1. Home
  2. Community
  3. johanbuiter1
  4. Kookboek johan buiter 1
Kookboek "johan buiter 1"

Was op zoek naar een authentiek Italiaans recept, en via een vriendin kreeg ik dit recept.  Dit recept was van haar moeder die uit Italië kwam. Heb dit wat aangepast omdat ik het handschrift en het recept niet meer goed kon lezen (omdat het een oud recept is, flink beduimeld met vette vingers en tomatensaus vlekken). Eet smakelijk (buon apetito) Heerlijke pittige authentieke Italiaanse ovenschotel met veel variatie-mogelijkheden. Veel vrienden en familie willen dit na hun vakantie in Italië dat we hun dit weer serveren.  Deze schotel is binnen een tijdsbestek van 45-60 minuten klaar.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

*2 sjalotjes, fijngesneden*2-3 el olijfolie*400 gr pompoenvruchtvlees, in kleine blokjes*2-3 salieblaadjes, fijngesneden*250 gr risottorijst*4 el droge witte wijn*1-1 1,25 L. hete kippenbouillon*50 gr versgeraspte Parmezaanse kaas*2-3 el mascarpone*zout*peper* …  Lees verder »

VARKENS HAASJE OP Z'N GRIEKS. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

'Hedendaagse coq au vin', een variant op de gekende coq au vin. De kalkoen in dit gerecht kan je vervangen door kip of ander gevogelte.Feestelijk gevogelte voor 4 pers. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* handvol pijnboompitten * 4 grote schuin gesneden plakken bruin stokbrood * ca. 100 gr. tapenade (zie recept tapenade) * handvol rucolablaadjes * ca. 100 gr. rosbief * 125 gr. kerstomaatjes, in plakjes * 75 gr. Parmezaanse kaas, in vlokken geschaafd tapenade: * 100 gr. zwarte olijven * 20 gr. ansjovisfiltes * 2 tl. kappertjes * 1 teentje knoflook * 1 tl. mosterd * 1 el. verse basilicumblaadjes * 1/2 tl. verse salie * 2 el. olijfolie * zout en peper naar smaak …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

1citroen 2 ongepaneerde kalfsschnitzels van elk 100 gram bloem voor het bestrooien 40 gram boter zout (versgemalen) peper 2 eetlepels ragfijn gesneden salie …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top