1. Home
  2. Community
  3. jessic
  4. Kookboek Grieks
Kookboek "Grieks"

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn wij er 2 weken tussenuit gegaan naar Griekenland, sindsdien ben ik helemaal "om" en eten wij zeer regelmatig die heerlijke gerechten uit dat prachtige land. Deze taart/quiche is daar een van: overheerlijk, en je hebt er bijna geen werk en omkijken naar. En vullen dat-ie doet !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Griekse gehaktballetjes die je koud eet dus van te voren klaar te maken …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Een ontzettend lekker aardappel recept uit de oven en makkelijk te maken. Zie ook mijn recept: Geroosterd aardappelen Lees meer: 12x aardappelen om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Zo maak je zelf je echte gyroskruiden. Je kan ook een pot kopen, maar is niet alleen duur, er zit voornamelijk zout in. Ik maak ze altijd zelf. Deze hoeveelheid is voldoende voor 2 kilo vlees. Gyros wordt officieel gemaakt van gegrild varkensvlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

2 uien, fijngesnipperd 400 gr tomaten uit blik, in stukken gesneden 750 gr aardappelen, in schijfjes van 5 cm peper en zout 1 tl gehakte verse oregano 150 ml olijfolie 2 l vis of groentebouillon 1 1/2 kg witte visfilets, zoals kabeljauw, tarpoenof snapper, in stukjes gesneden 1/2 kg rauwe garnalen 125 ml citroensap gehakte verse peterselie, voor het garneren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een hartig bijgerecht met een typisch Griekse smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Garides Saganaki is eigenlijk Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Dit gerecht wordt in heel Griekenland gemaakt maar elke kok geeft er zijn eigen draai aan. Het kan ook als hoofdgerecht gemaakt worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Dit is een volmaakt gerecht voor de zomerse barbecue. Gelukkig hoeft het regen (zoals vandaag) niet in de weg te staan, met een goede gietijzeren grillpan kan het ook goed thuis gemaakt worden. Serveer het als bijgerecht bij gegrilde vlees, of als warme salade met vers brood voor een lichte maaltijd. …  Lees verder »

Deze kwam ik tegen en o, la, la dit is een lekker Grieks hapje ! Maak op de barbecue buiten klaar, maar binnen met een grillpan kan ook. Pure Griekse smaken deze borrelhapjes of Griekse tapas. Ook leuk om neer te zetten als amuse als je Grieks wilt gaan tafelen. Niet lastig om te maken en hiermee scoor je geweldig. Je kan er ook een Grieks hapjes-plateau mee maken (Meze). Knoflookgarnalen, calamaris, dolma`s, spinazieflapjes, Griekse salade, Kalamata olijven, Gegrilde courgette in knoflook-tomatensaus en wat je verder lekker vind. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Ik was er al een tijdje naar op zoek en heb eindelijk het echte Griekse recept gevonden. Dus niet de Nederlandse variant met oregano, ei, paneermeel, tijm en bloem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

6 koppen rijst 3 blikken tomaten 3fijngehakte ui peper zout boter 2 liter kippebouillon …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Heerlijke griekse gehaktballen/ bifteki. Na een recept gevonden te hebben op smulweb heb ik dit enigzins aangepast met hetgeen ik nog weet van de tijd dat ik bij een grieks restaurant werkte. Het resultaat was geweldig. Iedereen likte hun vingers erbij af. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Gyros is lekker alleen niet die van Albert Heijn. Die lijkt bijna nergens op behalve op shoarma. Deze Gyros is net zo goed zoals je hem bij de Griek krijgt. Past prima op een lekkere Griekse vleesschotel met garnituur zoals Griekse boerensalade, Griekse aardappels, Bifteki, koteletten, gigant bonen, lamskoteletten, souvlaki en tzaziki. Hoef je allemaal niet bij de Griek te halen, kun je nu heel makkelijk zelf thuis maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Binnen de kortste keren heb je een krokant korstje van filodeeg gevuld met spinazie en feta... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Grieks

Even wat voorbereidingswerk, maar lekker ... …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Vis in de pan is een Grieks recept ( Psari Plaki) dit recept is uit een kookboek wat in Griekenland is gekocht door een vriendin van mij. In het originele recept wordt geen knoflook vermeld maar als je het eet in Griekenland zit er wel degelijk knoflook in. (Heerlijk!) Eet er bvb. een lekkere Griekse salade erbij met feta, paprika tomaten enz. OF een ander lekker bijgerecht, zoals "Sperziebonen met aardappels in Tomatensaus" (Van dit recept heb ik de link onderaan gezet). Het is een van onze favoriete recepten (en van onze vrienden!) Op 14.09.2010 heb ik dit gerecht opnieuw gemaakt maar nu een slankere versie, Het originele recept is dus met 1-1½ kopje olijfolie! Ik heb dit keer eens Victoriabaars genomen. De ingrediënten voor het(slanke) recept voor 2 personen staan tussen haakjes. Sommige fotos zijn geplaatst bij beide recepten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

750 gr spinazie 1ui, fijn gesneden 1/4 kop melk 1/4 kop peterselie, fijngesneden 1/4 kop dille fijngesneden 1/2 kop boter 2 grote eieren 175 gram feta peper en zout 6 vellen kant en klaar bladerdeeg boter om in te vetten …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks
Top