1. Home
  2. Community
  3. johannawilma
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het is een super lekker dipsausje, wij hebben het gegeten bij gebakken aardappels, mmm... Bij de serveertips staan een paar dippers die er ook lekker bij zijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Een ijstaart van italiaanse merengue, slagroom en vruchtenpuree. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Internationaal

Dur Mou betekent letterlijk, hard zacht, en dat is deze taart ook. Hard van buiten en zacht van binnen. De basis bestaat uit mousse au chocolat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een heerlijke luchtige pudding, die wel even tijd kost om te maken, maar het resultaat is er dan ook naar. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ingredienten voor + 16 kroketten: 5,5 dl garnaalbisque- 2 dl volle melk - 16 gr gelatinebladen - 130 gr gezeefde bloem- 75 gr boter- 500gr grijze gepelde garnalen- 5cl cognac - peper en zout- eiwit - paneermeel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Een verrukkelijke chocoladetaart met hazelnoten en koekkruimels uit Turijn, die zonder oven wordt bereid. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

400 gram zelfrijzend bakmeel of 400 gram bloem en 1 1/2 theelepel bakpoeder, 150/175 gram basterdsuiker, 300 gram boter, 1 ei, losgeklopt, ca. 75 gram amandelsnippers, 40 gram kristal- of kandijsuiker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Oudhollandsrecept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is geen eigen recept, het is een authentiek recept uit Nigeria. Ik heb het geleerd van Griekse vrienden van ons die tientallen jaren in Nigeria hebben gewoond en zij hebben het geleerd van hun Nigeriaanse kok. Dit recept is een komplete maaltijd. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Afrikaans

Een gerecht uit Kenia, dat erg goed past bij de Nigeriaanse currykip maaltijd. Gekregen van een vriendin die daar jaren gewoond heeft. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Afrikaans

Dit gerecht is in Nederland inmiddels zo bekend dat het eigenlijk geen omschrijving behoeft. Een ding is zeker: kant-en-klaar kan hier niet tegen op! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

1 portie deeg voor focaccia 50 gr maismeel 200 gr zongedroogde tomaten op olie, kleingesneden 2 el olijfolie (uit de pot met tomaten) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

2 Blikjes gepelde tomaten. 2 Paprika's. 1 Pond gehakt. knoflookpoeder. ketjap manis. Tabasko. Rijst. 1 Ei. Paneermeel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Rundvleesragout met yoghurt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Arabisch

Het klassieke croissant-recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Weer een eenvoudig maar heerlijk recept van tv-kok Piet Huysentruyt uit "Lekker Thuis" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Dit heerlijke en snelle recept moet u daags voordien klaarmaken. Als u de hoeveelheden vermindert, bekomt u met een kleine zalmfilet of een halve zalmfilet voldoende voor 4 tot 6 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Baknamiddag met de kindjes ? Bananencake lukt altijd ! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch
Top