1. Home
  2. Community
  3. jokewvg
  4. Kookboek favo recepten
Kookboek "favo recepten"

Dit is geen eigen recept, het is een authentiek recept uit Nigeria. Ik heb het geleerd van Griekse vrienden van ons die tientallen jaren in Nigeria hebben gewoond en zij hebben het geleerd van hun Nigeriaanse kok. Dit recept is een komplete maaltijd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Rundvleessalde vind ik een van de lekkerste gerechten uit de klassieke hollandse keuken. Soms heb ik hier spontaan trek in en als ik echt lui ben koop ik een bakje in de supermarkt. Maar zelf gemaakt is rundvleessalde het aller lekkerst. De smaak is anders en puurder. De tijm geeft de rundvleessalde een aangenaam fris tintje.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Het is leuk om een amuse te serveren als je gasten binnenkomen. Amuse betekend letterlijk vermaak voor de mond. Deze rosbief rolletjes zijn zeker vermaak voor de mond. Dit kleine hapje zorgt ervoor dat je gasten zin krijgen in het diner!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Hollandaise saus is een saus uit de Franse keuken. Deze heerlijke volle en smaakelijke saus is lekker bij heel veel dingen. Eet de Hollandaise saus bij een gepocheerd ei, gebakken vis of gegrilde groenten. Varieren en experimenteren mag!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Je kan mij bijna niet gelukkiger maken dan met een dampende ovenschotel uit de oven met een smeuïge laag aardappelpuree erop. Shepherd's pie is zo'n ovenschotel waar je intens gelukkig van wordt. Lekker om te delen met de hele familie.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Stroganoff is een vleesgerecht uit de Russische keuken. Het wordt normaal met stukjes biefstuk gemaakt. Dan heet het boeuf stroganoff. Vandaag maak ik een snelle en makkelijke variant met kip. Stroganoff wordt vaak ook geflambeerd met wodka. Je kan er voor kiezen om dat bij dit recept ook te doen maar het hoeft natuurlijk niet.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Jambalaya is een rijst gerecht uit Louisiana. Het komt van Paella en daar lijkt het ook erg op.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Het recept van dit overheerlijke dessert kreeg ik ooit in het joegoslavische restaurant waar ik toen vaak kwam (helaas, zowel het land als het restaurant bestaan niet meer).Het citroensap maakt het heerlijk fris. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Een heerlijke eenpansmaaltijd, die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt en makkelijk van tevoren klaar te maken is. (Met dank aan mams) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Vulling: 500 g gehakt witte peper 1 ui 4 teentjes knoflook 10 takjes selderij 1 thl. aromat 1 lepel ketjap 1 bouillon blok 3 el. doperwtjes of prei winterwortel 1/2 pak laksa 3 lepels olie Deeg: 500 g bloem 125 g margarine 1 ei 1 1/2 dl warm water of melk olie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu". …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een recept geleerd van mijn (indische)oma. gemaakt van rauwe pindas WAARSCHUWING: als je eenmaal de pindas gaat eten, kun je er niet meer van af blijven!!! Smakelijk.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een fris-romige kipschotel, die heel makkelijk is te maken. Dit recept heb ik van de site van BBC food voor je vertaald (uiteraard heb ik het eerst zelf gemaakt, het is heerlijk!). Zie voor het adres van deze site mijn links. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit maakte mijn moeder vroeger vaak in de zomer. Zeker als het warm is, is het een lekkere groente. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ui en knoflook zijn voor mij, als halve Hongaar, een start voor praktisch elk warm gerecht. Het leek me wel eens lekker om dit ook op brood toe te passen, en het resultaat mag er zijn. Echter is het recept niet echt geschikt voor verticale tosti apparaten, het beste is een liggend tosti apparaat of een koekenpan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

U weet het vast wel. Wat wij in Nederland Goulash noemen is in Hongarije eigenlijk soep (Gulyas). Wat wij Goulash noemen, de stoofpot, heet daar Pörkölt. Dit recept is slechts een van velen, want Hongarije is, vergeleken bij Nederland, een groot land, en in elke hoek van het land is de Pörkölt anders. De lekkerste en meest pittige variant is met vis, maar ik ga voor de 'standaard'. De rundvleesvariant. Ik heb veel recepten gezien, maar het is nooit helemaal zoals ik het lekker vind, zoals ik het geleerd heb! Nou ja, het standaard recept. Het is de bedoeling dat je het recept naar eigen smaak invult, zodat je een uniek en eigen recept hebt. Dus uiteindelijk is het zeker een eigen recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Deze Salade Schotel Wordt Bij ons traditie getrouw ieder kerst en oude jaars avond gemaakt en op speciale feestelijke gelegenheden. Deze salade schotel is echt de moeite waard en is echt een topper.En dit recept heb ik van mijn vader die helaas er niet meer is die heeft vroeger in de horeca gewerkt en daar maakte hij altijd deze salade.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook de dure ingredienten gebruiken maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denk t niet want de kruiden moet t doen bij deze salade. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top