodem, monchoulaag en variabele bovenlaag, bv. kersenvlaaivulling. …  Lees verder »

Een grote schnitzel met daarbij groenten aardappelblokjes,ham en spekblokjes door elkaar geserveerd. De hoeveelheid aan groenten enz. kun je zelf bepalen. Wat ik aan ingredienten gebruik is voor onge- veer 4 personen. *De paprika en prei wassen, de uien schoonmaken en alles in stukjes snijden.De ham in blokjes snijden en de champignons schoonmaken en in partjes of plakjes snijden. Mais uit latern lekken en eventueel de dop- erwten en wortelen uit blik ook.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In mijn verzameling recepten kwam ik een dergelijk recept tegen met prei. Mijn man en ook onze logé zijn geen liefhebbers van prei, dus koos ik voor witlof. Ik heb het recept van de schotel met prei echter zodanig aangepast dat ik het gerust een "eigen recept" mag noemen. Onze logé, mijn man en ook ikzelf vonden dit super lekker! Gaan we echt vaker eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Zo gemakkelijk,een kind kan de was doen,maar daarom niet minder lekker! Ongeopend wel 3 maanden houdbaar,geopend 3 weken mits koel bewaard,dus in de koelkast. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

*250 gram mager varkensvlees, in reepjes *2 eetlepels Japanse sojasaus *2 eetlepels dikke kokosmelk *2 theelepels kerriepoeder *1 theelepel fijngesneden gemberwortel *2 teentjes knoflook, geperst *100 gram glasnoedels *100 gram tauge *10 rijstvellen van 20 centimeter doorsnede *1 wortel in heel dunne reepjes *1 stengel bleekselderij in heel dunne reepjes *2 lente-uitjes in heel dunne reepjes *2 Chinese koolbladeren heel dun gesneden *1 rode chilipeper in heel dunne reepjes *100 gram geroosterde pinda?s grof gehakt *10 takjes verse koriander  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Kijk uit dat je hiervan niet veel meer maakt dan je nodig hebt, want je eet hier gemakkelijk teveel van! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Met prei, gehakt, paprika, ontbijtspek en aardappelpuree …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een heerlijke romige saus die lekker smaakt bij alle gestoofde vissoorten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Met dit basis recept is veel mogelijk. Met noten en gebakken champignons maak je er zo een vegetarische variatie op. Kan in een cakevorm,een tulbandvorm maakt het feestelijk. Ook geschikt als muffins. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

EEN GEWAAGDE COMBINATIE DIE ERG LEKKER IS. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

De speculoos of speculaas geeft hier een aparte toets aan, een geurig en knapperig voorafje. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Belgisch

Een verrukkelijk voorgerechtje: de bekende geitenkaas in rauwe ham maar dan geserveerd met de zoete gebakken appel-honingballetjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

2 tomaten 1 vleestomaat 6 zongedroogde tomaatjes (in de olie) 1 teentje knoflook 1 sjalotje 10 knoflookolijven 1 theelepeltje sambal …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

Eigen foto`s.De combinatie van de ingrediënten lijkt een beetje vreemd, maar dit smaakt echt super goed! Een beetje kalorierijk, maar door het te combineren met in de oven gepofte aardappelen en gestoomde groente (worteltjes, boontjes , spinazie, andijvie, spruitjes , .....) valt het geheel best mee. Echt een aanrader! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Lekkere pittige maaltijdsoep. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Recept gekregen van Toei. Door de ananas is deze sambal verrassend lekker, vooral voor kinderen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Multi-cultureel

Lekkere kip met kokos & banaan …  Lees verder »

Pastitsio is een griekse pastaschotel, die je bakt in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top