1. Home
  2. Community
  3. jocucina
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Slank & Snel, de fast cuisine van Michel Montignac, koude snacks / voorgerechten, voor 4 personen …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Montignac

150 gram inktvis, 250 gram garnalen, 4 el olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook, 150 gram zeebaars of ander witvis, 12 mosselen, ruim 1 l. visbouillon, 1 dunne prei (zeer dun gesneden), 350 gr ristto rijst (arborio, vialone of carnoli, 1,25 dl droge witte wijn, 3 vleestomaten in stukjes, 1 el boter, 1 1/2 el peterselie (fijngehakt), 1 1/2 el dille, (fijngehakt), zout en peper …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Ik ben altijd dol op recepten met een verhaal en zeker ook nog eens als blijkt dat het een heerlijk recept is zoals dit. Het verhaal achter deze verleidelijke Spaghetti Jonnie: "Thérèse is pas achttien jaar oud als ik voor het eerst voor haar mag koken. Je begrijpt dat ik die avond helemaal geen zin in moeilijke dingen had. Maar natuurlijk wilde ik wel indruk op haar maken en iets heel erg lekkers op tafel zetten. Het werd dus spaghetti met een handvol kaas en stukjes gerookte paling erdoor. Zo heb ik haar, samen met de twee flessen wijn die we toen soldaat hebben gemaakt, verleid. Ik wil het recept niemand onthouden". Ik ben me ervan bewust dat dit recept al meerdere keren op Internet staat maar het verbaasde me dat het recept steeds (standaard) voor 4 personen weergegeven wordt. Ik ben ervan overtuigd toen Jonnie Boer dit voor zijn Thérèse kookte het recept maar voor 2 personen was TIP: Dit is het ultieme Valentijsrecept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

"Een van de lekkerste gerechten voor de oesterliefhebber. De ziltigheid van de oesters en de stevigheid van de spinazie geven dit gerecht een mooie volle smaak. Een echte klassieker." …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een salade die ik gegeten heb in Lyon. Het is wat de Fransen noemen "Joie de vivre", wat "levensvreugde" betekent.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Venkel is een van de lekkerste groenten die je in de winter veel kracht geven. Dit is een echt heftige soep door de ziltige coquilles. Een echte power soep! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijk gerecht van groene asperges. Groene asperges zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen en hebben een lichtgroene kleur. Het topje van de aspergestengel is over het algemeen stevig en gesloten qua structuur. Benieuwd hoe Sieberen dit heerlijke gerecht maakt? Bekijk zijn vlog op de Smulweb Youtube. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Schouderkarbonades in een stoofpotje, super lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lichte koolhydraatarme maaltijd die barst van de smaak: smeuïge broccolipuree met daarbij pittige scampi's. In slechts 15 minuten zet je dit originele fusion gerecht op tafel. Dat zal smaken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Belgisch

Feestelijk en lekker en bovendien niet moeilijk om te bereiden  als hoofdgerecht ook perfect te serveren  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

4 grote zoete aardappels, 80 gr. boter, 2 el creme fraiche, 2 teentjes knoflook, 1 tl cognac of brandy, 1/2 tl geraspte citroenschil,1 el verse gehakte groene kruiden(bijv. peterselie, dille en bieslook), zeezout en versgemalen peper, extra:aluminiumfolie. …  Lees verder »

Feestelijk lekker dit recept met kabeljauwfilet en een sausje op basis van champagne …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Pittig voorgerecht of ook serveren als hapje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

100 g gerookte heilbotfilet, 16 kwarteleitjes, ca. 1 eetl. zwarte tapenade (uit een potje), 2 theelepels creme fraiche, ca. 50 g veldsla of andere slasoort met kleine bladen, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 4 witte boterhammen, 20 g boter. …  Lees verder »

Een herfstrecept om van te smullen want deze perencrumble met walnoten past helemaal in deze tijd van het jaar. Zorg dat hij nog een beetje lauwwarm is want dan is hij juist het lekkerst. En natuurlijk maak je het met een bolletje ijs en een dot slagroom nog lekkerder. TIP: Als je het niet persé glutenvrij hoeft te hebben kun je in plaats van het amandelmeel en de havervlokken ook "gewoon" bloem of bakmeel gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept maak je af met Wild Pig Sauvignon Blanc of Chardonnay. Sterrenchef en wild-expert Theus de Kok presenteert een aantal fraaie recepten van wild in combinatie met Wild Pig wijnen. Wild Pig wijnen zijn er in 7 verschillende varianten die heel typerend voor het druivenras zijn en die zich goed laten combineren met veel verschillende gerechten. De hobbychefs van ShareDnD weten dat ook. Dus heb je geen zin om te koken, maar wil je wel lekker eten met je eigen wijn? Schuif dan aan bij één van de Bring your own wine thuisrestaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld
Top