1. Home
  2. Community
  3. jhcv
  4. Kookboek Aardappel gerechten
Kookboek "Aardappel gerechten"

Bak de krieltjes in de schil, zo behouden ze meer smaak. Het groffe zout ontrekt vocht aan de schil en zorgt voor een krokant schilletje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Voor mij de allerlekkerste aardappelgratiën die er is. Vraag mijn gasten toch altijd wel eerst even of ze van blauwe kaas houden. Zo ja, staat deze regelmatig op tafel als het bij de andere gerechten past. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Aardappelgratin met Camembert …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ik maak het altijd in de wintermaanden. ik vind de geur van tartiflette die in de oven staat heerlijk, ik moet altijd denken aan mijn wintersportvakantie. En jij? …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

=18pxDeze uien-spekgratin met karwijzaad maak je af met een balsamicojus. Heerlijk als zoete tegenhanger van het zoute spek.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Wereld

Lekkere knapperige blokjes aardappel gebakken met rode uisnippers, lentuitjes en rauwe ham. In plaats van de rauwe ham kun je natuurlijk ook spekreepjes gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wanneer je aardappels kookt (eigenlijk poft) in de schil in een Airfryer krijg je niet van die waterbommen en je hoeft geen zout meer te gebruiken.Het is ook eigenlijk jammer dat bij het traditionele koken alle smaakstoffen door de gootsteen verdwijnen wanneer je de aardappels afgiet.Zo proef je hoe een echte aardappel moet smaken door het vocht wat er van nature in zit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Warme zomerdag en geen zin in warm eten? Maak dan eens deze heerlijke maaltijdsalade. In plaats van haricots verts kun je ook heel goed sperzienbonen of snijbonen gebruiken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Oostenrijks

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Dun gesneden plakjes aardappel, gebakken in een romige kaassaus met porcini en pancetta. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

500 gram aardappelen - 6 eieren - 100 gram sperziebonen - 100 gram doperwten (vers of diepvries) - 50 gram ham - 50 gram chorizo - 1 ui - olijfolie - zout …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Tartiflette is een typisch winters boerengerecht uit de Franse Haute Savoie dat ik vaak gegeten heb tijdens de wintersport. Vroeger maakten de boeren het als afwisseling op raclette en fondue. Het is een behoorlijk stevige maaltijd en de Fransen eten er dan vaak ook niets anders bij. Bij de Tartiflette wordt bij voorkeur een heerlijke d`Apremont (witte wijn uit de Savoie) gedronken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een heerlijke combinatie deze smashed potatoes met knoflookchampignons.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top