1. Home
  2. Community
  3. jikke2
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Oopsies zijn heerlijk luchtige broodjes op basis van roomkaas en eieren. Daarom worden ze ook wel wolkbroodjes of cloud bread genoemd. 1 gr. koolhydraten per stuk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Spekkoek heb ik door de jaren heen regelmatig gemaakt, maar de laatste keer was (te) lang geleden. Na een tip over de bovenwarmte bij een van de Smulwebleden bij de spekkoek kreeg ik weer zin om het te maken. Dit is een combinatie van meerdere recepten....en erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Zonder een ijsmachine,snel gemaakt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk Paasbrood met amandelspijs, krenten, cognac en butterscotch saus …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Een multiculturele balletje vol van smaak. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is zo`n leuk recept!Je hebt geen ijsmachine nodig wel een (hand)mixer, even ( 10- 13 minuten)in de mixer laten draaien, in de vriezer zetten en 6 uur later is je heerlijke ijs klaar! Voor de 1e keer gegeten bij mijn dochter en ik wilde het absoluut maken en op Smulweb zetten. Ik ga dit zeker maken voor de Kerst dan heb ik in ieder geval al één van de nagerechten klaar. Maar gewoon bij een etentje of welke gelegenheid dan ook zal dit zeker in de smaak vallen. Nigella gebruikt `double cream` maar die kan je in Nederland niet of nauwelijks kopen dus koop slagroom met een vetgehalte van 30 tot35 % (De Lidl heeft houdbare slagroom van 35 %) Omdat te compenseren heb ik 60 gram meer gecondenseerde melk gebruikt. Je zou bvb ook een dubbele hoeveelheid ijs kunnen maken en dan het hele blikje gecondenseerde melk gebruiken en de rest van de ingrediënten gewoon verdubbelen. Het ijs blijft prima in de vriezer. Tussen haakjes staat wat ik gebruikt heb. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Engels

De tijd komt er weer aan van stampotten en Hachee! Deze hachee heeft lang gestoofd op een laag vuurtje!! De smaak is echt voortreffelijk! Heerlijk met een aardappelpuree. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Super ovenschotel met sappige drumsticks uit de oven met groenten en aardappelen. Heerlijk Smullen!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Gratin van schijfjes aubergine, courgette, aardappel en tomaat. Overgoten met room gemengd met roomkaas, knoflook en basilicum. Afgedekt met schijfjes tomaat met geraspte oude kaas. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Warme appels met caramel, wie kan dit weerstaan?? …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

4 haaskarbonades, zout, peper, 1 volle eetlepel zwarte peperkorrels, 3 eetlepels vloeibare honing, 3 eetlepels Zaanse mosterd, 40 gram zachte boter of margarine, 125 ml droge wijn, 2 eetlpels cognac of vieux, 15 gram koude boter of margarine. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Ik hou erg van variëren, daarom deze keer eens een cake gebakken in een springvorm. Deze heerlijke luchtige cake is gevuld met amarettini, amandelspijs en abrikozen. Bovenop heerlijke knapperige kruimels. Onze visite vond de cake heerlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heel veel lekkere hartige hapjes met vlees, vis en ook vegetarisch. Waaronder kleine borrelhapjes, bladerdeeghapjes, salades, lekkere smeerseltjes. Allemaal goed voor te bereiden en bijvoorbeeld leuk voor Oudjaar. Maar natuurlijk altijd lekker voor een (verjaardags)-feestje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Smullen, smullen, smullen. En dat alleen met wat bladerdeeg en een restje boursin. Kan het gemakkelijker? (Je kunt het bladerdeeg afbakken, in een trommel bewaren en op het moment dat je zelf wilt gebruiken.) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Deze bladerdeeghapjes zijn gevuld met grof gemalen kipvlees en ontbijtspek. Op smaak gemaakt mer chilisaus of tabasco en fijngesnipperde ui. Een heerlijk hapje op een verjaardag. Je kunt dit heel goed invriezen en op de dag zelf bevroren nog 20 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven bakken. Heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Champignons over. Katenspek over. Bladerdeeg in de vriezer. Dus wat lekkere hapjes gemaakt. Echt weer een heerlijk borrelhapje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Toen ik onlangs verse passievruchten zag liggen bij de groenteboer dacht ik meteen terug aan het overheerlijke toetje wat ik eens gegeten had tijdens mijn vakantie op Madeira. Gelukkig neem ik op elke vakantie 1 of meerdere kookboekjes mee naar huis dus een recept was al snel gevonden. Het bleek supermakkelijk te maken dus dat was mooi meegenomen. De smaak was voortreffelijk dus nog een reden temeer om het nog vaker te maken. Ik zet het hier vertaald en aangepast neer zodat ik het de volgende keer nog veel sneller kan maken Let wel: In de bereidingstijd is niet inbegrepen dat het nog 1 à 2 uur in de koelkast moet opstijven. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Portugees

Al weer een lekkere ovenschotel met bloemkool, prei, gehakt, kruidenroomkaas en aardappelpuree. Altijd gemakkelijk. Je kunt de schotel voorbereiden en later in de oven schuiven. Wij vonden ook dit weer een heerlijke ovenschotel. Vergeten een foto te maken toen deze heerlijke gegratineerde ovenschotel uit de oven kwam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top