1. Home
  2. Community
  3. johanbuiter1
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kg andijvie 300 g magere doorregen varkenslappen 3 lepels olie 2 uien 2 tenen knoflook 5 lepels ketjap ve-tsin 1 bouillonblokje zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

Lekker pittige en sappige kip uit Thailand. Je kunt het ook mat kipfilet maken natuurlijk - of net wat je lekker vind. Altijd goed, altijd Smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Een heerlijke kipgerecht uit zuid afrika die in witte wijn gaar gemaakt worden in de oven. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een uiensoep zoals een uiensoep moet zijn! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke, zoete Thaise massaman curry met zelfgemaakte currypasta. Ook geschikt voor beginnende kokers. Heb nog geen recept geproefd dat dichter bij die Thaise curry-smaak in de buurt kwam. Alle credit natuurlijk voor het Engelse site, heb het slechts voor het gemak vertaald. :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

Spaanse kip met rijst …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Superlekker met malse kippedijen. Eerst laten marineren, daarna bakken in de koekepan. Door de marinade gaat de kip glanzen en komt er een lekker kleverig laagje op. Mmm, om je vingers bij af te likken, zeker ook door de toevoeging van de zoute cashewnoten... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Lasagne volgens oud Italiaans recept. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een heerlijke franse soep van garnalen. Het is even werk maar je steelt wel de show met deze klassieke franse soep als voorgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Bodem 200 g roomboterkoekjes 80 g boter Vulling 1 vanillestokje 400 g verse roomkaas 500 g Mascarpone 250 g suiker 115 g zure room 5 eieren 30 g bloem Garnering 250 g aardbeienjam 1 bakje verse aardbeien …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Deze heerlijke combinatie van malse varkenshaas gevuld met de romige brie en de zoete honing is een waardig gerecht om op tafel te zetten. Lekker als er vrienden komen eten of op een romantisch avondje.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Lekkere aardappelovenshotel voor bij biefstuk en of ander rood vlees .Met een lekkere salade erbij een topdiner €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Bananenbrood zonder suiker maar boordevol smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

De volledige naam van deze taart zou eigenlijk moeten zijn: hartige taart met gerookte kip, groene pesto, verschillende soorten paddenstoelen en mozzarella. Maar dat was een beetje te lang Dit is een taart die het hele jaar rond gegeten kan worden al doen de paddenstoelen dan misschien een beetje herfstachtig aan de smaak is dat zeker niet. Kastanjechampignons, witte champignons, en oesterzwammen laten zich goed combineren met de pesto en het gerookte van de kip geeft net dat beetje extra smaak. Tip: Als je kleine bakvormpjes hebt is het ook leuk om allemaal kleine taartjes te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

De enige echte Italiaanse risotto met paddestoelen. Makkelijk te maken en echt superlekker! Ik koop altijd gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) bij een delicatessenzaak of Italiaanse traiteur. Die laat ik altijd even weken op lauw water. Het vocht kan je gewoon aan de risotto toevoegen. Het maakt je risotto zoveel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Deze versie van goulash van meesterkok Rudolph van Veen is het voor ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Hongaars

Citaat van Herman den Blijker: "Je eet pasta om pasta te proeven. Dat is wat Italianen mij vertellen. Wat is pasta ook al weer? Voor nogal wat mensen goedkope bleke sprieten, groot uitgevallen, smakeloze vermicelli die een smaakbeuk krijgt met gedroogde waar uit een pakje. De handel vol zout en smaakversterkers wordt door het gehakt gemengd en de prut wordt vervolgens royaal op de gekookte pasta gestort. Resultaat: camouflagepasta, je ziet geen sliertje spaghetti meer." Daarom mag dit recept door, Jamie Olivier bekend geworden, niet in mijn lijstje ontbreken, want het is met "stip" in onze top tien van gerechten binnen gekomen. Hier zie en proef je de spaghetti nog wel en daarom moet je echt verse pasta gebruiken! (onbegrijpelijk dat Jamie Olivier ten behoeve van de commercie een knieval maakt voor het gedroogde goedje) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

* 150 ml witte wijn * 3 eetl olijfolie * 1 handjevol verse tijm * 1 kip in 10 stukken (2.5kg) * 1 bol knoflook in teentjes verdeeld niet gepeld * 2 citroenen zonder waslaagje in 8 stukjes …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Multi-cultureel

Gamba's met (veel) knoflook en rode peper. Zoals in Spanje gegeten wordt. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans
Top