1. Home
  2. Community
  3. jokewvg
  4. Kookboek favo recepten
Kookboek "favo recepten"

Het recept van dit overheerlijke dessert kreeg ik ooit in het joegoslavische restaurant waar ik toen vaak kwam (helaas, zowel het land als het restaurant bestaan niet meer).Het citroensap maakt het heerlijk fris. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Regionaal

Een heerlijke eenpansmaaltijd, die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt en makkelijk van tevoren klaar te maken is. (Met dank aan mams) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Vulling: 500 g gehakt witte peper 1 ui 4 teentjes knoflook 10 takjes selderij 1 thl. aromat 1 lepel ketjap 1 bouillon blok 3 el. doperwtjes of prei winterwortel 1/2 pak laksa 3 lepels olie Deeg: 500 g bloem 125 g margarine 1 ei 1 1/2 dl warm water of melk olie …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu". …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een recept geleerd van mijn (indische)oma. gemaakt van rauwe pindas WAARSCHUWING: als je eenmaal de pindas gaat eten, kun je er niet meer van af blijven!!! Smakelijk.... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Van een cursus Indonesisch koken uit 1995, hier heb ik lekker Indonesich leren koken met verse kruiden.Lekker met de andere gerechten uit mijn "Indonesische menu". …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een fris-romige kipschotel, die heel makkelijk is te maken. Dit recept heb ik van de site van BBC food voor je vertaald (uiteraard heb ik het eerst zelf gemaakt, het is heerlijk!). Zie voor het adres van deze site mijn links. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indiaas

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit maakte mijn moeder vroeger vaak in de zomer. Zeker als het warm is, is het een lekkere groente. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ui en knoflook zijn voor mij, als halve Hongaar, een start voor praktisch elk warm gerecht. Het leek me wel eens lekker om dit ook op brood toe te passen, en het resultaat mag er zijn. Echter is het recept niet echt geschikt voor verticale tosti apparaten, het beste is een liggend tosti apparaat of een koekenpan. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

U weet het vast wel. Wat wij in Nederland Goulash noemen is in Hongarije eigenlijk soep (Gulyas). Wat wij Goulash noemen, de stoofpot, heet daar Pörkölt. Dit recept is slechts een van velen, want Hongarije is, vergeleken bij Nederland, een groot land, en in elke hoek van het land is de Pörkölt anders. De lekkerste en meest pittige variant is met vis, maar ik ga voor de 'standaard'. De rundvleesvariant. Ik heb veel recepten gezien, maar het is nooit helemaal zoals ik het lekker vind, zoals ik het geleerd heb! Nou ja, het standaard recept. Het is de bedoeling dat je het recept naar eigen smaak invult, zodat je een uniek en eigen recept hebt. Dus uiteindelijk is het zeker een eigen recept. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Turks gerecht op de bakplaat,ik gebruik zelf altijd filodeeg i.p.v. yufka omdat dit knapperiger is en het niet plakkerig word waaneer je dubbele lagen gebruikt zoals bij de yufka wel het geval is …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Deze Salade Schotel Wordt Bij ons traditie getrouw ieder kerst en oude jaars avond gemaakt en op speciale feestelijke gelegenheden. Deze salade schotel is echt de moeite waard en is echt een topper.En dit recept heb ik van mijn vader die helaas er niet meer is die heeft vroeger in de horeca gewerkt en daar maakte hij altijd deze salade.Vooral in deze dure tijden. maar als je de top produckten wilt gebruiken voor diegene die dan ook een top salaris hebbben mag ook de dure ingredienten gebruiken maar of daar de salade dan lekkerder van wordt denk t niet want de kruiden moet t doen bij deze salade. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Speciale lekkernij voor het kerstmenu voor mijn kleinzonen is het geen kerstdinee als er geen stoofpeertjes zijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Super lekker met bloemkoolrijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het aspergeseizoen is weer aangebroken en daarmee ook de Hollandaisesaus want dat is voor mij toch wel DE ultieme saus voor bij asperges. Maar zelf Hollandaisesaus maken vind ik toch nog wel een heel gedoe en omdat dit in de aspergetijd nogal eens aan de orde is grijp ik dan soms wel eens naar een pakje (shame on me). Nu heb ik een recept gevonden wat dit allemaal een stuk eenvoudiger maakt. Het recept is een combinatie van een aantal recepten die ik op Internet gevonden heb en die ik samengevoegd heb tot dit lekker makkelijke sausje. N.B.: In feite is Hollandaisesaus een warme mayonaise met warme boter in plaats van olie. Niet alleen lekker bij asperges maar ook bij vis en eggs benedict. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

De aspergetijd is maar kort en omdat ik er optimaal van wil genieten heb ik graag zoveel mogelijk verschillende recepten om er zo vaak mogelijk van te genieten en toch wat variatie in mijn menu heb. Deze spaghetti met asperges, Parmaham en Parmezaanse kaas is mijn nieuwste variant en was zo lekker dat ik het recept graag wil bewaren voor een volgende keer. Het is een beetje gebaseerd op welbekende carbonarasaus maar dan met ham in plaats van spekjes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top