1. Home
  2. Community
  3. jokewvg
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Zonder pakjes of zakjes zelf rode curry maken is heel makkelijk en leuk om te doen. Ik maak mijn rode curry met kip, aubergine en paprika. Vergeet de limoenblaadjes niet, deze geven een authentieke smaak aan je curry. Eet smakelijk!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Gevlde portobello's zijn een feestelijk voorgerecht. Serveer ze op een bedje van frisse salade. Dit gaat perfect samen met de smeeuige gorgonzola, zoete cranberry's en nootachtige van de walnoten.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Pie is een Engels gerecht, het is een soort hartige taart die afgedekt is met bladerdeeg. Ik maak mijn variant met kip en champignons. Ik maak hem op smaak met salie en gedroogde Italiaanse kruiden. Deze ovenschotel maak je gemakkelijk op een doordeweekse avond of in het weekend om indruk te maken op je gasten!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

Van ovenschotels kan ik geen genoeg krijgen als het buiten koud en guur is. Prei is een lekkere groente waar je veel mee kan. Deze prei ovenschotel is lekker simpel met kerrie en gehakt, echt een klassieker! Je kan verder varieren door er paprika of kaas aan toe te voegen.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ben jij ook zo gek op saucijzenbroodjes? Probeer deze Aziatische saucijzenbroodjes eens! Ze zijn een beetje pittig door de sambal en zeer kruidig en goed op smaak door alle kruiden. Wil je ze liever iets minder pittig? Laat de sambal brandal weg en vervang dit door een extra eetlepel zoete chilisaus.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Een rollade is een echt feestmaal. Deze gevulde Italiaans runderrollade is gevuld met paddenstoelen, truffel en spinazie. Perfect voor bij het kerstdiner of een andere feestelijke aangelegenheid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Op zoek naar een lekkere taart om te maken met Pasen? Deze no-bake cheesecake voor Pasen met advocaat is perfect. Zelf ben ik fan van no-bake cheesecakes. Lekker makkelijk om te bereiden. Advocaat past goed bij het Paas thema. In combinatie met witte chocolade, creme fraiche en oreo's is dit een top smaak combinatie.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Gabakken zalm is op zich al ontzettend lekker maar de miso maakt de zalm net even specialer. Miso is een Japanse smaakmaker. De frisse salade met Misodressing.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze misodressing heeft een fantastische umami smaak en is fris door de limoen. Perfect voor een frisse salade met geschaafde komkommer en wortel! Serveer deze salade bij een aziatisch buffet of een Japans diner.  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

=12pxMiso is een Japanse smaakmaker. De pasta=12px is gemaakt van gefermenteerd soja, zout en vaak ook granen. De miso geeft de noodles een fanstische smaak!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Deze hartige paaskrans wil je maken voor de paasbrunch. Ontzettend lekker met ei, spek en kaas. Als je een van de ingredienten niet lekker vind kan je deze weglaten. Tip: experimenteeer met het toevoegen van verschillende kruiden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

De klassieke eiersalade maak ik vaak met bieslook. Dit is het recept voor de klassieke eiersalade met daarbij 2 varianten. De eiersalade met truffel en de pittige variant. Heerlijk voor bij de paasbrunch maar ze doen het ook fantastisch bij de borrel!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Wil jij deze Pasen echt de show stelen? Met deze Paastaart ga je dat doen! De taart is gemaakt van een luchtige citroencake met frisse en romige botercreme. Je versiert hem met pure chocolade en met de paaseitjes die jij lekker vind.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

De Oranje Tompouce kan je dit jaar natuurlijk ook lekker zelf maken voor koningsdag. Het is heel makkelijk om te maken. Als je het lekker vind zou je er nog een dot slagroom op kunnen serveren.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

In de airfryer kan je veel meer maken dan alleen bitterballen en friet! Denk bijvoorbeeld aan deze empanadas, gevuld met chorizo. Een top hapje en ze hoeven maar 10 minuten in de airfryer. Wat is jouw lekkerste gerecht uit de airfryer?  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ben jij ook zo dol op Caesar salade? Ik vind vooral de dressing altijd zo lekker romig. Deze romige caesar dressing gaat perfect samen met de hartige smaak van gegrilde little gems. Niet iedere sla leent zich ervoor om lauw te verwerken maar deze sla zeker wel!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Je kan hamburgers natuurlijk in iedere supermarkt of bij iedere slager kopen. Maar maak je ze weleens zelf? Zelf hamburgers maken is onwijs makkelijk en nog lekkerder! Dit is een basis recept om zelf hamburgers op de barbecue te maken. Maak ze af met bijvoorbeeld cheddar of blauwe kaas voor een heerlijk cheeseburger. Of serveer ze met een gebakken eitje, ketchup en een brioche bol. Het is allemaal mogelijk! Eet smakelijk.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Pulled pork is letterlijk uit elkaar getrokken varkensvlees. Je laat het vlees eerst heel zacht garen. Waardoor het vervolgens zo mals wordt dat je het zonder moeite met twee vorken uit elkaar kan trekken. Als je een broodje zelf gemaakte pulled pork hebt gegeten wil je nooit meer anders. Dit is op en top ambachtelijk barbecuen. Onderstaand is een makkelijk recept om het zelf eens uit te proberen.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Wat is er lekkerder dan een dampende ovenschotel uit de oven op een koude dag? Deze pastaovenschotel is romig door de creme fraiche en vol van smaak dankzij de witte wijn en Italiaanse kruiden. Haal de pastaqueen in jezelf naar boven met dit makkelijke recept. Tip: maak deze ovenschotel voordat vrienden en familie op bezoek komen en schuif hem in de oven als ze net aankomen. Je huis zal fantastisch ruiken en ze zullen alvast trek krijgen!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Wat is de lekkerste bereiding voor sperzieboontjes? Ik ben dol op pittige sperzieboontjes. Eet ze naast een stukje vlees en aardappelen, bij een Indische rijsttafel of gebruik ze als basis van een wokgerecht met kip en rijst.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top