1. Home
  2. Community
  3. jocucina
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Feestelijk lekker dit recept met kabeljauwfilet en een sausje op basis van champagne …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Pittig voorgerecht of ook serveren als hapje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

100 g gerookte heilbotfilet, 16 kwarteleitjes, ca. 1 eetl. zwarte tapenade (uit een potje), 2 theelepels creme fraiche, ca. 50 g veldsla of andere slasoort met kleine bladen, 2 eetlepels fijngeknipte bieslook, 4 witte boterhammen, 20 g boter. …  Lees verder »

Een herfstrecept om van te smullen want deze perencrumble met walnoten past helemaal in deze tijd van het jaar. Zorg dat hij nog een beetje lauwwarm is want dan is hij juist het lekkerst. En natuurlijk maak je het met een bolletje ijs en een dot slagroom nog lekkerder. TIP: Als je het niet persé glutenvrij hoeft te hebben kun je in plaats van het amandelmeel en de havervlokken ook "gewoon" bloem of bakmeel gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Dit recept maak je af met Wild Pig Sauvignon Blanc of Chardonnay. Sterrenchef en wild-expert Theus de Kok presenteert een aantal fraaie recepten van wild in combinatie met Wild Pig wijnen. Wild Pig wijnen zijn er in 7 verschillende varianten die heel typerend voor het druivenras zijn en die zich goed laten combineren met veel verschillende gerechten. De hobbychefs van ShareDnD weten dat ook. Dus heb je geen zin om te koken, maar wil je wel lekker eten met je eigen wijn? Schuif dan aan bij één van de Bring your own wine thuisrestaurants. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

6 borstfilets van fazant, 12 gedroogde abrikozen, 1 fijngehakte sjalot, bospaddestoelen, 1/4 l room, witte wijn, bloem, olijfolie, snufje gedroogde tijm, zout, peper, spek …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

MET CALVADOSSAUS EN APPELTJES …  Lees verder »

Deze recepten zijn van Marc Veltman. Marc Veltman fungeert al jaren als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Sinds dit jaar verkoopt Marc Veltman ook zijn eigen Melanges en smaakversterkers en deelt zijn heerlijke recepten via Puur Veltman. De melanges die in dit recept gebruikt worden zijn: Culitel en Escarienne mix. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Ook dit is een gezond en snel klaar gerechtje dat past binnen een gezonde levensstijl. Het is een waanzinnig bijgerecht bij gegrilde kipfilet, gyros, kebabs en kotelletjes van de barbeque. Deze zomerse smaken passen er prima bij. Voorbereiding 15 minuten, garen in de oven 25 minuten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Dit is eigenlijk een oud recept van Gorden Ramsey waar hij goed mee heeft gescoord, maar heb het wat aangepast. Dit recept is wel één van mijn allerlekkerste mosselpannetjes ooit en scoor je goed mee als je lekkere eters over de vloer hebt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

400 g pastinaken 1 dl witte wijn 3 dl kippenbouillon 2 el ongeslagen room 2 el creme fraiche zout en peper; naar smaak. …  Lees verder »

Dit fantastische recept van de Brits-Italiaanse topkok Antonio Carluccio bedacht hij voor zijn restaurants bij gebrek aan een vegetarische optie. Het gerecht, Pennoni Giardiniera genaamd, werd een instant klassieker. De spinazieballetjes zijn verrassend makkelijk te maken en ongelooflijk vol van smaak. De grote pasta's en zachte courgettesaus maken het feest compleet. Dit recept moet je geprobeerd hebben! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

1 kleine ui 250 g gehakt 1 eierdooier 1 theelepel oregano ½ theelepel paprikapoeder ¼ theelepel kaneelpoeder 1 eetlepel tomatenketchup 3 eetlepels paneermeel zout, peper 2 teentjes knoflook 4 takjes peterselie 2 takjes munt 2 eetlepels bloem 3 eetlepels (olijf)olie …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Op internet zocht ik naar een recept van een Curry Madras , zodat ik eindelijk de Curry Madraskruiden van Jonnie Boer ( die ik enkele weken geleden had aangeschaft ) eens  kon gebruiken. Veel curry's worden met sperzieboontjes geserveerd, maar ik had nog een flink stuk courgette liggen en heb dat als extra groente toegevoegd. Zal er wel niet echt in thuis horen. Ik had nog 100 ml kokosmelk in de diepvries liggen, maar ik vind toch, dat  de kwaliteit wat minder wordt. Met de toevoeging van 100  gram Griekse Yoghurt werd het toch een romiger geheel en een heerlijk smul gerecht.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een heerlijke atjar, die je gerust een dag van tevoren kunt maken. Hoe langer de smaken intrekken, hoe lekker hij wordt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Gevulde avocado met ei en spek uit de oven is super leuk om met het ontbijt, brunch of lunch te serveren. Dit feestelijke gerechtje leent zich ook perfect voor pasen. Tip: als je vegetarisch bent kun je de spek weglaten of experimenteer met een beetje geraspte kaas of zalmsnippers.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld
Top